Ммммм!!!Сладкооо!

  • 609 710
  • 243
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 7 414
   Торта от сочния плодов кейк със сметанов крем. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

   Това е тортичка от сочния плодов кекс (без стафиди) + крем.
    За ваше улеснение прекопирвам рецептата на кейка:

     За тестото:
   3 яйца
   1 ч.ч. захар
   130 г маргарин (или едно малко пакетче краве масло 125 г)
   1/2 ч.ч. кисело мляко
   1 бакпулвер
   1 ванилия
   канела
   1,2/3 ч.ч. брашно
   1/2 ч.ч. плодово пюре(пюриран плод,аз ползвах ябълка и дюла)
   1 намачкан малък банан
   1/2 ч.ч накълцани орехи
  

   за глазурата:
   сок от 1/2 среден лимон
   пудра-захар,колкото да се получи една каша

   за крема:
   400 г заквасена сметана + 1/2 ч.ч. захар
    1/3 ч.ч. готварска сметана + 2 с.л. захар
   ванилия

  
    Приготвяме смес от горепосочените продукти.Добавяме плодовото пюре,банана,орехите.Хубаво разбъркваме всичко с лъжица.
    Изсипваме сместа в намаслена и поръсена с брашно форма.
    Печем на умерена фурна до готовност.
    След като изстине кексът се срязва на 2 блата.
    Двете сметани се разбиват поотделно със захарта,после внимателно се смесват.
    Лимоновата глазура се разделя на 2 части.С нея се намазват блатовете,преди да се намажат с крем.
    Между блатовете се слага и един банан,нарязан на кръгчета.
    Получава се много вкусна и ,естественно,сочна торта. thumbsup Grinning
    Да ви е сладко! Heart Eyes

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 22:54 от Селма

# 16
  • Мнения: 7 414
    Торта "Тръбички с вишни".
     В оригинал тази торичка се прави от домашно многолистно тесто.Но,понеже,направата му отнема много време,реших да врътна тръбичките от готови точени кори за баница.В резултат получих много вкусна,и много лека торта!

    И така за тръбичките ни трябват 8 броя точени кори.
    1 буркан (700 мл) компот от вишни без костилки.
    краве масло(или маргарин) за намазване на корите
  
     За крема:
     400 г заквасена сметана
     3/4 ч.ч. захар
     ванилия
     1 чаша смлени орехи

     С корите процедираме така:
     1.едната кора намазваме леко с краве масло,ето така:
                  

     2.отгоре залепваме друга кора.От едната й страна редим вишни(които са изцедени предварително),ето така:
                  

     3.завиваме двете кори до средата,ето така:
                  
    
     4.отрязваме тръбичката.

    (Хареса ми начинът за оформяне на тръбичката на потребителката Raya,който очевидно е по-прост и по-лесен.Еднаta кора се намазва с краве масло,по средата й се редят вишни ,сгъва се на две и се завива. ) Wink (Снимката е нейна. Peace )
    
     5.с останалите 2 половинки кори постъпваме по същия начин:редим вишните,завиваме,получаваме още една тръбичка.
     6.така оформяме 8 тръбички.Редим ги в тава намазана с олио.Печем докато поруменеят хубаво.
                  

     7.разбиваме сметаната със захарта,добавяме ванилия.Нареждаме тръбичките,като поливаме всеки слой със крема и поръсваме със смлени орехи.
       Реденето на тръбичките зависи от чинията за торта,с която разполагате.На мен ми се наложи да ги режа,за да ми се съберат в моята не толкова продълговата чиния.
       Трябва да престоят в хладилника поне една нощ,за да попият хубаво крема.
       Да ви е сладко! Heart Eyes

      
      

      Първата голяма снимка е линк към темата!
    
        

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 22:55 от Селма

# 17
  • Мнения: 7 414
  Тръбички с вишни.Оригиналната рецепта. Heart Eyes

   Оригинална рецепта(предварително се извинявам за качеството на снимките и за терена,където е снимано) Confused

   1 яйце
   3 с.л. оцет
   3 с.л. олио
    
 1.сипваме в една чаша горепосочените продукти:
  
   допълваме чашата догоре с хладка вода:
  

  2.в съд,където ще месим тесто сипваме 10 с.л. с връх (около300-350 г) брашно.Добавяме към него щипка сол,щипка захар,сода бикарбонат на върха на ножа.Изсипваме смста от чашата в брашното.И замесваме тесто.Ако има нужда добавяме малко брашно.
  

  3.след,като го замесим,го разделяме на 4 части.Със всяка част процедираме по следния начин:
             а) разточваме я тънко,б) намазваме я с мек маргарин(или меко краве масло).

              в) след това я сгъваме така:
  
      
                г) и я завиваме:
    
  
    Така,накрая получаваме 4 ролца и ги слагаме в хладилник.
    (За да стане по-многолистно тестото,процедурата може да се повтори 1-2 пъти през 2 часа.Тоест,след 2-часов престой в хладилника,всяко ролце се разточва,се намазва с маргарин и се сгъва,както е било показано.А още след 2 часа -пак същото.....(играчка си е  Laughing ) )
     Но,ако нямате време,ограничавате се с еднократно разточване.Само изчаквате 2 часа престой на хладно,след които пристъпвате към правенето на тръбичките.
   4.Взимате едното ролце.Разточвате го горе-долу на правоъгълник.Слагате вишни в единия край на правоъгълника.Завивате ги,използвайки 1/3 от разточеното тесто.
    
     Отрязвате тръбичката.По същия начин правите още 2.
     Така от всяко ролце се получават по 3 тръбички.Общо 12.
   5.печем тръбичките,докато поруменеят добре.Когато изстинат ги редим в продълговата чиния и ги поливаме с

        крем:
        700 г заквасена сметана
        1.1/2 ч.ч. захар
        ванилия
        накълцани орехи 1 ч.ч.(или повече)

  

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 22:55 от Селма

# 18
  • Мнения: 7 414
    Пълнени яйца. Лесно , вкусно , икономично !   Grinning


    Има много най-различни рецепти за пълнени яйца,но тази ми допада особено много! Hug
    Стават бързо,не изискват никакви особени съставки и са много вкусни!
    Така че ,ако празника наближава,а на масата има празнина,много лесно можете да я запълните с тази чудесна вкусотийка!

    Яйца
    лук
    олио
    сол,пипер или някаква универсална подправка(аз обичам мадраско къри,но не е задължително)
    майонеза(по желание)

   Яйцата се сваряват,изстудяват се и се обелват.Разрязват се на 2 половинки.Жълтъците им се вадят и се слагат на страни.
   Отделно в малко олио запържваме до златисто ситно нарязания лук.Дърпаме го от котлона,оставяме да изстине малко.
   Смесваме жълтъците и запържения лук(не се опитвайте да го изцедите от олиото,то сАмо ще обогати вкуса).Подправяме и размачкваме хубаво сместа.С нея пълним белтъците.
   Пълнените яйца можем да покрием с малко майонеза и да поръсим с зеленинка.На снимката яйцата са голи,за да им се види по-хубаво пълнежа.
   Опитайте!Няма да съжалявате! thumbsup
   Да ви е сладко! Heart Eyes
      
 
  
   Снимката е линк към темата!

Последна редакция: пн, 08 юли 2013, 10:22 от Селма

# 19
  • Мнения: 7 414
   Лесен и вкусен Зелник.

  Зеле
  лук(по желание)
  1 пакет кори за баница
  малко краве масло за намазване и слепване на корите

  за заливката:
  чаша кисело мляко+щипка сода бикарбонат
  2 големи яйца(може и 3)

   Задушаваме зелето(не пестете количеството) заедно с лука в малко олио.Посоляваме го и го подправяме с любими подправки,ако има такива(аз обичам мадраско къри).
   С корите и плънката процедираме,както и за тиквеника.
   След като нарежем ролата на квадратчета,поливаме зелника със заливката,която се прави по следния начин:
   в киселото мляко се слага сода бикарбонат,оставя се малко,да шупне,после се добавят яйцата и всичко се разбива с виличка.

