90-дневна диета - рецепти

  • 1 218 691
  • 501
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 7
Ето една чудесна рецепта за "бобовият ден": ТРАКИЙСКА САЛАТА
Продукти:
1кг картофи, 1 буркан тънък зелен фасул(не широк), няколко стерилизирани краставички (също от буркан, но без захар).
Начин на приготвяне:
Сварените картофи се нарязват на кубчета, прибавя се отцеденият зелен фасул, краставичките, също нарязани на дребно и
всичко леко се смесва в голяма купа за салата. Дресингът се приготвя от скилидка чесън, нарязана на дребно разбита с 1/2 каф.ч.олио и малко сушен копър. Прибавя се сол на вкус, дресингът с олиото и оцет.
Салатата е много вкусна и всички в къщи много я харесват. Нормализира холестерола и кръвната захар, ако се използва точният вид зелен фасул.
Успех на всички с диетата!
newsm64

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 00:54 от ЗлаВещица

# 61
  • Мнения: 1 777
Печени картофи



3-4 големи картофа
1ч.л.сух риган
1ч.л.суха салвия(градински чай)
1ч.л.сух магданоз
3-4 с.л.зехтин
черен пипер

Нарязваме  измитите и подсушени картофи.В купичка смесваме подправките и зехтина и ги смесваме с картофите.
Изсипваме картофите в тавичка и печем на 220 градуса за около 30 минути.

# 62
  • Мнения: 1 777
Печена съомга с босилек



около 500 гр.съомга филе
2 скилидки чесън нарязан на ситно
5-6 с.л. зехтин
1ч.л.сух босилек
1ч.л.сол
1ч.л.черен пипер
сока на половин лимон
1с.л.нарязан магданоз

В купичка смесваме зехтина,босилека,солта,черния пипер, сока от лимон и магданоза.Намазваме филетата с марината и оставяме в хладилника за около един час.След това нареждаме филетата в тавичка и печем на 190 градуса около 35-40 минути.

# 63
  • Мнения: 5
Здравейте момичета, страхотни рецепти сте написали. А аз мисля от утре да се включа и да започвам  newsm78
 Laughing

# 64
  • Мнения: 484
kremi_go ,това е тема само за писне на рецепти!!Тук не се пишат коментари по диетата,има си такава тема!

# 65
  • област Софийска
  • Мнения: 1 719
Ето едни чеснови питки, които възнамерявам да приготвя за утрешния ми въглехидратен ден:

Чеснови питки

250 мл. вода
25 г прясна мая
1 с.л. олио
500 гр. брашно
3 скилидки чесън

• Маята се разтваря в топла вода.
• Брашното се пресява със солта.
• Добавя се шупналата мая и се омесва тесто, като в края на месенето се добавя олиото и пресованият чесън.
• Меси се до еластично тесто и се оформя на топка.
• Поставя се в намаслен плик и се оставя да втаса, докато не увеличи обема си два пъти (1-2 час) .
• Тестото се разделя на 8-10 части и всяка се оформя на топка.
• Поставят се намаслена тава и се оставя за 30 минути.
• Питките се намазват отгоре с малко олио и може да се поръсят със сусам.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 225 С за около 10-15 минути.

# 66
  • Мнения: 122
Току що си направих едни макарони за въглехидратния ден и немога да не ви ги предложа просто, по вкусно нещо от както съм на режима не съм яла  Mr. Green

Макарони с чуден сос  Mr. Green



Макарони - колкото за една порция
1 глава лук, 1 шепа гъби, 3 чушки - пекани от буркан, 1-2 домата и малко магданоз.

Макароните ги сложих в тенджерка да се варят.
Сложих тигана на котлона ииии запържих едро нарязания лук, прибавих гъбките, после чушките и накрая нарязаните и обелени домати /може и сок/
след като всичко беше готово изсипах соса при сварените макарони, поръсих с магданоз и сега сядам да хапна

# 67
  • Мнения: 0
Бананова торта     необходими продукти: 1 пакет готови пандишпанови блатове за торта,1 чаена чаша захар кристална,1 ч.ч.пудра захар 3 супени лъжици какао ,около 100гр.маргарин,200мл.растителна сметана ,4 банана.                                                                         Приготвя се сиропа от 1ч.ч. захар и 1и 1/2ч.ч.вода .Прави се крем от 1ч.ч.пудра захар ,3с.л.какао,100гр.маргарин,200мл.растителна сметана.Поставя се първия блат сиропирва се със част от сиропа ,изчаква се малко да поизстине и тогава се намазва с крем ,бананите са нарязани на кръгчета и се подреждат върху цялата площ на блата,поставя се втория блат и се процедира по същия начин.При третия също и се аранжирва пожелание.Много е вкусна опитайте!

# 68
  • Мнения: 36
Печени картофи по селски

 

около 1 кг. картофи се обелвет и се режат на осминки по дължина. Бланшират се във вряща вода около 3-5 мин, след което се отцеждат и се заливат със студена вода. Разбъркват се с 2 с.л. зехтин. Отделно се смесват 1 с.л. червен пипер- не много пълна, 2-3 с.л. галета, сол на вкус, риган, щипка розмарин. С подправките се посипват картофките и хубаво се разбъркват. Пекат се в намаслена тавичка до готовност.

