Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 907 900
  • 1 237
  •   2
Отговори
# 420
  • Мнения: 1
зеленчукова мусака
лук 2-3 бр.
домати 3бр.
извара 250гр.
яйца 3бр.
гъби от буркан
кашкавал 150гр. обезмаслен
в тавичка се капват 2-3 капки зехтин и се редят продуктите нарязани на кръгчета първо лука после доматите изварата и гъбите и така до като свършат продуктите слагат се подправки пикантина чесън на прах босилек и малко черен пипер (подправките са на око) слага се малко водичка и се завива с фолио за печене.Пече се в предварително загрята фурна на 200градуса за около 20-30 мин.накрая се прави заливка от яйцата и кашкавала и се запича докато се разтопи кашкавала.Става много вкусно приятен апетит!

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 05:24 от iskrica_nadejda

# 421
  • Мнения: 4 176
Дюканска мусака мой вариант:

продукти:
1кг. или както прецените телешка кайма
1 глава лук ( за мирис)
4 яйца
1ч.ч. прясно мляко
1ч.ч. кисело мляко
подправки- аз ползвах: червен пипер, черен пипер, сухо чили, чубрица и малко сол.

Приготовление:
Каймата и лука се изсипват в тефлонов тиган да се запържи и да изпари водата която, ще пусне. За да се разбие по-добре и да не е на топчета в началото слагам малко вода.
След като изпари водата се прибавят подправките и се маха от котлона.
Изсипва се в тава и ВЕДНАГА се залива със заливката ( не се пече без заливка)

Заливка:
Разбиват се яйцата, киселото и прясното мляко и се изсипват в/у каймата. Пече се до готовност.

Забележка. Добре е в началото да се сложи хартия или фолио, за да не загори заливката. Идеята е заливката да влезе м/у месото и да се втвърди при печенето.

Ако сте на ПЗ може в тигана, след като се позапържи каймата да прибавите домати, повече лук, морков, чушка и оставите на котлона, докато изпари водата от тях.

Горгона медуза даде идея за ПЗ дните може да се направи с тиквички м/у каймата или да се разбърка. Не съм пробвала, но звучи добре.
Сега си мисля, че ще направя следващия път с печен патладжан на тефлоновия тиган ( нарязан на кръгчета) или тиквичките, ще изпека също, за да има препечен вкус. Сурови стават блудкави.
Ред патладжан/тиквичка, ред кайма. Завършва се с кайма накрая. Мисля, че ще стане.


Последна редакция: вт, 15 апр 2008, 14:09 от Mamica

# 422
  • Мнения: 4 176
Супа " пиле+воденицки"

Продукти:

1/2 чинийка пилешко бон филе ( чиния в които ги продават)
1 чинийка воденички
3-4 яйца
Зеленчуци: 1 лук, 1 морков, 1 чушка 1 връзка магданоз)
за поръсване накрая- чубрица, черен пипер, сухо чили от паклетче 1/2ч.л. ( аз ям много люто)

Приготовление:

Слагам зеленчуците в една марля и в тенджерата под налягане с вода да се сварят, но БЕЗ ЛУКА
След около 15 мин. отварям тенджерата и махам зеленчуците( изхвърлям ги) и слагам месата.
В същото време режа лука на дебели шайби/кръгчета и го препичам от двете страни на котлона. Трябва да се карамелизира и да почернее. Слагам го в тенжерата при месото. Прибавям и подправките за поръзване. Затварям и варя 40 мин.

Махам супата от котлона!!!
Отварям тенджерата и сипвам предварително разбитите айца с малко вода. Сипвам ги през цедка в/у врялата супа, да стане на конци. Не се разбърква, а се слага обратно на котлона със захлупен капак. Когато заври- тогава се разбърква.

Сервира се с кисело мляко.
Супата е божествена! Препечения лук дава невероятен мирис. Препоръчвам!

Препоръки:
Ако котлона ви е керамичен, сложете фолио и на него печете лука, за да не увредите стъклото.

Ако искате можете отделно да сварите зеленчука да съседен котлон и месото и зленчуци да врат отделно и после да ги смесите.

Тази рецепта е за П режим, но ако сте на ПЗ не е нужно да изхвърляте зеленчуците,

# 423
  • Мнения: 1 890
Пилешки кюфтета
Продукти:
300гр. пилешко месо
2 с.лъжици кисело мляко
100 гр. извара
2  бр.яйца / едното за каймата, другото за панировка/
1 ч.л. овесени трици
щипка чер пипер
щипка кимион
магданоз /по желание/

Всички продукти се слагат в блендер и се разбъркват .
От получената кайма се правят  кюфтета,  които се овалват в разбитото яйце и се пекат на тефлонов тиган

Добър апетит!

# 424
  • Мнения: 526
Дюкански Хемендекс

10 тънко нарязани парчета пилешко пушено фила (може и друго)
3 яйца
щипка магданоз, щипка сол

В добре загрят тефлонов тиган слагам филето да се запече леко, после го обръщам и от другата страна да се запече леко. Когато е готово, чуквам отгоре яйцата. Малко преди да го махна от котлона, добавям магданоза и солта.
Бон апети  bouquet

# 425
  • Мнения: 995
Дюканска палачинкова баничка

За 3бр. палачинки:3 яйца, 2 с.л. извара/с връх/, 2 с.л. овесени трици, 1 с.л. пшенични трици, щипка сол. Всичко това се обърква с пасатора. Почива 10 мин. и ако е много гъсто, се прибавя малко вода. Пекат се на сух тефлонов тиган.
Готовите палачинки се накъсват на пърченца.
В отделен съд се прави спойката на баничката: 1 яйце,щипка сол, кис. мляко 0,1%-на око, извара и 0,5 пак. бакпулвер /може и хлебна сода/.
Накъсаните палачинки се заливат със спойката и се объркват добре.
Пече се в съд с незалепващо покритие или от огнеопорно стъкло на 180 градуса.


Бон апети!


Тази баница ми е любима, а днес я направих в сладък вариант. Обичам сладко- солените вкусове, та ето какво спретнах:

Сладка баница

Приготвям палачинките по рецептата на Нуш, но накъсвам само две от тях и ги заливам със смес от:
 едно разбито яйце,
 250мл прясно мляко,
1 ванилия
 течен подсладител на вкус.
Който си позволява сирене лайт да натроши колкото една кибритена кутийка. Пека в микровълнова -15 минути на 50% мощност. Оставям да  се охлади и нападам Laughing.

Стана много вкусно!
Третата палачинка си я хапнах с други благинки, но ако желаете и нея да я сложите в баницата трябва да увеличите продуктите за заливката Peace

# 426
  • Мнения: 1 081
Рибата на Деси:)

Не знам как да я кръстя, затова проявявам себелюбие Embarassed

Леко осолено рибно филе(бяла риба, кабала/треска) се маринова с 1/2 връзка наситнен копър, 3 стръка нарязян зелен лук, 3 стръка нарязан пресен чесън(ако имате див-още по-добре, и лимонена трева-също), и 2 нарязани лимона на шайби. Филетата се нареждат ред филе, ред марината, и престояват в хладилник поне 3-4 часа. Пекат се на сух тиган ЗАЕДНО с марината, вкл. лимони и т.н., за около 3-4 минути от всяка страна, на силен огън.

Да ви е сладко:)

Последна редакция: пт, 18 апр 2008, 12:57 от desiteam

# 427
  • Мнения: 7 474
Пиле с печени чушки в гювеч




Три пилешки бутчета
1 консерва нарязани домати
1 буркан печени чушки
2 суп. лъж. доматено пюре
подправки по желание (сол, пипер, чесън, копър...)

Слагате бутчетата без кожа в гювеча. Нарязвате чушките на ситно и разбърквате с другите продукти. заливате бутчетата, добавяте 1/2 ч.ч. вода и слагате във фурната да къкри около 2 ч. Става страшно вкусно  Crazy


Всяка прилика с подобни рецепти е случайна  Laughing

Последна редакция: пт, 18 апр 2008, 19:48 от L е о

# 428
  • Мнения: 526
...някой не може ли да ми предложи рецепта - търсих назад,но ако е имало съм я изтървала....

Пилешки дропчета със лапад
1 пакет пилешки дропчета
лапад-колкото прецените, че ви трябва за количеството.
2 стръка пресен лук-може и стар
магданоз
черен пипер, щипка сол
В тенджера слагам дропчетата с 1 кафяна чаша вода да се задушат, докато не наближат състояние на пълна готовност. Когато са почти готови, добавям накълцания лапад, лука, черния пипер и щипката сол.  Лапада се оставя върху дропчетата, без да се разбърква, докато не омекне. След като омекне се разбърква  добре и се оставя да ври до пълна готовност на продуктите под похлупака. Когато е готово, се добавя накълцания магданоз.
Приятен апетит.

Последна редакция: сб, 19 апр 2008, 13:52 от играчка-плачка

# 429
  • Мнения: 35
                                                          Шарлота 

5 яйца
1л пр.мляко0,1%
2 желатина
теч.подсладител
4 л.цар,нишесте
2 л.какао
Отделяме белтъците от жълтъците.Завираме млякото,приб.жълтъците,разб. с нишестето и подсладителя.Варим 4-5мин.Сваляме от котлона и прибавяме разтворения желатин.Щом поизстине малко прибавяме към разбитите на сняг белтъци.Намокряме форма за кекс леко и вътре изсипваме 1/2 от сместа и оставяме за 5мин. в хладилника.Към останалата смес приб.какаото и нея я изсипваме в/у белия крем.Оставяме в хладилника няколко часа да се стегне.

