Ето моята любима питка, покажете и вашите

  • 318 672
  • 485
  •   1
Отговори
# 75
pepika newsm10 мога да кажа само, че е страхотна.
 И ето от мен:

# 76
  • Мнения: 51
джемна кажи как си направила тоята питка,първата дето наподобява на кифлички!Мн е красива!
Танита чакам с нетърпени да кажеш как си оформяш твоите интересни модели на питки!
Вече разбрах как да ви покажа снимка и на моята питка за нова година!Е поточно на пробната преди н.г.оригинала забравих даа го снимам изпечен!http://www.snimka.bg/album.php?album_id=202267&photo=4

# 77
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Ето и моята питка за Бъдни вечер - брашно, захар, сол, мая и маргарин.

# 78
  • Мнения: 11 747
Ето един вариант и от мен

# 79
  • Мнения: 22 867
 По рецептата на питка "Роза".



# 80
  • Мнения: 384
Да се похваля и аз с моите питки:
http://images21.snimka.bg/004309661.jpg Болярската на Биляна
http://images20.snimka.bg/004579692.jpg и пак
http://images20.snimka.bg/004415469.jpg импровизация
http://images20.snimka.bg/004538470.jpg слънце
http://images22.snimka.bg/004787028.jpg слънце

# 81
  • Мнения: 1 794
Олееееее, labrex, pina, marulka, страхотни питки.
pina, някъде по времето на козунаците бях чела за това оформяне, добре че ме подети и сега си копирам вече и рецепти и плетки, че да не се главоблъскам, като ме хване манията пак.
labrex, какво е това оформяне, май не съм го виждала? А конците са направо канапени, в конеца - конец. Браво  Hug

# 82
  • Мнения: 22 867

labrex, какво е това оформяне, май не съм го виждала? А конците са направо канапени, в конеца - конец. Браво  Hug

И аз не знам как я оформих Embarassed. Навъртях роло, рязях парченца и подреждах в тавата. Първият ред по края на тавата, после втори ред, между наредените вече парченца, който леко ги застъпваше отгоре, и, накрая събрах двете крайчета в средата. Не знам дали съм ясна, ама се получи малко от самосебе си.  На снимката не е съвсем втасала и малко личи как съм ги редила. Нещо като китка стана Grinning.

# 83
  • Мнения: 1 794
И в средата има възелче някакво. Ами точно като китно цвете е станала. Айде, отивай да отваряш тема за плетки и плетеници при оформянето на питите  Hug

# 84
  • Ах, морето
  • Мнения: 374
Това е последната ми питка. Плетох я като козунак и ми стана на конци - супер.

Леле, pepika, извинявам се, ако се повтарям, но кажи моля те по коя рецепта е таз красота. Иде ми да изям монитора...

# 85
  • Мнения: 707
Останаха ми очите по хубавите ви питки  Grinning!

Взех че се престраших и направих питката с мед и орехи по рецептата на Танита и стана много вкусна. Дори съпругът ми, който не яде кулинарните ми опити я хареса  Mr. Green.

.

# 86
  • Мнения: 11 747
Ооо, Таня33, доста добре си я докарала! bowuu

# 87
  • Мнения: 1 283
Това е последната ми питка. Плетох я като козунак и ми стана на конци - супер.

Леле, pepika, извинявам се, ако се повтарям, но кажи моля те по коя рецепта е таз красота. Иде ми да изям монитора...
Благодаря за милите думи bowuu а сега въпросната рецепта:
половин кофичка к. мляко/толкова имах/
200 грама пр.мляко /толкова беше останало/
едно кубче мая
една супена лъжица сол и захар
половин каф. ч. олио или маргарин
4 яйца/единия жълтък за намазване/
брашно към 1.200 /два пъти пресято/
голямо масло -250 гр.
От всички продукти без маслото замесваме тесто, което оставяме да втаса към 40 мин.
От тестото правим три топки от които се  разточват, мажат с разтопеното масло и навиват като руло.Плетат се на плитка като козунак, навива се и си поставя в намазана тава с олио.След като  втаса около един час се намазва с яйцето и печем в умерена фурна.
да ви кажа какъв трик измислих hahaha. В стаята не беше достатъчно топло и аз извиках "неволята " на помощ. Извадих от архивите на свекърва ми едновремешните електрически възглавнички за затопляне и метнах тавата с питката отгоре. Joy Втаса за отрицателно време, къде ША иде Резултата е сниман  Hug

# 88
  • Ах, морето
  • Мнения: 374
Благодаря за милите думи bowuu а сега въпросната рецепта:

Мерси много. Записвам си я и ще я изпробвам при първа възможност.

А да питам майсторките на питки каква може да е причината питката да ми стане на шупли (вместо конци  Embarassed). Това стана последния път с болярската. Втаса добре, но при печенето се развали формата на охлюва и направо се "разля", като отвътре стана на нещо като шупли. Чудя се да не би маята да е дошла в повече - сложих 1 кубче, но ми пое малко по-малко от 1кг. брашно.

# 89
  • София
  • Мнения: 1 312
Много са ви хубави питките, момичета.
И аз искам да направя, но не знам как става с маята, втасва ли предварително или направо в тестото.
Използвам суха. Опитах се да направя тънка питка с вода,мая,сол,лъж.оцет.Но, стана една корава /държах я права и тя стоеше като дъска/.......
Подскажете как става с маята, моля ви?

Общи условия

Активация на акаунт