ГАЛЕРИЯ - Питки, козунаци, тестени изделия

  • 342 789
  • 152
  •   1
Отговори
# 15
# 16
# 17
  • Мнения: 1 505
Кифли4ки с кашкавал и сирене

рецептата- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=289780.0
Корона

рецептата- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=289780.15
Солети

рецептата- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=289780.30

# 18
  • Мнения: 1 394

Плодова пита
Рецепта:600гр брашно                          
               1ч.ч.олио,1ч.ч вода
               20гр.мая,щипка сол
За плънката:1кг ябълки,100гр смлени орехи,
               100гр кристална захар
               1-2с.л.галета
               настъргана кора на 1 лимон.
Начин на приготвяне.От горепосочените продукти месите тесто,което оставяте да почине за около 20-тина мин.Разделяте го на две топки и всяка една разточвате на кора,дебела около 1 см.Кората трябва да е малко по толяма от дъното на тавата,за да се образува нещо като купа.Слагате първата кора,изсипвате настърганите ябълки смесени с останалите съставки за плънката,запечатвате с другата кора и печете в предварително загрята фурна на 180гр-около 30-40 мин.Проверявайте с клечка за зъби.Добре е тавата да се сложи на по-долно ниво на фурната.След като извадите,намазвате с краве масло и поръсвате с кристална захар.

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 14:28 от dodyniki

# 19
  • Мнения: 1 122
ПИТА СЛЪНЧОГЛЕД











ПИТКА МИМЕТО



ПИТКА МИЛИНКА



БОЛЯРСКА ПИТКА




ПИТКА КОРОНА





# 20
# 21
  • Мнения: 1 394

  Домашен Великденски козунак
Рецептата:

Необходими продукти за козунака са:
1 кг бяло брашно,1ч.л сол,40 гр мая,250гр.захар,80 гр.олио,80гр масло,5 яйца,250 гр прясно мляко,1жълтък за намазване,1ванилия,лимонова кора.
Приготвяне:Всички продукти трябва да бъдат със стайна температура.В топлото мляко разтваряме маята,слагаме вътре и малко от приготвената захар-1-2ч.л. и добавяме пресято брашно така,че да се получи кашичка.Оставяме около 15 мин да шупне.През това време брашното се пресява 2 пъти,прави се кладенче по средата и се слагат останалите продукти/като захарта не трябва да е нито повече,нито по-малко от оказаното количество в рецептата.Накрая слагаме и шупналата мая и започваме да месим,докато стане гладко и стегнато тесто-не твърдо,не и много меко.Оставяме го да втасва около 1час.Пак се меси след това хубаво,правят се фитили и се плетат плитки /може и по друг начин/Подреждаме в намаслена и поръсена леко с брашно тавичка.Оставяме покрито с найлон да втасва.Втасването е бавно,заради повечето захар в тестото.Колко време ще втасва,зависи от температурата в стаята.При температура 26 градуса втасва за 2.30ч.Намазвате с жълтъка и маслото,поръсва се със захар и се пече в предварително загрята фурна на 160-170 градуса около 40 мин.
От посочените продукти излизат тези два козунака.Единият е печен в тава 30/15 см , а другият в тава с диаметър 25 см.Пиша това,за да имате предвид,ако са ви много да направите половин доза.





Последна редакция: пн, 02 мар 2009, 15:26 от dodyniki

# 22
  • варненка от София
  • Мнения: 4 880
Последната ми питка за заговезни


# 23
  • Габрово
  • Мнения: 1 330


# 24
  • Мнения: 1 394
Селска постна питка

рецептата
600гр брашно,1/3 кубче мая,1ч.л.сол,1с.л.захар,60гр олио/маргарин/250гр хладка вода,1ч.л оцет.Меси се меко и гладко тесто,като по време на месенето,когато започне да лепне,вместо брашно,слагате малко олио.Оставяте да втасва около 20 мин ,след което пак месите,усуквате по метода на Пепика няколко пъти ,завивате на руло и слагате в намазана с олио тава.Втасва,докато удвои обема си и след това печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.След като извадите намазвате с маргарин и покривате с кърпа.
УСУКВАНЕТО-МЕТОДА НА ПЕПИКА

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 00:21 от dodyniki

# 25
# 26
# 27
  • Мнения: 22 867
  

   

   

 

   

Последна редакция: ср, 29 фев 2012, 22:55 от labrex

# 28
  • Мнения: 406
Ето нещо и от мен  Peace Още топли козунаци http://www.snimka.bg/album.php?album_id=349855&pid=10918414 

# 29
  • Мнения: 1 394

Пита от грис
 рецептата:
800 г грис                                                                           
10 г бакпулвер (1 пакетче)
1 с.л. сол
150 мл олио
2 и 1/2 ч.ч. вода
масло за намазване

Начин на приготвяне: Грисът се слага в купа, подходяща за бъркане, слагат се солта и бакпулвера и се разбъркват още сухи, докато се смесят. Налива се олиото и се мачка, докато стане на трохи. Слага се водата и се обърква до еднородна маса. Изсипва се в намазана с мазнина тавичка и се пече в предварително загрята фурна на 180 С около 45 минути. Още топла се намазва с масло, разчупва се и се поднася. За по-лесно може да се направят в още суровата смес линии за разчупването.
Автор:Aliana  -сайт "Веселият готвач"

Общи условия

Активация на акаунт