Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 5-та тема

  • 49 831
  • 363
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 186
Здравейте момичета, хайде и аз да се включа в тази тема.
Направих една от рецептите на моята свекърва
slanchice1, pozdravleniq mnogo dobre si se spravila! Izglejda strahotno   bouquet

# 196
  • Мнения: 1 394
Цитат
Ако направиш кроасани като питка, би трябвало да сатне, но козунака си е козунак, той е с друго тесто, може би не разбирам каква ти е идеята?
Пина,мисълта ми беше да използвам само техниката за нагъването и разточването....иначе тестото да си е за питка или за козунак.А и си го помислих,защото козунака също има доста масло.... newsm78

# 197
  • Мнения: 11 747
Навремето моя приятелка беше пробвала с тестото на кашкавалките, да нагъва и точи. Беше станало пак на пластове, но това тесто е с доста мазнина.
Тесто за питка, малко ме съмняв да сатне, малко е мазнината. За козунака - той има повече мазнина, може и да се задържи ефекта, знам ли  Thinking Ако пробваш, кажи/покажи резултата  Peace

# 198
  • Мнения: 1 394
Ще пробвам и ще покажа.Сега в четвъртък,като ги правя,точно така мисля да ги нагъвам.Мисля си като ги нагъна да ги завия на руло и така да ги пека,да не ги сплитам.Или може поне един само,че три ще правя.Та ,ако не стане,както трябва...тоест,ако се изложа да е с малко  Mr. Green

# 199
  • Мнения: 1 283
Пепика,страхотни рогчета!Айде,като поотслабна,че да мога от време навреме да си позволявам такива неща,ще ти дойда на гости и с такива да ме посрещнеш.Нали нямаш нищо против?Аз малко нахална,ама нали знаеш...С нахалство към прогреса! Mr. Green
ОК, нямаш грижи  Peace От мен рогчетата, от теб кроасанчетата. Недей чака да се вталиш, идвай - едно няма да ти навреди.
pina днес почерпих с "твоите" рогчета. Изтрепах рибата с тях, хем бяха студени. Не ти ли горяха ушите сутринта?
 То бяха хвалби, то беше цъкане и аз се надувах направо ще се пръсна Blush. Наистина много ми хареса тестото. В началото изобщо не вярвах, че ще стане нещо - бях се притеснила и си викам - язък за продуктите, ще стане едно мазнооо, чета и гледам в темата на другите момичета изобщо не стои мазно. Като почнах да го работя, ами то кеф - точно като пластелин. Извадих ги от фурната- изобщо не бяха мазни, абе тестото е разкош   chef  chef  chef. Това е фаворита ми за малки соленки от този вид.
 Днес ходих до въпросната фурна и купих витата баница и геврека. Мисля, че ги правят с палмова мазнина. След малко ще дам снимки. Хем стои като тесто, хем са мазни, ама вече не ми харесват толкова Simple Smile. То след тая вкусотия.... Тестото е съвсем различно от рогчетата. Да го подложим на дисекция момичета - помагайте Hug Hug
http://i216.photobucket.com/albums/cc120/gaxit/DSC00526-1.jpg

http://i216.photobucket.com/albums/cc120/gaxit/DSC00527.jpg

http://i216.photobucket.com/albums/cc120/gaxit/DSC00528.jpg това е отдолу

http://i216.photobucket.com/albums/cc120/gaxit/DSC00530-1.jpgтук се вижда вътрешноста - мазничко е  Mr. Green

http://i216.photobucket.com/albums/cc120/gaxit/DSC00531.jpg тестото отблизо

http://i216.photobucket.com/albums/cc120/gaxit/DSC00532.jpg пак

http://i216.photobucket.com/albums/cc120/gaxit/DSC00533.jpg


http://i216.photobucket.com/albums/cc120/gaxit/DSC00534.jpg


# 200
  • Мнения: 11 747
Пепика , да си кажа мнението.
Да, това е друго тесто. То може би е замесено с мазнина, но с малко. Втасвало е и след това е премесено и обмазано с мазнина - твърда според мен, дали е св. мас или палмова мазнина от тук немога да преценя  Simple Smile Слага се и като заливка, усуква се и така после се пече. Това е нещо от сорта на милинките, тутманиците и т.н.
Вижда се, че средината е добре развита, има шупли, пухкава е, а така не става с масленото тесто. Мазнината в случая е поета допълнително, при изпичането твърдата мазнина се е разтопила и тестото я е поело.

Иначе рогчетата, кашкавалките и други от маслено тесто са хубави и студени и освен това стареят бавно. И на следващия и на по- следващия ден са меки и вкусни  Peace

# 201
  • Мнения: 1 394
Цитат
Недей чака да се вталиш, идвай - едно няма да ти навреди.
Само ,че сега съм от пет дни само на плодове и чай.Ще почакат рогчетата.Аз ще ти се обадя предварително.Не се бъзикам...Снощи опитах по едно ъгълченце само от кроасанчетата и това е.А по-принцип не трябваше,ама нали първо аз трябва да ги опитам и тогава да ги предлагам на домочадието,щото трябва първо да разбера дали стават за ядене,та да не се излагам  Mr. Green

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 20:28 от dodyniki

# 202
  • Мнения: 11 607
Хайде да си пусна тук темата за Шарената п … 90;ка - там има и снимки, и рецепта, и обяснения. То питка е силно казано, просто е шарен хляб.

Пина, ти до кога ще се мъчиш да си топиш кокалите? Засрами се с таз диета! Аз вярвам,че ти си прекрасна и се мъчиш напразно! Ела на мене си и те чакам да те видя в скоро време в стихията ти!

# 203
  • Мнения: 1 440
Вчера замесих половин доза от Болярската питка за р.ден на мама...Миналата седмица правих същата, но голяма. Ето е и нея:



втасала
отстрани

# 204
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Narina ,страхотна е. Peace

# 205
  • Мнения: 1 394
Нарина, smile3501

# 206
  • Мнения: 1 440
Благодаря, момичета Hug А на вкус не мога даже да я опиша...Сега имам 5кг. свободно брашно и само ме сърбят ръцете да меся питка, че става много лесно и супер приятно Peace

# 207
  • Мнения: 262
Narina , страхотна е , браво !

На мен кифличките никога не ми се получават такива  Crossing Arms

Пак да питам , върти ми се в хладилника една заквасена сметана 200г.
Утре ще правя питка , дали ще стане добре ако я сложа вместо к.мляко , или да не рискувам ?

Някой пробвал ли е ?

# 208
  • Мнения: 11 747
Разбира се, че ще стане, как няма да стане!  Peace 

# 209
  • Мнения: 1 394
Къде избяхте,питкаджийки?Нещо май на козунаците наблягате,а?Айде от мен една празнична питка от днес за утрешния обяд:
Почти втасала:

Опечена,топла е още даже:

Офф,сега вече мога да почина.Поне един месец никакво месене.Два дни се разчекнах от месене.....сега си отдъхвам блажено...направо се скапах... smile3507

Общи условия

Активация на акаунт