Още едни мързеливи тиквички

  • 6 507
  • 17
  •   1
Отговори
  • Стара Загора
  • Мнения: 526
4-5 тиквички
1 голяма глава чесън (или ако са малки - 2 бр.)
4-5 домата или доматен сок от буркан

Тиквичките се нарязват на едри кубчета, посоляват се и се оставят да се изцедят. Слагат се в тава, добавя се нарязания чесън, сипва се олио и сол и се разбърква много хубаво, за да се овалят всички парченца в олиото и солта. След това отгоре се нареждат нарязаните на кръгчета домати или се залива с доматения сок. Пече се в силно загрята фурна, докато остане само на мазнинка.



При сервиране се поръсва с магданоз и копър.

Тези от снимката са с доматен сок.

# 1
  • София
  • Мнения: 3 679
И аз правя така тиквички на фурна, но ги режа на шайби, а не на кубчета. Слагам и магданоз докато се пекат. Много вкусни стават.

# 2
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 638
На снимката изглеждат добре, обелваш ли тиквичките ?

Последна редакция: вт, 07 авг 2007, 17:31 от Unknown_lady

# 3
  • Мнения: 5 977
МмМм много вкусни изглеждат...

# 4
  • Бургас
  • Мнения: 10 810
Да,и мен ме интересува дали ги белите тиквичките?

# 5
  • Мнения: 2 199
Днеска си купих готов храна и тиквичките май бяха правни по този начин  Hug
но без доматен сок и бяха много вкусни и не бяха белени  Party

# 6
  • Мнения: 1 951
Да,и мен ме интересува дали ги белите тиквичките?

Аз не беля тиквичките.

# 7
  • Мнения: 491
Пробвах веднъж така, но много залепнаха за тавата. Но наистина стават вкусни.
Идеи срещу залепването?

# 8
  • Стара Загора
  • Мнения: 526
Нямам идея защо залепват. На мен никога не са залепвали - тиквичките отделят много вода и доматите също са течни. Дори е необходимо доста време печене във фурната, докато се изпари водата. Нали не си слагала брашно?
А тиквичките никога не ги беля, независимо по какъв начин ги приготвям.

# 9
  • BG
  • Мнения: 794
Аз заливам тази вкусотийка отгоре с смес от яйца и сирене  Peace

# 10
  • Мнения: 491
Нямам идея защо залепват. На мен никога не са залепвали - тиквичките отделят много вода и доматите също са течни. Дори е необходимо доста време печене във фурната, докато се изпари водата. Нали не си слагала брашно?
А тиквичките никога не ги беля, независимо по какъв начин ги приготвям.
А, слагах брашно. Май всяка трябваше да топя в брашно. От това е значи.

# 11
  • Стара Загора
  • Мнения: 526
Нямам идея защо залепват. На мен никога не са залепвали - тиквичките отделят много вода и доматите също са течни. Дори е необходимо доста време печене във фурната, докато се изпари водата. Нали не си слагала брашно?
А тиквичките никога не ги беля, независимо по какъв начин ги приготвям.
А, слагах брашно. Май всяка трябваше да топя в брашно. От това е значи.

Аз не слагам брашно на тази рецепта.

# 12
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
ЩЕ ПРОБВАМ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !!!! МЕРСИ ЗА РЕЦЕПТАТА   bouquet

# 13
  • софия
  • Мнения: 25 201
Голяма вкусотия. Това вечеряхме.
Направих няколко импровизации - нарязах доматите на големи кубчета, обърках още от начало с повечко копър и магданоз и накрая настъргах отгоре кашкавал за разкош, само да се разтопи.  eat eat Вярно е, че има доста течност и трябва доста време докато изври. Аз пекох около 1 1/2 ч., ако не и малко повече, и пак имаше малко сосче. Най-хубавото е, че утре мога да дам и на малката от яденето, защото много внимавах със солта.
Благодаря, Валя за хубавата рецепта! Ще влезе в тефтера Simple Smile.

# 14
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 638
Направих ги и станаха супер, мерси за лесната рецепта  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт