френски палачинки??

  • 3 950
  • 9
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 327
мимочета, подариха ми такава форма за френски палачики, но изобщо нямам идея как се правят  Embarassed дайте идея, моля ви!

# 1
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
Тук преобладават такива форми за всякакви тестени неща, ама хич не им симпатизирам ConfusedЯвно тестото за палачинките се сипва във формите и се пече във фурната.

# 2
  • Мнения: 1 327
не става сипване и печене във фурна! Тази форма се включва в контакта. Тези кръгове, които виждаш са като котлончета - те се награвят...

# 3
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
Извинявай, на снимката не се вижда добре Confused

# 4
  • София
  • Мнения: 6 356
"френски" палачинки са точно тези палачинки, които ние правим и познаваме.
така американците наричат тъничките палачинки от рядко тесто без набухватели, за да ги отличават от своите си палачинки, които са дебели и приличат повече на руските блини.
формата е супер, бъркай си нормално тесто за палачинки и печи на воля - ще спестиш страшно много време!

# 5
  • Мнения: 1 327
Извинявай, на снимката не се вижда добре Confused

не можах по-добре да я снимам.....

формата е супер, бъркай си нормално тесто за палачинки и печи на воля - ще спестиш страшно много време!
jam, мислех че с обикновенно тесто не става... но ще пробвам довечера...

# 6
  • Мнения: 5 500
Аз понеже съм голям любител на палачинките, можеш ли да питаш от къде са я купили?

# 7
моята кумица има такава форма и рецептата към "палачинкарника" е следната:
1 л пълномаслено мляко
1 ч ч брашно
6 яйца

ако искаш да ароматизираш или подслаждаш, импровизираш. аз понякога слагам и по една две с л олио вътре в тестото. разбиваш хубаво с миксера и оставяш да попрестои, за да може брашното да си пусне глутена. преди да загребеш с черпака, разбъркваш.
добър апетит.

# 8
  • Мнения: 1 327
Аз понеже съм голям любител на палачинките, можеш ли да питаш от къде са я купили?
от Франция е..

моята кумица има такава форма и рецептата към "палачинкарника" е следната:
1 л пълномаслено мляко
1 ч ч брашно
6 яйца

ако искаш да ароматизираш или подслаждаш, импровизираш. аз понякога слагам и по една две с л олио вътре в тестото. разбиваш хубаво с миксера и оставяш да попрестои, за да може брашното да си пусне глутена. преди да загребеш с черпака, разбъркваш.
добър апетит.
MamaBubе  Hug 10х!!

# 9
  • Мнения: 3 927
Мисля, че рецептите за американски палачинки ще ти свършат работа Simple Smile:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=5658.0

Общи условия

Активация на акаунт