    След като полеем квадратчетата,слагаме зелника да се пече до готовност на умерена фурна.
    Получава се фантастично вкусен и сочен!
    Да ви е сладко! Heart Eyes

  

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 22:56 от Селма

# 20
  • Мнения: 7 414
  Чудни дребни сладки.
  Много вкусни,нещо като орехови курабийки. Simple Smile

  2/3 кутийка майонеза(около 130-150 г)
  100 г маргарин или същото количество краве масло
  1 яйце
  2/3 ч.ч. захар
  1/2 ч.л. сода бикарбонат загасена с оцет
  1 ванилия
  3/4 ч.ч. смлени орехови ядки
  3 ч.ч.(по 220 мл) брашно

  захар+канела за овалване

  От горепосочените продукти замесваме меко тесто.От него откъсваме парчета,колкото орех,правим топчици и ги овалваме в захарта и канелата.Редим ги в една тава,подмазана с малко олио.Печем в загрята на 180 г фурна,докато поруменеят.
   Да ви е сладко! Heart Eyes

  

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 22:57 от Селма

# 21
  • Мнения: 7 414
   Изварен сладкиш "Тунел".
    Ефектно изглеждащ и прекрасен на вкус! Heart Eyes

    350-380г безсолна извара
    2/3 ч.ч. захар
    2 яйца
    1 пудинг ванилия(д-р Йоткер)
    2 с.л. пшеничен грис
    110-115 г маргарин(или масло)
    1 с.л. прясно мляко
    1 бакпулвер
    100 г стафиди(предварително накиснати във вряла вода)
    1 с.л. какао(за "Тунела")

     От горепосочените продукти,освен какаото, забъркваме смес.Изсипваме я в намаслена и набрашнена форма(аз ползвах продълговата,но може да се ползва и кръгла с дупка).Оставяме съвсем малко от сместа(3-4 супени лъжици).Към тях добавяме 1 с.л. какао,разбъркваме хубаво.Изсипваме какаовата смес върху ванилената така че да се получи нещо като пътека по средата на кекса.
     Печем на умерена фурна до готовност.
     Когато кексът се обърне върху чиния,какаовата пътека остава отдолу и срязания кекс много прилича на тунел.
     Много е вкусен!Може да се сервира заедно с лъжица-две заквасена сметана.
     Да ви е сладко! Heart Eyes

  

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 22:57 от Селма

# 22
  • Мнения: 7 414
    Лека кокосова торта.
    Много лек и приятен десерт.

    За блата:
    4 яйца
    1 ч.ч. захар
    1 ванилия
    1 бакпулвер
    1 ч.ч. брашно

     За крема:
     400г кокосово мляко
     3 с.л. прясно мляко
     2/3 ч.ч. захар
     1.5 с.л. брашно
     2 яйца
     60г краве масло
     2 ванилии
     2 малки пакетчета кокосомви стърготини
     1а-2 банана

    Забъркваме сместа лза блата.Изпичаме кго на умериена температура.След като изстине напълно,го срязваме на 2.
    Приготвяме крема.В една тенджерка объркваме захарта и брашното,бъркайки постепенно добавяме яйцата,млякото и кокосовото мляко.Слагаме тенджерката на тих огън.Варим крема,като бъркаме непрекъснато.Чакаме да започне да завира и тогава го сваляме от котлона.Добавяме към него и маслото.А когато изстине напълно и кокосовите стърготини(оставяме малко от тях за да поръсим тортата отгоре).
    С 2/3 от крема намазваме долния блат.Върху крема редим нарязаните на кръгчета банани.Покриваме с горния блат.Намазваме го с крема и поръсваме с остатъка от кокосовите стърготини.
    Задължително оставяме тортата да престои в хладилника поне 1 нощ.

    

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 22:58 от Селма

# 23
  • Мнения: 7 414
     Шоколадова торта с цитрусов дъх. newsm10
     С наситен карамелено-шоколадов вкус,лек цитрусов дъх и дъх на ром.
    
    За блата:
    4 яйца
    1 ч.ч. захар
    1 ванилия
    1 бакпулвер
    1 с.л. какао
    настъргана кора на 1 лимон или портокал
    1 ч.ч. брашно

     За крема:
     125 г краве масло
     2 с.л. захар
     1 яйце
     2 с.л. какао
     1 кутия предварително сварено кондензирано мляко(но може да използвате и сурово)
     есенция ванилия
     есенция ром(или 1-2 супени лъжици ром,водка,коняк)
     смлени орехи(около 1/2 или 1 чаша)
     2 с.л. сусамов тахан
     *1-2 с.л. лимонов сок(по желание)

    Забъркваме сместа за блата.Изпичаме го в намаслена и набрашнена тава(23-24 см диаметър)на умерена фурна.След като изстине напълно,го срязваме на 2.
    Кондензираното мляко се вари заедно с кутията 2-3 часа.Ако имате притеснения относно варенето на кондензираното мляко,използвайте го в суров вид,няма никакъв проблем.Тортата ще е само шоколадова,без карамелен вкус. Peace
    В една тенджерка разбиваме маслото,захарта,какаото,яйцето.Слагаме тази смес на тих огън и варим,бъркайки от време на време.Когато започне да завира,я дърпаме от котлона.Прибавяме кондензираното мляко и останалите продукти за крема.Разбъркваме хубаво.
   С 2/3 от крема намазваме долния блат.По желание,добавяме и парченца портокал.
   С останалата 1/3 крем покриваме и горния блат.
   Украсяваме с настърган шоколад,орехи или не украсяваме изобщо.Самият крем изглежда много хубаво,като шоколадова глазура.
   Оставяме да престои 1 нощ в хладилника.
   Да ви е сладко! Heart Eyes

  

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 22:59 от Селма

# 24
  • Мнения: 7 414
  Хрупкави маслени бисквити.(Курабье Бакинское)  Wink
   Лесни и чудесни! Grinning

   200 г маргарин(масло)
   3 с.л. захар
   ванилия
   1 яйце
   щипка сол
   2.ч.ч. брашно (1 ч.ч.=250мл)

   Замесваме много меко тесто.От него оформяме топки,като голям орех.(Ако оформянето на топките ви затруднява,можете да ги правите с помощта на една чаена лъжика,която всеки път се потапя в хладка вода.).Редим ги в тава подмазана с малко олио(ако е с тефлоново покритие,може и да не се намазнява).И леко ги притискаме с вилица.(Друг вариант на оформяне- със шприц)
   Печем в загрята до 200 г.  фурна до готовност, 10-15 минути .
   Ако желаете,готовите сладки можете да ги украсите с капчица шоколадова глазура отгоре.(В този вид може да ги намерите под име Курабье Бакинское).
   Да ви е сладко. Heart Eyes
    
  

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 20:43 от Селма

# 25
  • Мнения: 7 414
  Медовик за 1 час!По-различен и фантастичен!  newsm10 newsm10 newsm10
   Това е източникът.На руски е,затова ще го преведа.
  Предимството му пред другите "медовици" е в това,че се прави само от 1 блат(който се срязва на две) и само за 1 час!Няма месене,няма точене,няма го дългото опичане на корите......
   Вкуса му е неописуемо прекрасен! Flutter Препоръчвам ви го най-горещо! Hug

 
   Тесто:
    100 г масло(или маргарин,или олио)
    2 яйца
    1 и 1/2  ч.ч. брашно (чашата=220 мл)
    1/2 ч.ч. захар
    2 с.л. мед(аз сложих почти 3)
    1 ч.л. сода бикарбонат

    Крем:
    800 г заквасена сметана (по рецептата е само 500 г,но това определено не е достатъчно)
    2/3 ч.ч. захар(по рецептата съответно е 1/2 ч.ч.)
    100 г орехи(аз сложих повече)
    шепа сушени сливи(които трябва да се накиснат в гореща вода за 1-2 часа)
    1-2 ванилена захар

