избор на фритюрник

  • 17 992
  • 23
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 502
момичета, как да си избера фритюрник  #Puppy dog
все още нямаме такава вещ вкъщи и понеже ми писна да пържа тиквички и картофи в тиган  ooooh! реших да си вземем
но от разглеждане на сайтовете на технополис и техномаркет не ми стана много ясно най-важното за мен - при кой модел как се почиства и оттича мазнината
моля тези, които имат фритюрници да споделят какви начини на оттичане на мазнината има - зная, че при някои е през тръбичка - както е стария фритюрник у майкини ми, знам, че има такива на които се вади съда с мазнината на цяло - и се излива и мие, знам, че май има и такива, при които просто се накланя фритюрника и се излива мазнината (което ми се струва малко оплескваща работа Blush) - и какви са недостатъците и преимуществата на всеки вид почистване и изобщо всъщност това от значение ли е или има други по вани неща, на които да обърна внимание, когато избирам

изобщо - какво е важно да има като функции един фритюрник и без кое спокойно може да мине

# 1
  • Мнения: 1 341
този модел с тръбичката са ми казвали, че не  удачен, защото при изтичане на мазнината може да се  запуши.
Моя е Филипс и се мие в миалната.  Разглобява се целия и се слага в миялната, остава само нагревателя на вън. Ако не е захабен  се мие лесно в мияалната

# 2
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Препоръчвам ти от този тип . Аз имам от тях, напълно разглобяем е и ти позволява хубаво да се почисти. За мен това беше най-важно.

# 3
  • софия
  • Мнения: 376
аз също препоръчвам такъв на който се вади съда с мазнината и се разглобява,за почистването е много лесно

# 4
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 516
На моят просто се излива мазнината, но това не ми пречи, защото не ползвам олио, а палмовамазнина, която вадя като се втвърди.
За мен най-важното при избора на фритюрника беше казана да е емайлиран, защото мога да го чистя със всякакви препарати. А новите покрития не се знае от какво ще се прецакат.
На майка стария фритюрник беше с тефлоново покритие и никога не можа да се измие като хората.

# 5
  • Мнения: 108
Според мен е по-важно да е с по-малка вместимост. Целта е по-често да се сменя мазнината имайки предвид, че не е полезно да се използва тя многократно. Аз преди години имах Делонги, който се източваше през тръбичка, е епонякога се запушва, но с дървено шишче например можеш да отпушиш. Той изгоря и аз никога повече не пожелах да си купя нов. Наистина е доста трудно миенето, затова съм си мислела да си взема нещо по-малко. Мисля, че този който става за миялна машина цитиран по-горе е удачен вариант. Колко литра е той?

# 6
  • Мнения: 4 546
веднъж една продавачка в техномаркет обясняваше на клиенти, че е по-добре фритюрникът да е с такъв тип дръжка http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09008180, а не с такъв http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09023923
само че забравих защо, а може и просто да е омайвала клиентите. има ли смисъл в това или не?  newsm78

# 7
  • Мнения: 502
 bouquet мерси много за информацията дотук, горе-долу започвам да се ориентирам какво търся  Wink

за количеството мазнина - и аз си мислех да взема за 2 литра олио - така ще мога да го сменям по-често - 4 литра са все пак доста много  Rolling Eyes
а палмовата мазнина какъв дъх остава върху храната - в смисъл има ли по-специфичен аромат от олиото, с което сме свикнали по принцип? май съм чувала, че не прегаря така лесно както олиото и затова е и по-полезна  newsm78 но аз не съм ползвала никога

и явно наистина е добре да се разглобява целия за почистване, защото си спомням че от вътрешната страна на капака се образуваше нещо като конденз от мазнина и майка ми го почистваше ужасно трудно, защото капака не се махаше от фритюрника разбира се, а в същото време трябваше да пази от намокряне останалите части

# 8
  • Мнения: 425
Моят е Филипс и има функция за самопочистване. Като се изсипе олиото се сипва вода и малко препарат за съдове и се включва въпросната функция, след 20 мин позабърсвам с гъбата и става перфектно. А капака се маха и се мие на мивката. За сега нямам оплаквания от фритюрника, тъй като търсех нещо, което хем да е лесно за почистване, хем да не е много скъпо.

# 9
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Записвам се да следя темата.И аз не мога да се спра на модел все още. Старият ми е Солак-много труден за почистване, а е и на 15 години вече. Искам да го сменя с нов в най-скоро време.

# 10
  • Мнения: 1 311
Според мен такъв, който се разглобява и мие лесно. Моя не се разглобява и е някакъв кошмар миенето  Sad

Майка ми си купи някакъв на Тефал, който е на същия принцип като термоканите - целия се слага върху една подложка, на която е ел.частта. Доста лесно се мие - разглобява се на съставни части и направо в миялната. Но си го купи от митнически магазин и беше единствен, за съжаление. Иначе и аз щях да се сдобия с такъв.

