Турската кухня *4*

  • 219 812
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 168
Не видях рецепта за татлии

# 151
  • Мнения: 22 867
Не видях рецепта за татлии

petq*, ето ТУКbouquet

# 152
  • Мнения: 2 199
Не видях рецепта за татлии

Те са май типични за района на Пещера...

# 153
  • София
  • Мнения: 436
Е-е-е много благодаря на всички, които се включиха с преода на рецептата!   bouquet  bouquet  bouquet Записвам я веднага! Дано и labrex се включи с рецептата за кьобете Hug
Аз вече изпробвах застроената пилешка супа... всички вкъщи много я харесаха. Благодаря! Heart Eyes



# 154
  • Мнения: 383
Лесна Къпана Баница

Продукти:

за тестото:
3 бр яйца
1 чч хладна вода
1 сл оцет
1чл сол
колкото поеме брашно

за намазване:
1/2 пакетче краве масло
3/8  чч олио

за плънката
бяло сирене
8-10 клончета магданоз

за отгоре;
4 чч студена вода

бъркаме продуктите за тестото
месим малко вповече
оставя се тестото за 10 мин почивка
в това време се приготвят продуктите за плънката
върху разтопеното краве масло прибавяме олиото

тестото се разделя на 10 равни парчета и се точи

5та кора не се намазва и отгоре се добавя плънката
и следват още 5 броя точени кори

пече се в предварително загрята на 190Ц фурна

след като зачервенее отгоре, изважда се от фурната и веднага се полива със студената вода. след заливката със вода веднага връщаме баницата обратно във фурната, но този път на 170Ц, пече се докато усвои водата


изваждаме от фурната и преди да сервираме оставяме полвин час "да се поразходи до нивата си"

видео упътване за пргиготовката

източник и още много други рецепти със видео упътване: video.lezzetler.com


снимката не е резултат от рецептата

Последна редакция: нд, 10 окт 2010, 20:37 от Ердинч

# 155
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Тая къпана баница изглежда уникално...

Може и да се пробвам с нея. А магданозът може ли да се пропусне, че сигурно вкъщи няма да одобрят идеята...?
И с колко точно вода трябва да се залее?

Аз вчера правих шекерпаре. Стана уникално вкусно и много сладко. Благодаря за рецептата   bouquet

Последна редакция: нд, 10 окт 2010, 14:08 от ilrai78

# 156
  • Мнения: 383

И с колко точно вода трябва да се залее?

Аз вчера правих шекерпаре. Стана уникално вкусно и много сладко.

май доста сте омаяни от шекерпарето   Mr. Green

Цитат

за отгоре;
4 чч студена вода

# 157
  • сред люляците
  • Мнения: 767

И с колко точно вода трябва да се залее?

Аз вчера правих шекерпаре. Стана уникално вкусно и много сладко.

май доста сте омаяни от шекерпарето   Mr. Green

Цитат

за отгоре;
4 чч студена вода



 ooooh! hahaha Май има нещо такова. Това не е ли много вода? 4 чаши от 200 мл?

# 158
  • Мнения: 383
Това не е ли много вода? 4 чаши от 200 мл?
не, не е, разгледай видео записа към края,

Цитат
след като зачервенее отгоре, изважда се от фурната и веднага се полива със студената вода. след заливката със вода веднага връщаме баницата обратно във фурната, но този път на 170Ц, пече се докато усвои водата

# 159
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Благодаря ти много!

# 160
  • Мнения: 2 199
Аз правих тази вечер su boregi:





Много вкусна стана баницата! Корите си ги докарах от Турция  Peace Толкова бързахме да хапнем, че не смогнах със снимките и затова е една такава ник'ва снимката  Whistling

# 161
  • sofia
  • Мнения: 1 426
Имам въпрос. Направих съвсем точно по рецептата шекерпарето. Като сложих да пека, топчетата се разляха и съедениха и стана като един цял блат  Sad. Не че не се изяде, но защо не ми стана на топчета.
Фурната беше загрята на 150 градуса, къде е грешката  newsm78?

# 162
  • Мнения: 14
здравейте на всички, турската кухня изглежда много примамлива и апетитна. Сега открих този форум  и съм решила да изпробвам доста от рецептите. мисля първо да започна с баклава (ето тази рецепта http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=229455) , но не знам какво е това НАТУРАЛНО, ПШЕНИЧНО НИШЕСТЕ. Аз живея в Италия и не знам дали ще мога да си го набавя тук, мога ли да го заместя с нещо и ще има ли същия резултата. Благодаря предварително за отделеното време. Hug

# 163
  • Мнения: 11 747
Не може в Италия да няма пшенично нишесте. Натурално, в смисъл, че не е от онова, което е подсладено и ароматизирано - за десерти, нали има ягода, малина... такива разни. Те са и цветни. На теб ти трябва натурално нишесте, което няма цвят, няма аромат и не е подсладено.

# 164
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Имам въпрос. Направих съвсем точно по рецептата шекерпарето. Като сложих да пека, топчетата се разляха и съедениха и стана като един цял блат  Sad. Не че не се изяде, но защо не ми стана на топчета.
Фурната беше загрята на 150 градуса, къде е грешката  newsm78?

Най-вероятно брашното ти е дошло малко.

Общи условия

Активация на акаунт