Тортата може да се яде и в П дни./само да се внимава с количеството!!!

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 05:27 от iskrica_nadejda

# 430
  • Мнения: X
Пастет от черен дроб на фурна за П

открих, че черният телешки дроб има добро съдържание на протеини - 20%
та по този повод вчера се рових за рецепти за пастет
ето какво сътворих след леки видоизменения на оригинала, за да ни пасне на режима

    * 500 черен телешки дроб
    * 200 g тел. кайма - аз намерих нискомаслена, иначе най-добрият вариант разбира се е да си я направим сами
    * 1 гл лук
    * 50 g филета аншоа - всички рецепти са с тази съставка, не знам защо, аз също сложих
    * 3 яйца
    * 250мл пр. мляко
    * 1оо мл царевично нишесте
    * 2 чл сол - аз сложих само 1 чл и пак беше добре на вкус
    * 1/2 чл черен пипер
   
според рецептата дроба се използва суров
аз леко промених, като го нарязах на няколко едри парчета и го кипнах за няколко минути, за да изтече кръвта, а бульона използвах вместо пр. мляко заедно с няколко лъжички сухо нискомаслено мляко, като предварително го изстудих, за да мога да обера евентиалната мазнина, но такава нямаше

    * 1. Дроба се смила и се смесва заедно със смлените филета аншоа и лука
    * 2. добавя се млякото по малко докато сместта стане еднородна
    * 3. добавете подправките - аз добавих и няколко кисели краставички на ситно
    * 4. сместта се размесва добре с яйцата, разбити с нишестето и се изсипва във форма поне 2л, пече се около 90 мин на 175град в долната част на фурната, покрита с фолио
     
пастетът може да се замрази на порции преди печенето, ако ни се стори, че е голямо количесто и да се размразява преди печене, печен пастет пише, че не ставал хубав да се замразява
може да стои суров във фризер макс 2 месеца

става добре и с няколко маслини, ако се намират нискомаслени, има такива зелени в консерви


ако не забравя да сваля снимката, ще я постна


ако се сервира със салата, става и за ПЗ

няколко уточнения след възникнали запитвания
1. тази рецепта дава 10 порции
затова ако само 1 човек ще яде, по-добре би било суровата смес да се замрази в алуминиеви форми и да се пече на части или да се направи по-малко количество
2. 100мл нишесте - това са 10 сл, т.е 1 сл на порция
3. за аншоата - аз сложих и не ми хареса как е, попаднах на място с повечко, явно не бях смесила равномерно продуктите
та ако не сте големи фенове на този вкус, подминете тази съставка

Последна редакция: нд, 20 апр 2008, 22:33 от Анонимен

# 431
  • Мнения: 54
Скумрия със сос от бяло вино

2 скумрии без глави
100 мл  или половин чаша бяло вино
200 мл вода
1с.л. риган
1с.л. сух девисил
1 дафинов лист
1с.л. царевично нишесте
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Рибата се почиства и разрязва през корема, а може и на парчета с дебелина около 2.5-3см. Залива се с виното и водата, слагат се и подправките и се вари около 5 мин от едната и 5 минути от другата страна. Вади се рибата и се прибавя царевичното нишесте. Вари се до получаване на гъст сос. По желание може да се добави и 1 скилидка чесън.


# 432
  • Мнения: 526
Кексче Лайт

3 с.л. овесени трици,
1 с.л. кола лайт.-ако има нужда от още, добавете,
100 гр. обезмаслена извара

Продуктите се смесват в последователност: триците, колата-разклатете леко преди да я добавите, изварата. Аз го изпекох в МВ.
Колата придава сладост и ако искате си добавете подсладител.
Приятен апетит!

# 433
  • Мнения: 64
Яйца в гювече

2 яйца
2с.л. извара
1 стрък зелен лук (около 10гр.)
2с.л кисело мляко
сол

Всичко се обърква и се пече в микровълновата за около 3-4 минути.

п.п. може да се добави и шунка или пилешки късчета

# 434
  • Мнения: 1 551
 Руло "Стефани" - ПЗ

Продукти:
1. телешка кайма- 500гр
2. 1 морков- сварен
3. 2-3 сварени яйца
4. 1-2 кис. краставички
5. 1 глава лук

Подправки на вкус-чубрица, червен пипер, черен пипер, сол

Направих сосче от 1/2 кис.мляко+ 1 яйце+ 1 лъжичка царевично нишесте- заврях малко вода и ги сипах вътре, като застройка за супа. После ги посварих.
Добър апетит!!!
Стига за 2-3 порции!

Без морков и с мъничко краставица става и за П

Общи условия

Активация на акаунт