# 11
  • Мнения: 502
beru6ka, може ли да ми кажеш модела на фритюрника ти - ако искаш може и на лична бележка, да не кажат, че правим реклама

# 12
  • София
  • Мнения: 2 967
Моят е Филипс и съм доволна Simple Smile

# 13
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
beru6ka, може ли да ми кажеш модела на фритюрника ти - ако искаш може и на лична бележка, да не кажат, че правим реклама

А, как на лични- и ние искаме да видим. Peace

# 14
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
Купуваш си 1-вия срещнат турски евтин боклук, с покритие, различно от алуминии и си свиркаш. Изгори ли - нов.
Нали не се заблуждавате, че тези уреди се ремонтират? Хеле, пък, ако са с вграден нагревател към кошницата...  Whistling

# 15
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
О, Шани далеч съм от мисълта за ремонт. Моята пушина работи вече 15 г, какво ли не съм правила, за да и помогна да изгори- и на терасата в дъжда съм го оставяла. Е,няма работи и това е. Така щях да имам повод да си купя нов. Но вече ми писна от него и директно ще ги изхвърля. А колкото до това какво  точно търся, то не такъв, който да се ремонтира, а такъв, който да е най-лесен за миене и източване на мазнината. Затова се ослушвам по темата.
А като казваш най-евтиния- какво мислиш за тези най-малките. Не ми трябва голям, защото от 1-2 г гледам да не пържа много, само от време на време. А големият и много мазнина събира.ТА се зачудих съвсем боклучести ли са или става за използване от време на време.
А  и също значи това, че и Нео стават.

# 16
  • Мнения: 425
Ето това е http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09020264
Не е нищо особено, но ми върши работа.

# 17
  • Мнения: 108
И аз мисля, че тези съвсем малките с вместимост 1л. са по-добрият избор. Според мен палмовата мазнина е по-добра, поне според моят опит. Когато не го ползваш дълго време слънчогледовото олио започва да мирише лочо за разлика от палмовото. Да не говорим, че слънчогледовото олио изобщо не е пригодено да се загрява до такава висока температура.

# 18
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
Джемма - идея си нямам. И моя ТЕФАЛ е от '95г. и няма изгаряне таз пущина. И той изоставен на терасата и оцелява, та чак му е добре. Но е алуминии отвътре и едвам го чистя.

Според мен наистина трябва нещо с по-малка вместимост, че да се сменя по-често. Ние ползваме някаква мазнина БЕЛЛА, доволна съм. Нямат дъх картофите. Ние само това пържим и мнооооооого рядко тиквички, че пускат вода и разводняват яко мазнината. Та, ако не е много скъп, пробвай се  Peace

П.П: Делонгито с въртяща кошница и маркуче за източване е ремонтируемо с/у 80лв. само за резервната част кошница+нагревател. И поне още 20-30лв. за демонтаж, монтаж и ви е ясно защо не се ремонтират тези уреди.

# 19
  • Мнения: 4 546
а колко мощност е добре горе-долу?

# 20
  • Мнения: 3 640
Аз преди година си взех този http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09017820 и съм много доволна. Разглобява се целия и се почиства много лесно. Мие се в съдомиялна. Има таймер. Може да се използва освен като фритюрник, и като електрическа тенджера. Има функции затопляне, варене, задушаване, пържене и дълбоко пържене. Количеството на мазнината може да е от 2 супени лъжици до 2 литра.

# 21
# 22
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Аз преди година си взех този http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09017820 и съм много доволна. Разглобява се целия и се почиства много лесно. Мие се в съдомиялна. Има таймер. Може да се използва освен като фритюрник, и като електрическа тенджера. Има функции затопляне, варене, задушаване, пържене и дълбоко пържене. Количеството на мазнината може да е от 2 супени лъжици до 2 литра.

Този днес го видях на живо. Заинтригува ме много. Някой друг може ли да каже отзиви.
Sun, какъв е филтъра, че забравих да погледна ? Ползвала ли си го за нещо друго, освен за пържене ?

# 23
  • Мнения: 3 640
Sun, какъв е филтъра, че забравих да погледна? Ползвала ли си го за нещо друго, освен за пържене?
Джемма, филтърът е карбонов (въглероден), предпазващ от изпускане на миризми и на мазнини. Представлява нещо като текстилно парче, което може да се извади от капака, за да се измие капакът в съдомиялна или да се подмени филтърът при необходимост.
До сега, освен за пържене, съм го ползвала и за печене на кюфтета (сложих само 2 с.л. олио), и за задушаване на зеленчуци.

Общи условия

Активация на акаунт