    В метален съд смесваме меда и содата бикарбонат,слагаме съда на тих огън.Сместа трябва да започне да се пени и да придобие ярко жълт цвят(около 2 минути или малко повече).Дърпаме сместа от огъня и към нея постепенно прибавяме маслото и останалите продукти,като бъркаме много хубаво.
  Брашното се прибавя постепенно.Може да ви се наложи да не използвате цялото количество брашно.Сместа се получава с консистенция на гъста заквасена сметана.
   Печем не умерена фурна  в намаслена и поръсена с брашно тава(авторката пише 20 минути,но аз пекох доста по-дълго,като го сложих не в загрята ,а в студена фурна.Ако вашата фурна е по-силна,препоръчвам и вие да направите същото,иначе блатът ще загори без да се изпече отвътре. Naughty).
   Готовността му се проверява с дървена клечка.
   Готовият блат се срязва на две.
   Тавичката,в която пека е с диаметър 23-24 см. Peace

  За крема.Заквасената сметана се смесва със захарта.Добавя се и ванилия.Изчаква се захарта да се разтвори.
  Добавяме 2/3 от смлените орехи към крема.
  Промазваме с крема долния блат,добавяме нарязани на парченца сини сливи,опитваме се леко да ги замажем с крема.
  Слагаме горния блат.Добавяме останалите орехи към останалия крем.Покриваме с крема и горния блат.
  (авторката казва,че към едната част от крема може да се добави ром или коняк,но аз не съм добавяла)
 
   Тортата се украсява със смлени орехи(може и с настърган шоколад).
   Престоява в хладилника 1 нощ.
   Да ви е сладко! Heart Eyes (Сигурна съм,че ще е! Wink )
  



    Първата снимка е линк към темата,където можете да напишете отзива си,както и да видите отзивите на другите. Simple Smile
 
  
  
  

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 17:49 от Селма

# 26
  • Мнения: 7 414
    Шоколадово-карамелен сладкиш Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
    С маслен блат.С доста наситен вкус на "покрива".За любителите на по-силни усещания. Wink
    Сравнително лесен за изпълнение.

    Блат:
    200 г маргарин(масло)
    2/3 ч.ч. захар
    ванилия
    1 яйце
    300 г брашно
    шепа орехи

    "Покрив":
     1-2 банана
     1 буркан (400 г)варено кондензирано мляко
     настърган шоколад

     Забъркваме продуктите за блата(без орехи).Мекото тесто разпределяме в една намаслена и набрашнена форма,като го загъваме и по стените на формата(23-24 см диаметър).Отгоре слагаме и орехови ядки.Запичаме на умерена фурна.
     Изстиналия блат покриваме с банани нарязани на кръгчета.Отгоре върху бананите изсипваме и разпределяме равномерно кондензираното мляко.Украсяваме с настърган шоколад.
     Да ви е сладко! Heart Eyes

    

     Варианта на същия сладкиш с бита сметана отгоре.Всъщност,на практика това е комбинация между ореховия пай на Цецето и Пай Банофи на Таннита.

    
    Приготвяме шоколадово-карамеления сладкиш и вместо с настъргания шоколад,го покриваме с 2/3 ч.ч. готварска сметана разбита с 1/3 ч.ч. захар.Поръсваме с какао на прах.

  
    
   Да ви е сладко! Heart Eyes

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 23:01 от Селма

# 27
  • Мнения: 7 414
    Шоколадова чийз-торта.Още нещо божествено! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
    Тази торта е много нежна и сочна.Нещо между шоколадов мус и шоколадов сладолед.
    Вкусът й е необичайно прекрасен! Heart Eyes Моята приятелка нарече тази торта шоколадово съвършенство! Grinning
    Абсолютно си струва да я опитате!Изобщо не е трудна за приготвяне.

