Филе от акула .... помощ!

  • 34 943
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 836
Здравейте!

Току-що ме "зарадваха", че вкъщи ме очаква филе от акула, което да бъде сготвено.
Аз тази риба не я харесвам, защото ми е мазна, но ... нейсе.
Единственият начин, който се сещам за приготвянето й, е панирана, но  вече гледам да не пържа, а и ще стане още по-мазно  Confused

Ако някой може да даде свежа идея, ще съм много благодарна  Hug

# 1
  • Мнения: 5 001
Филето от акула не е мазно(или поне на мен не ми е мазно Grinning )....
Натопи го първо в прясно мляко около 1/2 час,за да се махне амонячния мирис и вкус. После....не знам....Казваш,че не искаш пържено.Не знам какво ще стане ако го изпечеш със зехтинче,лимонче,черен пипер в йенска с капак или под фолио.....Аз го топя в брашно и го пържа,но по принцип избягвам филе от акула.Предпочитам коремчета от акула.

# 2
  • Мнения: 80
Ако не ти е много тежка като вкус, нарежи я на малки парченца, задуши я със замразени зеленчуци и мъничко мазнина, добави и сварен ориз и остави за няколко минути да се смесят ароматите на ориз, зеленчуци и риба. Подправки на вкус. Подобно нещо съм правила с скариди и си става доста добре. Но пак да кажа - по-тежък е вкуса.

Вариант 2 - с мъничко сол на пара
после полята със сос от разтопено масло
(в малко количество и подправка по твой избор - например магданоз)

# 3
  • София
  • Мнения: 1 341





За да не ти поема мазнина при панирането,
сложи в пастата 1-2 с.л. ракия!
 - ако искаш на-лесното е да сложиш  рибата във фолио,поръсваш с вегета,
шайби лимон и завиваш добре.Слагаш във фурната и печеш.
В последните няколко години така приготвям когато нямам време.
 - слагаш рибата в тава,слагаш лук,сол, домати или дом.пюре с вода,зърна черен пипер,магданоз и бам във фурната.Пак е лесно.

Когато я правиш във фолио трчбва и гарнитура.....

# 4
  • София
  • Мнения: 903
Скоро мъжът ми беше купил филе от акула. Правих го печено във фурната - в една тава с малко зехтин и подправки, покрита с фолио и във фурната. Не беше лошо, въпреки че аз не обичам акула.
Чувала съм, че ставала много вкусна на супа, но аз не ям рибени супи и не съм пробвала.

# 5
  • Мнения: 901
Печена риба



500 филе риба
1 с л разтопено краве масло
1 с л зехтин
сол
смлян черен пипер

ситно нарязани градински подправки на вкус (копър, магданоз, розмарин, мащерка и т.н)

. Фурната се загрява на 180-200 С .
. Филето риба се поставя в намаслена тава (или покрита с алуминиево фолио).
. Посолява се и се подправя със смлян черен пипер.
. Зехтинът се смесва с маслото.
. С помощта на четка филетата риба се намазват със сместа.
. Отгоре се поръсват със ситно нарязани градински подправки.
. Пече се око 15 минути (зависи от дебелината на филето - колко е по-дебела риба толкова повече време).

** На снимката е филе от акула


** Аз сервирам рибата със Сос за печена риба

# 6
  • Мнения: 836
благодаря ви много!   bouquet
златни сте!

май ще е вариант с фолио на фурна.

супер, хем и по-малко врътня  Mr. Green

 Heart Eyes

# 7
  • Мнения: 592
С фолио на скара също става Peace

Общи условия

Активация на акаунт