Сладки и солени изкушения от Теди

  • 11 615
  • 11
  •   1
Отговори
  • Мнения: 351
Домашни бонбони

Натрошавате 1 пакет и половина чаени бисквити. Добавяте 1 разтопен шоколад + 20-30 гр. масло, 1 яйце, половин чаена чаша счукани орехи и малко ром.
Правят се топчета и се овалват в кокосови стърготини или шок. пръчици.
Оставят се да стегнат в хладилник!

Последна редакция: чт, 20 авг 2009, 21:22 от tedi80

# 1
  • Мнения: 351
Соленки

Продукти

200 гр. кашкавал
200 гр.краве сирене
125 гр.течно масло
300 гр.кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л.сол
500 гр.брашно
яйце за намазване

Приготвяне

Кашкавалът и сиренето се настъргват на ситно и се смесват с киселото мляко разбито със содата. Прибавят се маслото и солта.Сместа се разбърква добре и с брашното се замесва меко,еластична тесто.
Тестото се разделя на 6 топки.Всяка се разточва на тънък кръг и се нарязва на 16 триъгълника,които се завиват на кифлички. Кифличките се нареждат в тава,покрита с хартия за печене и се намазват с разбито яйце.Отгоре се поръсват с маково семе или сусам. Пекат се в предварително загрята на 170*фурна до порозовяване.

 

# 2
  • Мнения: 351
Руло "Зебра"

Рулото става много бързо с малко продукти и е много вкусно.
Продукти
1 голям пакет бисквити Закуска (бели)
около 200 мл прясно мляко
1 малък буркан шипков мармалад
1 пакет масло
1 шепа орехи

Приготвяне на крема
Мармалада се разбърква с размекнатото на стайна температура масло.
Оформяне
Бисквитите се потапят в леко загрятото мляко и се слепват по между си с крема. Редят се изправени в тавичка. Отгоре се намазват с остатъка от крема. Така полученото руло се поръсва с орехи или други ядки по избор. Реже се по диагонал, за да се получи ефекта на зебра.

# 3
  • Мнения: 351
Боровинков чийзкейк

пакетче 125 г. масло
1 пакет и половина бисквити  Еверест с масло
2 пакетчета сирене "Крема"
1 малка заквасена сметана
половин ч. чаша пудра захар
1 бурканче сладко от боровинки, ягоди или каквото имате

Маслото се разтапя в средно голяма тава и върху него се натрошават бисквитите. Отгоре се намазва със смесените крема, пудра захар и сметана, като лъжицата се мокри от време на време във вода, защото залепва и понася със себе си бисквитите. Най-отгоре се изсипва сладкото, което е най-ефектно и вкусно да е от боровинки или малини.
Трябва да се охлади малко и тогава да се сервира.


# 4
  • Мнения: 351
Малки кексчета

Продукти
3 яйца
1 ч. ч. пудра захар
1п. масло
1ч. ч. брашно
1 ванилия

Яйцата се разбиват със захарта, след което се слага разтопеното масло и брашното с ванилията. Получената смес се поставя с лъжичка в намазнените капсули и върху всяка се слага орехова ядка.

# 5
  • Мнения: 351
Какаова торта

Продукти за блат
6 белтъка се разбиват на сняг с 1ч. ч кристална захар, след това се прибавят едно по едно жълтъците, 4 с. л. брашно, 2 с. л. какао и 1 ванилия
Получената смес се пече на 3 равни части върху хартия

Крем
2п. масло
3-4 с.л какао
2 жълтъка
2 белтъка разбити на сняг
1 ч. ч пудра захар
Маслото се разбива с пудрата захар до пухкав крем, след което се прибавят постепенно и другите продукти.
Блатовете се слепват с получения крем като между тях се ръси обилно с орехови ядки.

# 6
  • Мнения: 351
Локумен кекс

1ч.ч кис. мляко
1ч.ч. захар
1/2ч.ч. олио
2ч.ч. брашно
1ч.л. сода
1 кутия лукум
1/2ч.ч орехи

Кис. мляко, захарта, олиото, брашното и содата се смесват и разбъркват добре. Сместа се изсипва в намазнената кексова форма. Локумът и орехите се нареждат отгоре. Пече се в умерена фурна. Когато изстине се поръсва с пудра захар

Последна редакция: вт, 25 авг 2009, 17:24 от tedi80

# 7
  • Мнения: 351
Ненаситната монахиня

4 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч. брашно
4 с. л. олио
1/2 бакпулвер
Разбъркват се всички продукти до получаване на хомогенна смес. Изсипва се в намазнена тавичка и се пече в умерена фурна.  След изкарването от фурната се нарязва на парчета и топло се залива със заврялия сироп
Сироп
1ч.ч. вода
1ч.ч захар
1/2 масло
2с.л какао

По желание отгоре може да се сложи разбита сметана или топка сладолед върху всяко парче.

# 8
  • Мнения: 351
Грис халва

Продукти
2п. масло
1 пакет грис
1 канела
1ч.ч счукани орехи
1кг захар
1л. вода

Приготвят се два съда
Първи съд - Двете масла се разтапят и се прибавя гриса на порции, бърка се на слаб огън. След това се изсипват 1/3 от орехите и се бърка до златисто-червен цвят.
Втори съд - Слага се 1л. вода, 1 канела, 1кг захар да се разстопи до възвиране и се изсипват останалите орехи.
Двата съда се бъркат едновременно. След сгъстяването на сиропа се изсипва по малко при постоянно бъркане към гриса до получаване на хомогенна смес. Изсипва се в тавичка и се оставя да се охлади

Последна редакция: сб, 29 авг 2009, 17:37 от tedi80

# 9
  • Мнения: 351
Течен шоколад

Продукти
250мл. вода
250гр. захар
6 с.л. какао
1 п. масло
1 опаковка сухо мляко(250гр.)
3 ванилии

Половината от водата се затопля и в нея се разтваря захарта и сухото мляко. В останалата половина( по-топла от другата)се разтваря какаото и маслото. Двете части се смесват и се прибавя ванилията.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2009, 14:26 от tedi80

# 10
  • Мнения: 351
Бонбони Рафаело
250 гр сухо мляко
250 гр масло
250 гр пудра захар
100 гр.кокосови стърготини
обелени бадеми
Омесва се тесто от млякото,захарта,маслото ( размекнато),и 3/4 от стърготините.Оставя се в хладилника да се стегне,и след това се правят топчета колкото орех,като в средата се поставя по 1 бадем.Овалват се в кокосови стърготини,и се държат в хладилника.

Последна редакция: вт, 22 сеп 2009, 17:12 от tedi80

# 11
  • Мнения: 351
Мързелива имамбаялдъ

няколко средни по големина патладжана
3-4 пресни домата
олио
магданоз
черен пипер
1-2 глави лук
няколко скилидки чесън

Патладжаните се измиват и режат на половина, след което се издълбават. Вътрешността се нарязва на ситно и заедно с  вече издълбаните патладжани се осоляват и се оставят за няколко минути.
За секунди изпържваме половинките патладжани( да омекнат)
Нарязаният лук се запържва и се прибавя осолената и изцедена вътрешност. Слагат се  доматения сок и скилидките чесън. Заливаме с малко вода и оставяме на тих огън. След като свалим от огъня подправяме с подправки на вкус и добавяме нарязан на ситно магданоз. С получената смес пълним изпържените половинки и редим ва тавичка. Слагаме малко вода да покрие дъното на тавата и печем за около 30-40 минути на 180 градуса

Последна редакция: ср, 23 сеп 2009, 18:51 от tedi80

Общи условия

Активация на акаунт