И е нещо по-различно на дизайн от стандартната кръгла пица...
За блата: рецептата за пица тестото е от "Italiensk kokebok"... тоест оригинална и изпробвана
5 дл брашно/ малко под 500 гр /
1/2 пактче суха мая / цялото пактче е около 11-12 грама/
2 с.л. топла вода/ не гореща!/
1.с л. сол
2.с л. зехтин/олио/
3с.л. пр. мляко
Пълнеж:
Кайма 500 гр
2-3.с л.олио
чубрица на вкус
сол,
мащерка,
чесън на прах 1 ч. л.
къри на прах 1 с.л ,
червен пипер 1 ч. л.
сух или пресен магданоз
150-200г кашкавал/настърган/
100 гр топено сирене
1 жълтък за назване .../по желание.../
Приготовление...
Разтворете маята в топлата вода. Да престои на топло за 10 минути. Аз покривам купата с найлон и одеяло.
През това време запържваме каймата в олито, като добавяме всички подправки една по една.Каймата да се запързи добре.
Пуснете фурната да загрява на 200 С!
Смесете брашното със солат в една голяма купа, и изсипете отгоре разтворената мая, олиото и млякото. Бъркайте с ръка докато се получи меко тесто. Ако ви е твърдичко....добавете малко мляко или водичка
Разточете на правоъгълник с размери около 40см дължина x 30 см ширина
Намажете с доматен сос или със сос за пица.
Отгоре разпределете равномерно готовта кайма.
После разпределете отгоре настъргания кашкавал и ...
... и най-накрая топеното сирене на парченца.
След това започвате да навивате тестото на руло от ляво-надясно...или от ляво надясно от към ширината.
/Извинявам се, че не можах да снимам акк се навива...но ръцете ми бяха в тесто... /
Запечатайте добре... ако желаете най-отгоре рулото може да нмажете с жълтък.
Печете в средата на фурната доакто се зачерви добре.
Като извадите рулото го разрежете на парчета....
Много вкусно с кетчуп и със бял чеснов сос /дресинг/ за пица
Бон апетит!