кайма - около 500 гр.
малко домати от консерва
кисели краставички
1 по-голям морков
5-6 твърдо сварени яйца
картофено пюре на прах
прясно мляко и масло (за приготвяне на картофеното пюре)
кашкавал за поръсване
Каймата сурова я размачквам с малко доматен сос, за да не става на бучки, когато се запържва. Сварявам яйцата, моркова. Приготвям картофеното пюре (аз го правя с прясно мляко, но може и с вода). Запържвам каймата. В намслена тавичка разстилам половината от картофеното пюре като от време на време топя лъжицата в разтопено масло, за да не залепва за пюрето. Отгоре добавям каймата. Върху нея редя нарязаните на колелца кисели краставички, моркова и сварените яйца. Най-отгоре разстилам другата половина от пюрето. Поръсвам с кашкавал и запичам във фурната, колкото кашакавала да направи коричка. Много е вкусно!