И от мен нещичко.

  • 43 633
  • 71
  •   1
Отговори
# 60
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
puh4eto92 тук се пише само от автора на темата,т.е. само аз.
Ако искаш си направи тема в която да пишеш само ти и само твои рецепти да постваш в нея.

# 61
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
                          Картофени таралежки.

Продукти:
500гр. картофи,
200гр. кашкавал,
100-150гр. сирене,
1 кофичка майонеза,
3-4 стръка магданоз.

Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват и се пасират.
Към тях се прибавя настърган кашкавал,настъргано сирене и майонезата.
Всичко се обърква добре и се прибавя ситно нарязан магданоз.
От получената смес се оформят топки,които се овалят в настъргано сирене (или нещо по ваш вкус). 

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 19:35 от ۰۪ ۫٭۪۫۰ Сливница ◊

# 62
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
               Кюфтета от чушки.

Продукти:
1кг. чушки,
3 яйца,
1 жълтък,
250гр.сирене,
черен пипер,
магданоз,
галета,
брашно,
олио,сол.

Начин на приготвяне:
Чушките се опичат,обелват и нарязват много ситно.Към тях се прибавят 1 яйце,1 жълтък,настъргано сирене,
черен пипер,магданоз,сол и смес от галета и брашно,така че да се получи смес с гъстотата на кайма за кюфтета.
Кюфтетата се оформят с мокри ръце,овалват се в брашно,потапят се в разбито яйце и се пържат в олио.  chef

# 63
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
                      Сарми.

Продукти:
1кг. кайма,
4-5 глави лук,
1 връзка магданоз,
1/2 връзка копър,
2 ч.ч. ориз,
1ч.ч. олио,
6с.л. дом. пюре,
1 голяма зелка,
1с.л. червен пипер,
1/2ч.л. смлян черен пипер,
2с.л. оцет,
сол на вкус.

Начин на приготвяне:
Нарязваме наситно лука,магданоза и копъра и ги слагаме в тава заедно с ориза,олиото и 1/2 дом. пюре.
Прибавяме каймата и хубаво разбъркваме.Посолявам,добавям черния и червени пипер и отново разбърквам сместа.
От зелката отстранявам кочана и я поставям в дълбока тенджера с кипнала подсолена и подкиселена с оцета вода.Варя 10мин.,
изваждам и охлаждам със студена вода.Отделям листата и им отрязвам дебелата жилка.
В средата на всеки лист слагам по 1-2 с.л. от плънката и завивам правоъгълни сарми.
Подреждам сармите плътно в плитка и широка тенджера,наливам вода колкото да ги покрие,и отгоре ги завивам със зелеви листа.
Затискам с плоска чиния и варя на тъх огън около 1 час.

# 64
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
                       Палачинки. източник

Продукти:
250 гр. брашно;
0,500 л. прясно мляко (може да се замести на половина с вода)
4 яйца,
2 щипки сол;
1 с. л. пудра захар;(може и без нея)
1 прах ванилия;
1 с. л. олио;
20 гр. разтопено масло.

Начин на приготвяне:
Брашното се слага в дълбок съд. Прави се кладенче и в него се изсипват яйцата, разбити като за омлет (или едно по едно). Сипва се бавно половината мляко, бие се 2-3 минути, за да се получи гладка смес.Прибавя се солта, олиото, разтопеното масло, пудрата захар и ванилията. Изсипва се втората половина от млякото. Похлупва се сместа и стои половин час на стайна температура преди пърженето.  chef
Ако искаме да направим много фини палачинки, предварително разбиваме белтъците на сняг. Палачинките могат да се направят и само с вода – тогава стават много леки, но не чак толкова вкусни. Ако са само с мляко, стават по-дебели и плътни.

                                   

# 65
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
  Лесна и вкусна торта с хляб.

Продукти:
• 1/2 хляб
• 1 малък маргарин
• 1ч.ч. захар
• какао за цвят
• 2 пакета от малките бисквити  "закуска"
• кондензирано подсладено мляко или компот.

Начин на приготяне:
Сухия хляб се  мокри с вода ,изтисква се и се прибавят другите продукти-маргарина,захарта и какаото.Бисквитите се потапят в млякото.Нареждането става по следния начин:един ред бисквити,един ред от сместа,бисквити,един ред от сместа и така докато свършат.Това е. Mr. Green  chef

Последна редакция: сб, 19 дек 2009, 21:20 от •◊ Ясмина ◊•

# 66
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
                   Мъфини с боровинки.    Източник
 
Продукти:
430 г брашно
1 с л бакпулвер
1/2 с л сол
330 г захар
86 мл олио
86 г меко краве масло
3 яйца
257 мл прясно мляко
1 пакетче ванилия
280 г пресни боровинки.

Начин на приготвяне:
• Две форми за мъфини (2х 12) се намасляват или всеки отвор се застила с хартиени кошници.
• Брашното се смесва със солта и бакпулвера.
• Захарта се разбива с олиото и кравето масло.
• Сипват се млякото, яйцата, ванилията.
• Разбърква се.
• Добавя се брашното и тестото се разбърква до еднородна смес.
• С електрически ръчен миксер се бърка на ниска скорост (1-ва) 60 секунди (това ще помогне на кексчета да се надуят по време на печенето).
• Прибавят се боровинките и се разбъркват с дървена или силиконова лъжица.
• Тестото се разпределя по формите.
• Отгоре по желание мъфините могат да бъдат поръсени с едра захар, кристална захар, маслени трохи, орехи или филирани бадеми.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 190 С за 18 минути или до готовност.
• Оставят се във формата 15 минути, след което се изваждат.

# 67
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
                                  Лазаня.   източник

Променила съм рецептата.

Продукти:
• 1 пакет кори за лазаня,
• 500гр. кайма,
• 250-300гр. кашкавал,
• 2 зелени чушки,
• 2 моркова,
• доматен сок
• индийско орехче
• лук, чесън,
• риган, магданоз,сол

Начин на приготвяне:
Корите се пускат във вряща вода за около 1 минута (или по-малко). В тенджерата се пускат не повече от 3 кори, за не се слепнат. Като се извадят, се изплакват със студена вода и се подреждат една до друга. На пакета пише, че се слагат сурови и после си омекват при печенето, но аз за всеки случай може да ги попарите.
За плънката: запържва се лукът и чесъна. Прибавя се 500г. кайма. Каймата може да е телешка или смес- по ваш избор. Запържва се като се налива по малко доматен сок, да не стане на бучки. Прибавят се няколко пасирани домата (или дом.пюре) и подправките
Най-отдолу в тавата се слага малко дом.сос (или плънка). Отгоре се подреждат един ред кори, а върху тях от плънката. Върху всяка кора слагате настърган кашкавал, още малко плънка. Следва нов слой кори и т.н. Най-отгоре се завършва с кори. Покриват се с фолио и се пекат в предварително загрята фурна на 200-220 градуса. След около 25 мин. може да махнете фолиото, да настържете кашкавал и да оставите да се запече леко.
Важното е плънката, да не е прекалено гъста, да има и течност, за да омекнат корите.

Последна редакция: сб, 19 дек 2009, 21:17 от •◊ Ясмина ◊•

# 68
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
                Пияни мъфини.

Продукти:
• 1 яйце,
• 100г. захар(може и повече)
• 1 ч.ч. кис. мляко,
• 1 ч.л. сода,
• 2 ч.ч. брашно,
• олио на око Thinking ,
• 40г. пудинг по желание,
• 30-40г. кокосови стърготини.

• 30-40г. стафиди,
• 30гр. ром.

Начин на приготвяне:

Накиснете стафидите в рома.
Смесете брашното,пудинга,кокосовите стърготини.
Отделно смесете кис. мляко със содата.
Разбъркайте яйцето и захарта,след което прибавете кис. мляко+содата и олиото.
Прибавете към течните съставки и брашнената смес,разбъркайте добре.
Стафидите сложете най отгоре,може и посредата.
Сложете тавичката в студена фурна на 180 градуса.



Последна редакция: сб, 19 дек 2009, 21:17 от •◊ Ясмина ◊•

# 69
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
                           Бейби картофки с гъби, филе и кашкавал.   ИЗТОЧНИК


Продукти за 5 порции:

• 1 кг дребни картофи
• 250 гр гъби (печурки)
• 250 гр в п филе (или шунка)
• 250 - 300гр кашкавал
• 6-7 с л мазнина за задушаване (който иска може повече)

Начин на приготвяне:
* Картофите се сваряват  не разваряват  в подсолена вода -  ако са пресни - предварително обелени (аз нали си имам лесен метод със солта) , ако са стари - белят се след като се сварят. В случая са пресни.
* Поставят се в тиган с повече мазнина да се запържат до зачервяване /или във фритюрник/.
* Разбъркват 2-3 пъти внимателно, да не се разкъсват
* Изваждат се в широка чиния.  Мазнината от тигана се изсипва в друг съд, като се оставя само 1-2 лъж. в него.
* Поставят се филето/шунка, нарязано на дребни кубчета и нрязаните  гъби. Задушават се за 2-3 мин. (ако гъбите са мариновани и филето е прясно тази част се пропуска и те се прибавят върху картофите само нарязани)
* Разпределят се върху картофчетата.  Настъргва се кашкавала отгоре и запича на грил или на горен реотан до разтопяването на му (може и в микровълнова фурна)
* Може да се поръси със ситно нарязан магданоз (за любители) и подправки по желание преди сервиране.
***Ако искате да са по-ароматни, може при варенето да поставите стрък розмарин при тях.

Рецептата ми е любима и затова си позволявам да я сложа в "любими",дано авторката няма нищо против. Praynig Blush

Последна редакция: сб, 19 дек 2009, 21:16 от •◊ Ясмина ◊•

# 70
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
                                           Бонбони "Рафаело".      Източник.

Продукти:
• 400 гр.кондензирано мляко подсладено, (подчертвам защото когато аз ги правех за първи път не обърнах внимание на това  ooooh! и нищо не се получи)
• 30 гр кр.масло
• 100гр.кокосови. стърготини.

Начин на приготвяне:
Конд.мляко се слага в малък съд и към него се добавя маслото.
На слаб огън се бърка непрекъснато,като се остава млякото да загрее но не и да заври.
След това около 10-тина минути млякото се сгъстява и става като крем. Изсипва се в чиниика и се остава да изстине.
Когато кремът се втвърди, с леко намазнени ръце оформете топчета, които се овалват в кокосови стърготини.
Така получените бонбони се остават в хладилник за 1 - 2 часа.
По желание може да сложите ядки вътре.

# 71
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Икономичен шницел.

Продукти:
•250гр кайма
•2бр. яйца
•1ч.ч. газирана вода
•1ч.ч. брашно
•1 щипка сода
•1ч.л. сол
•черен пипер
•кимион (или подправки по ваш вкус)

Начин на приготвяне:
Всичко се смесва и с лъжица се взима и пържи.Това е.Лесно, бързо и вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт