Днес се отбелязва деня на канелените кифлички в Швеция.
Затова пускам линк към рецептата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=164280
тесто:
25г мая
75г масло
250 мл пр. мляко
50 мл захар
1 щипка сол
евентуално 1 чл млян кардамон
около 700 мл брашно + брашно за месене и точене
пълнеж:
50 г масло
50 мл захар
1 чл канела
1 яйце за мазане отгоре
приготвя се тестото и се оставя да втасва 30 мин
разделя се на 2 части, всяка част се разточва с размери прибл. 20х50см, пълнежа се нанася отгоре, навива се на стегнато руло откъм дългата страна и с нож се режат кръгчета дебели около 1см, слагат се в хартиени формички (като за мъфини), покриват се и се оставят да втасват 30 мин
отгоре се мажат с разбито яйце и се пекат около 10 мин при 220 градуса
този пълнеж като количесто стига само за едното руло
по желание може да се направи в двойно количество или да се използва нещо друго - аз напр. използвах сладко от ягоди и бадеми
тук има малко картинки за основните моменти в рецептата:
http://www.recepten.se/recept/kanelbullar.html