Ххех..Кьор е щастлива да направи някого щастлив!!!Ще споделя и още една успешна рецепта-тоя път пилешки ролца с пълнеж гъбки плюс моркови.
Рецептата е супер простичка.Пилешки пражоли-около 700-800 гр.-2 броя,300 гр.гъбки,2-3 моркова,200 гр.картофки,сол,пипер.
Сега...може и филе от гърди,ако нямаш пражолки,както аз,но там самото завиване на рулцата е по-проблематично,защото площта е по-малка.
Пражолите се начукват хубаво с готварско дървено чукче.Поръсваш със сол и чер пипер.Задушаваш в дълбок тиган нарязаните на ситно гъбки+моркови(аз за тази цел си използвах"Чопъра"-става съвсем на ситно.Можеш,по твое усмотрение,да прибавиш и кашкавал настърган към пълнежа.После внимателно разпределяш по малко смес и започваш да навиваш.В края на рулцето закрепваш с клечици за зъби.Ако не ти се навива добре-сложи и по дължина,няма проблем.После при печенето месото стяга и плънката въобще не се разлива.Печеш в предварително загрята до 250гр.фурна.Към пражолките за гарнитура-задушени картофи.Има и друг вариант за тях,но ако имаш време,разбира се.картофите нарязваш на тънки резенчета,разбиваш две яйца,топваш си в тях,после в брашно и ги запържваш лееекичко.Това е! Ще се радвам и ти да се похвалиш!!!