По колко готвите?

  • 7 263
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 429
А аз готвя по малко . Не зная по-вкусно ми става яденето , когато е в по-малко количество . А и  домашните ( тоест само тати )  мноого държат на разнообразието . Всеки ден различно . и тъй като аз не ям месо , повечето местни неща са полуфабрикати . Покрай децата нр ми остава много време за готвене и гледам да готвя през ден , а и лятото сме поече на плодове и зеленчуци .

# 16
  • Варна
  • Мнения: 6 873
За да не разказвам подробно, ще го кажа така - никой у дома не обича притоплена храна т.е. готвя непосредствено преди консумация храна за съответния брой хора. Изключения има - зрял фасул ...тогава количеството е малко повече...

А това дето си го сготвила Додо....макарони с коприва ... не е ли добре да изхвърлиш и рецептата Confused:  Rolling Eyes  Shocked  Wink  Laughing

# 17
  • Sofia
  • Мнения: 4 222
Цитат на: Flash*
За да не разказвам подробно, ще го кажа така - никой у дома не обича притоплена храна т.е. готвя непосредствено преди консумация храна за съответния брой хора. Изключения има - зрял фасул ...тогава количеството е малко повече...

А това дето си го сготвила Додо....макарони с коприва ... не е ли добре да изхвърлиш и рецептата Confused:  Rolling Eyes  Shocked  Wink  Laughing


Да изхвърля рецептата ли? #Crazy
Така приготвена - това е най-вкусната коприва, която съм яла.

# 18
  • Варна
  • Мнения: 6 873
Цитат на: dodo_dodo
Цитат на: Flash*
За да не разказвам подробно, ще го кажа така - никой у дома не обича притоплена храна т.е. готвя непосредствено преди консумация храна за съответния брой хора. Изключения има - зрял фасул ...тогава количеството е малко повече...

А това дето си го сготвила Додо....макарони с коприва ... не е ли добре да изхвърлиш и рецептата Confused:  Rolling Eyes  Shocked  Wink  Laughing


Да изхвърля рецептата ли? #Crazy
Така приготвена - това е най-вкусната коприва, която съм яла.


Уф...за коприва умирам, напролет дебна бабите на пазара да си купя/сега наесен пък обикалям с надежда за кестени/ ама пусто макарони и прочее тестени джунджурии не мога да кусна, та комбинацията ти е хм.... за мене. Пък и като прочетох, че е хартисала... Rolling Eyes

# 19
  • Мнения: 5 500
Цитат на: dodo_dodo

Да изхвърля рецептата ли? #Crazy
Така приготвена - това е най-вкусната коприва, която съм яла.


Додо, сподели рецептата, плииийз Wink  Sign Exclamation
Иначе по темата, готвя на момента, т. к. последно време почти не ядем у дома /зимата май няма да е тъй Wink /, ако се наложи готвя веднага, но за Цецо винаги преди ядене. Не му давам претоплена храна.

# 20
  • Мнения: 4 068
В наща къща два пъти едно исъщо почти не се яде.
Какво да правиш такъв мъж ми се падна.
Аз готвя непосредствено преди ядене,но мярката понякога ми куца.И поради факта че рядко ядем два пъти едно и също,аз също хвърлям доста храна.Чак ме е срам понякога.
Додо и аз като теб се заричам да почна да готвя по по-малко ама....не знам защо не ми се получава.

# 21
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Цитат на: Flash*
За да не разказвам подробно, ще го кажа така - никой у дома не обича притоплена храна т.е. готвя непосредствено преди консумация храна за съответния брой хора. Изключения има - зрял фасул ...тогава количеството е малко повече...

А това дето си го сготвила Додо....макарони с коприва ... не е ли добре да изхвърлиш и рецептата Confused:  Rolling Eyes  Shocked  Wink  Laughing


Хахаха....и на мен ми звучи гадничко, ама знам ли...вчера сготвих зрял фасул с праз, чесън и макарони. Мислех, че ще стане отвратително, но се оказа обратното- фемилито опразни тенджерата, отдавна не бях яла по- вкусен боб. Та тази коприва...може и готино да е...

# 22
  • Sofia
  • Мнения: 4 222
Ето я рецептата:
Първо измивам и попарвам копривата. След което я поръсвам обилно със сол и брашно и я намачкам докато омекне. Оставям я да престои така около час. След това я измивам и нарязвам на дребно.
През това време в нагорещена мазнина запържвам малко пресен лук и изсипвам и нарязаната коприва, така, че да се задуши леко. Доливам вода. Количеството зависи от това колко гъста искате да ви бъде чорбата. Слагам сол. Щом заври изсипвам една чаша натрошени на дребно макарони. След като омекнат наливам една чаша прясно мляко. Нотрашавам сирене и прибавям едн жълтък. Оставям да покипи.
Това е.
Супер вкусно !
А по желание - може да нарежете и чесън. Аз лично слагам.

# 23
  • Мнения: 2 655
Голям проблем си имаш Dodo_dodo Laughing , ами какво да кажем ние който нямаме време. Embarassed
Преди да забременея готвих всеки ден. Те мамите тук ме знаят. Те ме научиха да готвя.

Afroditta например ме научи лозови сърми, NaNa  страхотна торта, Ренци мързелива баница и т. н. На два дни правех и нещо сладко. Никаква готова храна и сандвичи от вън, както всички американци тук.

Но се рди Алисиа и край на готвенето. Сложихме начало на сандвичите и готовата храна.  Embarassed Татко всеки ден носи и така се справяхме. За 1 месец пригитвих 2 супи и 1 мусака. Днес за първи път направих пак тези лозови сърмички на Afroditta. Все се сещам за нея като ги правя.

Иначе готвя по малко и често. Опитвам се да ми доставя удоволствие готвенето. Сега като не бях готвила 1 месец направо се радвах като готвех днес, дори и салатка с роладини направих.

Баба ми казваше:"ГОЛЯМ ГРЯХ е да се хвърля храна. Господ гледа от горе и ще ни вземе тази, която е дал." Аз все още помня и нищо не хвърлям. Дори коричка хляб.
Помисли си, колко гладни деца има и просто се опитай да се наслаждаваш в кухнята, а да не го приемаш като бреме.

# 24
  • Мнения: 5 500
Цитат на: dodo_dodo
Ето я рецептата:
Първо измивам и попарвам копривата. След което я поръсвам обилно със сол и брашно и я намачкам докато омекне. Оставям я да престои така около час. След това я измивам и нарязвам на дребно.
През това време в нагорещена мазнина запържвам малко пресен лук и изсипвам и нарязаната коприва, така, че да се задуши леко. Доливам вода. Количеството зависи от това колко гъста искате да ви бъде чорбата. Слагам сол. Щом заври изсипвам една чаша натрошени на дребно макарони. След като омекнат наливам една чаша прясно мляко. Нотрашавам сирене и прибавям едн жълтък. Оставям да покипи.
Това е.
Супер вкусно !
А по желание - може да нарежете и чесън. Аз лично слагам.


Додо, голямо благодарско за рецептата ще я направя веднага и ще споделя резултата Laughing
Peia, мила и аз се сещам за теб, особено за буркан лозови листа на 5$ в Щатите:wink:Кога се връщате, че да се видим във Варна Grinning  Confused:  

# 25
  • Sofia
  • Мнения: 4 222
Цитат на: Pela
Голям проблем си имаш Dodo_dodo Laughing , ами какво да кажем ние който нямаме време. Embarassed
Преди да забременея готвих всеки ден. Те мамите тук ме знаят. Те ме научиха да готвя.

Afroditta например ме научи лозови сърми, NaNa  страхотна торта, Ренци мързелива баница и т. н. На два дни правех и нещо сладко. Никаква готова храна и сандвичи от вън, както всички американци тук.

Но се рди Алисиа и край на готвенето. Сложихме начало на сандвичите и готовата храна.  Embarassed Татко всеки ден носи и така се справяхме. За 1 месец пригитвих 2 супи и 1 мусака. Днес за първи път направих пак тези лозови сърмички на Afroditta. Все се сещам за нея като ги правя.

Иначе готвя по малко и често. Опитвам се да ми доставя удоволствие готвенето. Сега като не бях готвила 1 месец направо се радвах като готвех днес, дори и салатка с роладини направих.

Баба ми казваше:"ГОЛЯМ ГРЯХ е да се хвърля храна. Господ гледа от горе и ще ни вземе тази, която е дал." Аз все още помня и нищо не хвърлям. Дори коричка хляб.
Помисли си, колко гладни деца има и просто се опитай да се наслаждаваш в кухнята, а да не го приемаш като бреме.


Ех, Пела Simple Smile
Точно проблема с времето е и една от причините да готвя по повечко. Не мога да отделя, не мога да си позволя да отделям всеки ден по три пъти достатъчно време така, че да вложа нужната енергия, старание, търпение за приготвянето на отделно ястие. Много по-лесно и икономично / на време/ е да сготвя веднъж за два дена например.
Отделно думата си казва и навика дотолкова, че не съм и опитвала когато ми е напрегнато и всичко става на тъгъдък и едно врещи, друго ме дърпа, да полагам усилия в тази насока, така, че да разбера дали пък на фона на цялата тупурдия, дали пък все пак не съм способна да го направя...
Но дори и така да се окаже, не си заслужава напъна според мен. Прекалено изтормозена работа ще бъде...
А иначе обичам да готвя. Много дори Simple Smile
Влагам любов, старание и не малко фантазия, когато го правя. И за да се насладя наистина на този процес, предпочитам веднъж да го правя на няколко дни, но като хората, от сърце, а не да го претупвам и да ми създава отрицателни емоции. Това вероятно би ме накарало да намразя готвенето.
И в дните когато не ми е останало време, а нямам нищо останало от предния ден - тогава просто поръчваме и ние. Редовни клиенти сме и на кейефси, на пица хът, на о`шипка, на тоган, на мама миа и т.н.... Laughing или пък на кръчмата под нас Wink
Ах, най-обичам долу Embarassed  Laughing  Embarassed

# 26
Цитат на: Pela
Голям проблем си имаш Dodo_dodo Laughing , ами какво да кажем ние който нямаме време. Embarassed
Преди да забременея готвих всеки ден. Те мамите тук ме знаят. Те ме научиха да готвя.

Afroditta например ме научи лозови сърми, NaNa  страхотна торта, Ренци мързелива баница и т. н. На два дни правех и нещо сладко. Никаква готова храна и сандвичи от вън, както всички американци тук.

Но се рди Алисиа и край на готвенето. Сложихме начало на сандвичите и готовата храна.  Embarassed Татко всеки ден носи и така се справяхме. За 1 месец пригитвих 2 супи и 1 мусака. Днес за първи път направих пак тези лозови сърмички на Afroditta. Все се сещам за нея като ги правя.

Иначе готвя по малко и често. Опитвам се да ми доставя удоволствие готвенето. Сега като не бях готвила 1 месец направо се радвах като готвех днес, дори и салатка с роладини направих.

Баба ми казваше:"ГОЛЯМ ГРЯХ е да се хвърля храна. Господ гледа от горе и ще ни вземе тази, която е дал." Аз все още помня и нищо не хвърлям. Дори коричка хляб.
Помисли си, колко гладни деца има и просто се опитай да се наслаждаваш в кухнята, а да не го приемаш като бреме.


Ще може ли да ни пуснеш тортата на NaNa, моля?

DolceVita, но много бърза! Grinning

# 27
  • Мнения: 2 693
DolceVita, не я искаш от мен, но понеже и аз я правя, вече редовно, тая пуста вкусна торта на НаНа - ето:  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=2189

# 28
  • Мнения: 429
Ехеее , вие наистина ще ми вдигнете рейтинга !!!!
Наистина се радвам ,ч е ви харесва тортата и че я правите редовно !!!
Мен ме домързя да я направя за Рожденния ден на малките и мноого съжалявам . Доверих се на готовите и съжалявам . Изглеждаше прекрасно , но на вкус.....
Изневерих на себе си и няма да го допусна на втория ни ден ден !!!

Айде правете и хапвайте тортички !!!

# 29
  • Мнения: 2 693
NaNa, на първия рожден ден на Емката и аз направих тая грешка /но и ти не беше станала част от обкръжението ми де Grinning /, та тази година ще съм на поправителен. Само дано не се "отвия", щото като гледам май ще трябва да направя 2-3 тортички...

Общи условия

Активация на акаунт