За 4 човека:
Продукти: малко олио за пържене, 2 гл. лук на ситно нарязани, 500 гр. пилешко филе на рязано на кубчета, 2 с. л. брашно, 1 малка кофичка заквасена сметана, 1 с.л. къри, сол на вкус
приготовление:
.В дълбок тиган или тенджера се сипва олиото+ лука, като се позадуши се + месото да се задуши също. След това се+ брашното и се разбърква добре. После се + толкова вода че ЕДВА да покрива месото. При често бъркане се оставя да ври на СЛАБ котлон 10-15 мин. След това сметаната се изсипва в по-голяма купичка и се разрежда със същото количество вода ( пълни се кофичката с вода). Разбърква се добре и се +към ястието, като се + и кърито и сол. Оставя се да да заври и се отстранява от котлона .
сервира се с:
Най вскусно става с ориз БАСМАТИ.
него го сварявам отделно с малко грах ,сол и черен пипер.
пропирцията на ориза е 1/2 т.е. на 1 ч. ориз 2 ч. вода .
Имайте предвид че става готов много бързо и после се развира.
после слагам слагам малко масло.
Сервиране:
в една плитка чаша слагам от ориза. Натъпквам го с една лъжица и после леко го изсипвам в чинията.
Кърито сипвам около ориза.
Изглежда доста добре, а за вкис да не говорим.
Ето снимка: http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=2121&AlbumId=9541& … p;PhotoId=1547116