     Блат:
     2 яйца
     2/3 ч.ч. захар
     2 с.л. грис
     1 шоколадов пудинг на д-р Йоткер(или друг 50 г)
     1 с.л. прясно мляко
     110-115 г маргарин или същото количество краве масло
     1 бакпулвер
     350 г извара
     100 г стафиди(предварително накиснати във вода)

      Крем:
      600 г заквасена сметана (или 800 г)
      1/2 ч.ч. (или 2/3 ч.ч.) захар
      1 пакетче ванилена захар
      3 с.л. какао на прах

      Накисваме стафидите в гореща вода.
      Забъркваме продуктите за блата по реда в който са изписани.Добавяме изцедените стафиди.Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тава(не трябва да е много голяма,моята е с 23 см диаметър).Печем на умерена фурна.За готовност проверяваме с дървена клечка.Да знаете,че не бухва кой знае колко,това да не ви плаши.
      Преди да го срежете на 2,изчакайте да изстине напълно.За мен това е най-трудната част в правенето на тази торта.Хубаво е да го правите с по-остър нож.
      Разбъркваме заквасената сметана със захарта,ванилията и какаото.
      2/3 от крема слагаме върху долния блат и 1/3 върху горния.
      Украсяваме тортата с настърган шоколад или както аз направих :разтопих 3 квадратчета шоколад и с него направих точки върху горния слой на крема,получи се много симпатично!
      Оставяме тортата да престои 1 нощ в хладилника.
      Сигурна съм ,че резултатът няма да ви остави безразлични!
      Да ви е сладко! Heart Eyes

      

    Първата снимка е линк към темата с отзиви,където можете да напишете и своя отзив. Simple Smile
  

Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 19:34 от Селма

# 28
  • Мнения: 7 414
  Осетински Пироги
  Източник
 
   1 ч.л. мая
  850 мл вода
  1 ч.л. сол
  1 с.л. захар
  брашно,колкото поеме
  краве масло 30 г(плюс още 100 г за намасляването на пирогите след изпичането)
  

  Аз правих половин порция на тази рецепта.
  Авторката разтваря сухата мая в 100 г вода с малко захар.Аз сипах маята направо в брашното.
  Вместо маслото,което се слага в тесто,сложих 1 супена лъжица олио.
  Според източника,тестото трябва да се надига около 2 часа.При мен се надигна по-бързо.След като замесих тестото и го намазах с малко олио,направих в него една дупка с пръст,и когато тя беше почти напълно изгладена,пристъпих към оформянето на пирогите.
  Описанието на процеса няма да превеждам .Аз ги оформях,като хачипури(вижте хачипурите на Лабрекс,например  Simple Smile ) А и снимките в "източника" доста добре описват процеса и без думи. Simple Smile
   Авторката пече 3 големи пирога,докато аз изпържих няколко малки(като десертна чинийка).
  Пълнежът:сирене,кашкавал,задушено зеле,намачкани картофи(каквото ви пожелае душата).В оригинала се слагат няколко вида различни сирена и кашкавали.
   Бон Апети! Heart Eyes

  

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 23:02 от Селма

# 29
  • Мнения: 7 414
   Бързи,хрупкави шприц-сладки.
   Рецептата е приложение към един шприц.И е много сполучлива. thumbsup

   250 г маргарин или същото количество краве масло
   250 г захар
   2 яйца
   щипка сол
   1 ч.л. сода загасена с лимонов сок или оцет(от мен)
   500 г брашно
   ванилия

    Разбиваме маргарина и захарта.Добавяме яйцата и останалите продукти.Слагаме тестото закратко в хладилника.
    Шприцоваме сладките върху суха тава с незалепващо покритие.Не я промазваме с мазнина! Naughty
    Печем на загрята фурна около 10 минути.Фурните са различни,така че просто наглеждайте сладките докато не се изпекат.
    Да знаете,излизат доста,като количество,затова аз предпочитам да правя само половин порция. Simple Smile
    Да ви е сладко! Heart Eyes

    

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 23:02 от Селма

Общи условия

Активация на акаунт