Последна редакция: нд, 15 ное 2009, 22:12 от ЗлаВещица

# 69
  • Мнения: 36
Анелони с гъби
 
анелони
гъби
маслини
печени чушки
лук
доматене пюре
магданоз, черен пипер
по щипка босилек, риган, розмарин

Последна редакция: нд, 15 ное 2009, 22:05 от ЗлаВещица

# 70
  • Мнения: 36
Ябълков щрудел с орехи и канела

 
1 пакет кори за баница "Белла"
2 големи ябълки /около 300 гр/
50-80 гр. орехи
4-5 с.л. захар
2 с.л. галета
1 ч.л. канела
1/2 пакетче масло
Ябълките се настъргват на едро ренде и се смесват със захарта, галетата, смлените орехови ядки и канелата и се разбъркват добре.
Всяка кора се намазва с масло, като се поставят една върху друга 4 кори и най-горната не се маже с масло, а със сместа от ябълки и се завива на руло и краищата му се притискат, за да се запечата. По повърхността на рулата се правят няколко разреза, за да може да диша. Поставя се в тавичка и се пече до зачервяване. Получават се 3 рула.След изпичане се поръсва с пудра захар.

Последна редакция: сб, 21 авг 2010, 16:16 от ЗлаВещица

# 71
  • Мнения: 36
 
Продукти:
150 гр. краве масло или маргарин със стайна температура
2/3 ч.ч. захар
4 яйца
1 бакпулвер
2 ванилии
1 ч.ч. брашно
1-2 щипки сол
сини сливи, разрязани на поливинки

За Глазурата:
1/4 ч.ч. овесени ядки
1/4 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. нарязани на ситно орехи
1 ч.л. канела
1/4 ч.ч. брашно
50 гр. краве масло
пудра захар за поръсване

Застелете дънота на тавичката с хартия за печене. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и солта и ванилията. Разбийте маслото със захарта до побеляване и след това прибавете едно по едно яйцата, като продължавате да разбивате. бобавете брашното на 3 пъти в маслено-яйчената смес.Изсипете тестото в приготвената форма. Наредете отгоре половинките сливи с отвора надолу.
Смесете брашното, захарта, овесените ядки, орехите и канелата и добре разбъркайте. Добавете нарязаното на парченца масло и разтрийте с пръсти, докато се получат трохи. Разпределете сместа върху сливите и печете на 180 градуса около 45-55 мин. Извадете, охладете за 10-15 мин и поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!

Последна редакция: сб, 21 авг 2010, 16:17 от ЗлаВещица

# 72
  • Мнения: 0
ЦАРЕВИЦА С КОПЪР

Продукти:
200-300 гр. варена, сладка царевица ( една консерва)
1 с.л. маргарин
2-3 скилидки чесън (може и чесън на прах)
сол и копър на вкус

Царевицата и маргаринът се сипват в подходящ съд и се затоплят в микровълнова фурна ( може и на котлон). След това се прибавят солта, копъра и счукания чесън.

Много вкусно и засищащо ястие.  chef

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 00:51 от ЗлаВещица

# 73
  • TX
  • Мнения: 590
Дърпана спаначена баница

Необходими продукти:
за тестото
брашно около 800 грама
вода
щипка сода
кафена лъжичка оцет
щипка сода бикарбонат
равна чаена лъжичка сол
В магазинната мрежа видях готово дърпано тесто, но на мен ми се цапаше и ви пускам оригиналната рецепта

за плънката
спанак ( може и лапад и коприва парена) около 200 гр.
морков средно голям
лук голяма главичка
подправки - зеленчуци сухи или вегета, червен пипер, магданоз, босилек и каквото още си мислите че би отивало

ПРИГОТВЯНЕ:
Прави се тесто твърдо, от което се оформят топки с диаметър около 6-7 см,  покриват се с влажна кърпа да починат около 20 минути, времето необходимо за приготвяне на плънката
Плънка: в тиган се задушават зеленчуците докато докато настъргания преди това морков омекне значително подправя се
 
След като тестото е починало и плънката е готова, започва дърпането
В предварително намаслена тавичка се дърпа първият лист(техниката на дърпането е от топчето се оформя елипса и от центъра , започва да се разтяга , докато се получи лист с големината на тавата). Редят се ред плънка, лист и така докато свършат листите. Пече се в редварително загрята фурна. Аз не намазах отгоре  с яйце да е режимно, но като се намаже става и красива. Добър апетит отне ми повече време да я напиша отколкото да  я направя!

Последна редакция: сб, 21 авг 2010, 16:19 от ЗлаВещица

# 74
  • Мнения: 50
Ще ме извините, че не давам точни данни за количество, но съм яла въпросното нещо в Гърция.

Печени пълнени домати с ориз и стафиди:

Взимате гол. месести домати и им издълбавате меката вътрешна част. Можете тази част да я запържите леко с ориза за пълнене + малко сол и вода. Слагате сместа в доматите, които преди това сте ги сложили в тава с вода- наполовина височината на доматите. Запичате на 200 гр. за 15-20 мин. Страшно вкусно.


Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 00:49 от ЗлаВещица

Общи условия

Активация на акаунт