Направих бурекитас, кажи дали такива е трябвало да излязат:
На по-голяма снимка: http://media.snimka.bg/2488/011230487-big.jpg
От една средна водна чаша 200 мл излизат около 20на.
- поемат много брашно - около 3 чаши, а според мен можеше да се сложи и още Снощи ми бяха малко мазнички, но днес останаха по-хрупкавите... все пак се чудя дали не трябваше да сложа още брашно
- стават повече от 20 - аз предпочетох да ги направя по-малки, по-малките станаха по-апетитни от големите
Аз сложих малко пълнеж, за следващия път ще знам да слагам по-смело, т.е. на кръгче тесто отива поне една лъжичка сирене, разбито с яйце
Мали, още един въпрос - бурекитас не са ли буйос, които турските евреи приготвят? Поне разновидност?
Алба, вкара ми муха в главата с тези аранчини - ще ги пробвам Основната разлика между тукашната и европейската кухня е изполването на подправки - израелската кухня е пикантна, на италианците специално им е трудно с храната тук От арабската кухня влиянията са големи, но е международна кухнята, влиянието на еврейството се усеща най-силно в несмесването на месо и млечни продукти, липсата на свинско в традиционното готвене и специфичните храни за еврейските празници