Бременност и майчинство| Футбол| Кино
Forum.BG-Mamma

Моля, влезте или се регистрирайте.
Изгубен регистрационен е-мейл?

запомни име и парола
Форум “Родителство”
25 септември от 10 до 17 часа, в Модерен театър - София
Десетина поканени от Горичка лектори ще представят идеите и ще разкажат историите си, свързани с родителство.
Повече за форума >>>
2 821 248 Общо мнения в 38 139 Теми от 123 259 Потребители
Последен член: sunshine85

[Още Статистики]
*

Петък, 10 Септември 2010, 22:37     
реклама
Чужд език – да го научим с удоволствие!

Стоматологичен подфорум          Вреди ли избелването на зъбите?

Сайт БГ-Мамма    ПРАВИЛА на форумите    Заглавна Страница Помощ Календар Архив на форумите Вход Регистрация
Съжалявам, Гост, наложена ти е забрана за публикуване или изпращане на лични съобщения в този форум.
We are sorry, but it seems like you are trying to use wide-open public proxy server. If you are not spammer, abuser, ban avoider or similar, please excuse us - this is done to prevent spamming and abusing the bg-mamma's forums.

Forum.BG-Mamma :: Важно! >>
Сдружение "Настоящи и бъдещи майки" (Модератор: Double with Cream)
Тема: нямам никаква информация
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Страници: [1] Надолу Изпечатай
Автор Тема: нямам никаква информация  (Прочетена 371 пъти)
mimami
Гост
« Петък, 23 Юли 2010, 13:34 »

Здравейте на всички!Бремена съм в втория месец,не сме казали на родителите  все още. Аз съм много уплашена не съм сподели с никой освен с приятеля ми  не знам какво ми предстои, не знам  какво да правя.Кога се почва да се пие  волевата киселина, трябва ли да си  подготвям някакви документи   работя в заведение но ме осигуряват на 4 часа?4буйствам се много отпаднала,изпитвам глад а като видя храна  ми се повдига.
martina_r
Новак

Публикации: 21

« #1 Събота, 24 Юли 2010, 15:08 »

здравей! Няма от какво да се плашиш, не се притеснявай Smile Трябва да се запишеш за консултации при гинеколог, който ще следи бременността, той ще каже и кога да започнеш с фолиевата киселина. За осигуровките е най-добре да си довнасяш, ако имаш възможност, за да ти се вдигне сумата за майчинските. За да получаваш майчински трябва да имаш поне 12 месеца трудов стаж. Документи за какво имаш предвид? за момента мисля, че не са необходими документи, други по-вещи мами ако се вклчат да кажат, аз поне не се сещам. Аз на моите родители казах чак след 15-тата седмица, така че имаш време да им кажеш  Very Happy Според мен е нормално да се чувстваш отпаднала, като се има предвид и какво работиш - все пак не е малко натоварването Smile Стискам палци да се чувстваш по-добре и по-спокойна  Hug Ако искаш можеш да ми пишеш и на лични
mims_009
Ентусиаст
*

Публикации: 86

« #2 Събота, 24 Юли 2010, 16:19 »

Честито бъдещо мамче!Няма нищо страшно!Първо гинеколог (ако имаш възможност разпитай за добър такъв-приятелки,познати...) Той ще следи бременноста ти и ще ти дава указания какво да пиеш,ще ти пуска периодично изследвания,ще те гледа на ехограф и такива неща.Трябва да кажеш на работодателя,може да се разберете да те осигурява на пълен работен ден или ти да си довнасяш-т.е.да даваш разликата на него,а и колегите-ако има разбирателство да се отнесат с теб подобаващо като се има предвид положението ти.Не трябва да вдигаш тежко,ако ти се дояде нещо да си хапнеш-макар и троха,да помислиш с какво да мажеш тялото си за да е подготвена кожата за разтягането-все пак ще едрееш,да не пиеш алкохол и тем подобни.Това не означава напълно да променяш навици и начин на живот,прави си това което обикновенно с доза внимание и се наслаждавай на бременеенето  Peace Мисля че първите три месеца ще чувстваш гадене,отпадналост и т.нПосле ще се чувстваш по-добре,но все пак всичко си е индивидуално. А за документи-при мен беше декларация до НОИ с банковата сметка по която да изплащат болничните-счетито ти я подава,т.е.откриваш си сметка в банка от там ти дават номера във вид на документ ти го даваш на счетито а и тя ще ти каже какво още трябва ако има нещо друго.Мисля че др няма или поне не се сещам.Но гледай това с осигуровките да си го оправиш,както е казала martina_r има се впредвид осигурителния стаж 12 месеца назад-от това ти зависи какво майчинство ще получаваш.А и имай впредвид че 2 месеца на 4 часа се равнява на 1 осигурителен месец.Малко дълго стана,надявам се да  съм ти била полезна.Радвай се на бременноста,няма да ти казвам да се подготвяш психически защото и аз не знам как става  Very Happy чак като родих бебо осъзнах какво всъшност е станало  Very Happy Лека и безпроблемна и прекрасно бебче на финала  newsm10
mimami
Гост
« #3 Събота, 24 Юли 2010, 17:28 »

благодаря ви много,днес казахме на родителите му зарадваха се много!Сега ще си платя здравните и ще си плащам да ме осигуряват на 8 часа WinkБлагодаря ви наистина  Hug
mims_009
Ентусиаст
*

Публикации: 86

« #4 Понеделник, 26 Юли 2010, 11:21 »

Радвам се за вас,то няма как да не се зарадват-нали ще стават баба и дядо  Laughing а ти помисли ако те осигуряват на мин заплата дали няма възможност да те осигуряват на по-висока или на реалната заплата.И от време на време пиши как се развива бременеенето,ако имаш въпроси питай,или ако нещо те безпокои,абе...каквото и да е  Peace
pissana_
Новак

Публикации: 2

« #5 Понеделник, 26 Юли 2010, 12:59 »

Здравейте- пак съм аз  35!Вече казахме на  родителите си, много се зарадваха.Относно осигуровките  ще се наложи да си  плащам  другите 4 часа аз.Сега след като казахме на родителите си  и ми е много по спокойно,ще почвам да ровя в сайта да се подготвям с това което ми предстои   Smile
Elfita
мама на мадама
Пристрастен

Публикации: 5 034

Джиджа си има 16 зъбчета вечееееее

Местожителство:
Пловдив

« #6 Понеделник, 26 Юли 2010, 13:57 »

имаш ли 12 м друг стаж
не е задължително да си на 8 часа
ако искаш по-високо обезщетение е важно на колко те осигуряват,а не на колко часа
но трябва да имаш 12 м стаж към момента на издаване ан 45 дневния ти болничен
Страници: [1] Нагоре Изпечатай 
Forum.BG-Mamma :: Важно! >>
Сдружение "Настоящи и бъдещи майки" (Модератор: Double with Cream)
Тема: нямам никаква информация
Отиди на: