3.1 Tрансфер
Ето как се прави трансфер: http://community.webshots.com/album/111071540UEhrpE
Маслен крем - подходящ за трансфер:
1/2 чаша твърд маргарин
1/2 чаша масло
1с.л ванилия
4 чаши пресята пудра захар
2 с.л. прясно мляко
С миксер се разбиват маслото и маргарина. Прибавя се ванилията и постепенно се прибавя захарта - чаша по чаша. Бие се на средна степен, като е добре да разбърквате покрай стените и на дъното. Когато захарта е добре разтворена, сместа изглежда доста суха. Тогава прибавяме 2 лъжици мляко и отново разбиване докато стане пухкава и гладка сместа. Покрива се с навлажнена кърпа, до използването. Ако няма да използвате веднага, съхранявайте в хладилник(макс. 2 седмици). Преди използване разбийте отново. Може да се оцвети по желание.
Това е рецептата за основен маслен крем взета от Cake central!
Това обаче което използват тук е глазура, която се прави от еднакво количество крем и царевичен сироп(мисля че може да се замести с течна глюкоза). Разбърква се внимателно и консистенцията, трябва да е подобна на мед. след това се пълни фунийка и се използва.
Човека пише, че е необходимо много малко количество. За червените части е използвал около 2 с. лъжици.
Трансфер може да се направи за по-лесно и само с шоколад. Като при разтапянето на тъмният шоколад прибавете малко масло, но при белия само топло прясно мляко.
Ето по-подробно описано за трансфера:
Копирате си картинка от Интернет(най-добре черно-бяла и в подходяща големина), принтирате, пъхвате я в канцеларски джоб. Мазвате му малко масло или маргарин(колкото да не залепне шоколада) и с разтопен на водна баня тъмен шоколад + малко масло, правите контурите. Те не трябва да са много тънки, нито много дебели. Пълните фунийка от хартия за печене и внимателно обкантвате всички черни линии на картинката(колкото е по-малко детайлна картинката, толкова по-добре). Гледайте да не прекъсвате линията и да остава плътна линия. Слагате в хладилника за да се стегне и си подготвяте белия шоколад за запълване на картинката. Аз разтопявам на най-ниската степен на микровълновата, като от време на време разбърквам, докато се получи гладка глазура. Не използвайте гелови бои(при тях няма наситеност на цветовете, когато се смесят с шоколада), а само на прах, които сте разтворили в няколко капки топло мляко. След това пълните пак фунийка, но ако детайлите са по-големи няма нужда от малко отворче, режете направо около 1 см. Внимателно изпълвате всички детайли на картинката с различните цветове оцветен шоколад, като внимавате да е равномерно и не много тънко и да не остават незапълнени дупчици.( Не се притеснявайте ако зацапате тъмния шоколад - картинката от другата страна си остава хубава, вие гледате работната страна) След това оставяте в хладилника да се стегне(най-добре поне 4-5 часа). Правите си тортата и я покривате или с крем, или с някакво захарно покритие и когато е готова или внимателно отлепяте картинката и я обръщате върху тортата(забележете, трябва да е нагоре страната, която е била залепена за фолиото) или направо с фолиото обръщате, махате и готово. После доукрасявате както искате.
Важно за шоколадовия трансфер:
1. Шоколадовия трансфер най-лесно се отделя когато е правен върху пекарска хартия
2. На белия шоколад е добре да не се добавя нищо, но ако се наложи се слага малко топло мляко (! Не прекалявайте с млякото, защото от него шоколада не стяга и трансфера няма да ви се отлепи добре)
3. Винаги рисувайте в/у огледалния образ на избраната картинка, за да стане същата като оригинала, когато се обърне в/у тортата.
Шоколадов трансфер директно върху тортата:
http://www.kagekonen.webbyen.dk/vishjemmeside_privat.asp?mode=to … p;webside=4234688
На подложка от марципан(в случая) или някакъв подобен чаршаф, прилагаш рисунката и с карфичка започваш да правиш дупчици в картинката и марципана(така се свалят кройки). После без да махаш картинката, поръсваш с какао, махаш внимателно картинката и на марципана се обявяват кафявите точки. Внимателно минаваш с разтопен черен шоколад и трансфера ти е готов. Не знам само, какво използват за запълване, но сигурно е пак оцветен шоколад. Но май там има рецепта за запълващата смес. След това запълваш и слагаш в хладилника да се стегне. Така транфера е готов и го слагаш на тортата.
Ето и линкове с картинки подходящи за трансфер:
http://www.peppitext.de/WiCo1/index.html
http://www.coloring-page.com/
http://www.coloring.ws/coloring.html
http://www.snally.de/malvorlagen.htm
http://www.nicoles-funworld.de/windowcolor/malvorlagen.php
http://www.nicci.de/wico-disney.htm
http://www.kubesova.cz/omalovanky_odkazy
http://www.basteln.machtspass.com/wico_malvorlagen.htm
http://cathycreatif.free.fr/modeles.php