Как се приготвят кюфтета фрикасе?

  • 12 143
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 161
Не мога да намеря с търсачката конкретна тема,помагайте.

# 1
  • Бургас
  • Мнения: 130
ПРОДУКТИ:
750 гр.мляно телешко месо
300 гр. кисело мляко
120 гр.ориз
120 гр.масло
2 глави лук
2-3 моркова
1 гл. целина
3 с.л брашно
4 яйца
½ л.червен пипер
лимон, чер.пипер, червен пипер, сол


 
ПРИГОТВЯНЕ:
Омесете месото с настъргания лук, 2 яйца, ориза, магданоза и черния пипер. Направете от сместа кюфтета. В 1.3 l посолена вода сложете да врят докато омекнат, морковите, целината и лука. Прецедете получения зеленчуков бульон. Пуснете в него ¼ от маслото и щом кипне, пуснете кюфтетата и варете докато ориза омекне. Извадете кюфтета в чиния. Отделно запържете 2/4 от маслото с брашното, разредете с получения бульон. Отделно разбийте 2 яйца с киселото мляко и ги прибавете постепенно към соса. Оставете го да ври, опитайте на сол, поставете в него кюфтетата, а отгоре залейте с останалото разтопено масло, оцветено с червения пипер. Поднесете фрикасето с резенчета лимон. 

# 2
  • Мнения: 47 902
аз правя така-каймата като за кюфтета със сос(или супа-топчета)-с ориз,яйце,магданоз и др подправки,лук,омесвам,правя кюфтенцата ,овалвам в брашно и ги пускам във вряща,леко подсолена вода и ги варя до готовност
отделно си правя соса-запържено брашно плюс мляко(и/или вода и бульон),правя го  и него до готовност,после прибавям кюфтенцата и ги кипвам(колкото да се "смесят"вкусовете)
разбира се,това не е баш фрикасе,а нещо като кюфтета с бял сос,но така става най-лесно,и бързо Wink

Общи условия

Активация на акаунт