Мъфини, малки кексчета и още нещо......

  • 159 063
  • 609
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 769
mishonka95,слагам формата във печката,включвам да се загрява и през това време забърквам сместта.Намазвам формичките с четка и тогава разпределям сместта.Понякога поръсвам с брашно или грис.Според мен формата трябва да е загрята и тогава да се маже с мазнината.
Момичета,благодаря ви че сте се доверили на рецептата newsm51

# 421
от къде мога да си купя тези хартиени кошнички ? софия

# 422
  • Мнения: 1 352
..защо има такова разделение на сухи и течни продукти...


Маме, търсех рецепта за едни мъфини тук и ми направи впечатление този твой въпрос на първа страница. И аз се чудех защо е така, но разбрах.
По този начин мъфините стават по-пухкави и по-надигнати.
Целта е продуктите просто леко да се смесят, а не да става гладка смес като при кексовете. Затова на повечето рецепти за мъфини пише и яйцата леко да се разбъркат с вилица. Даже е добре цялата процедура по смесването на продуктите да се направи по-набързо, докато захарта не се е разтопила и веднага сместа да се разпредели по формичките.

Правила съм едни и същи мъфини и по двата начина и видях каква е разликата. Тези, които разбърках отделно и набързо (суха и мокра смес) станаха по-хубави и някакси с по-хрупкава коричка. А тези, които бърках повече станаха по-слегнали.

# 423
  • Пловдив
  • Мнения: 704
Блекута-ами май другия път ще си играя да ги мажа с мазнина,с четката и с олио,то друг вариант няма май,те както са накъдрени ,как ги мажеш ти?

точно така ги мажа))) - с четчица по къдричките. Верно си е играчка, но става бързо

# 424
  • Мнения: 351
Да покажа и моите мъфини с течен шоколад. Много вкусни станаха


# 425
  • Мнения: 610
Здравейте майсторки на мъфини  Simple Smile
Направих и аз мъфините с пресен лук и сирене .



Страхотни на вкус и много ароматни.

nordina- много ти благодаря за сполучливата рецепта   bouquet

# 426
  • Мнения: 4 358
Момичета сполучлива рецепта за мъфинки със ягодово или друго сладко може ли да ми дадете Praynig.Искам сладкото да не потъне някакси Rolling Eyes
Дали ме разбрахте Rolling Eyes

# 427
  • Пловдив
  • Мнения: 704
Бъни, виж тази рецепта на ЧервеноВинце.
Обаче явно има значение колко гъсто е тестото, защото на някои снимки сладкото е потънало, на други-не.
Аз не съм я пробвала още, за да ти кажа от собствен опит.

# 428
  • Мнения: 175
може да видиш и тази на Блонди - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=243588.0
аз съм я правила вече няколко пъти, но със сладко от сливи. При мен не залепна. Виж и тази на labrex  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=392708.0.
Някъде пък имаше рецепта, в която мъфините се издълбават след изпичане и така се слага пълнеж.
Чакаме да видим красоти!

# 429
  • Мнения: 4 358
Благодаря ви момичета Hug.Избрах на Червено Винцева Hug.Не ,че другите не ми харесват, но зца нейните имам в момента всички продукти.Отивам да творя Heart Eyes

# 430
  • Мнения: 1 777
Мъфини с банан и ягоди. Simple Smile

 

# 431
  • Мнения: 223
сладки, изварени мъфини от мен Heart Eyes

# 432
  • Бургас
  • Мнения: 1 128
сладки, изварени мъфини от мен Heart Eyes

Много са красиви  Heart Eyes
сега и от мен  детето иска да правя такива мъфини с глазура

# 433
  • Мнения: 214
Аз днес спретнах едни мъфинчета с ягоди по ей тази рецепта:
http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/baked/muffins/recipe_692.php
Нямам снимка,но за следващият път ще се подготвя. Hug

# 434
  • BRUXELLES
  • Мнения: 55
Мъфини - портокал и шоколад
Превод от книгата "Мъфините на Боб"(френска)

Продукти за шоколадовото тесто :
    40 гр. брашно
    90 гр. захар
    90 гр. масло
    2 яйца (разделени на белтъци и жълтъци)
    75 гр. шоколадов Чипс (шоколад)

Продукти за портокаловото тесто
    190 гр. брашно
    150 гр. захар
    1,5  к.лъж. амоняЧна сода
    1 пакетЧе ванилия
    170 гр. масло
    3 яйца (разделени на белтъци и жълтъци)
    сока от 2 портокала (1 Ч.Ч)

    Първо се приготвя шоколадовото тесто:Мекото масло се разбива със захарта до полуЧаване на "въздушен" крем.Белтъците се разбиват на сняг. Към масленият крем се прибавят: жълтъците, брашното, изстиналият разтопен шоколад и най-накрая белтъЧният сняг. Разбърква се леко .
    След това се приготвя портокаловото тесто: Брашното се смесва с амоняЧната сода. В отделен съд се разбива маслото със захарта и ванилията, прибавят се жълтъците ; брашното ; сока от 2 та портокала и белтъците разбити на сняг.Разбърква се мн. леко.
    Формите се пълнят до половина с портокаловото тесто и около 1 Ч.л шоколадово тесто отгоре , може леко да се размеси за полуЧаване на мраморен ефект.
    ПеЧем в предварително загрята фурна - 210 °С - 15-20 мин.
    След изпиЧане изЧакайте 5 мин. преди да извадите от формите.


http://storage3.album.bg/f28/dsc00604_7162c_14134391.jpg
http://storage3.album.bg/74a/dsc00615_40295_14134702.jpg
http://storage3.album.bg/ebb/dsc00612_c62fd_14134596.jpg

   

Последна редакция: сб, 23 май 2009, 14:35 от bel1070

Общи условия

Активация на акаунт