Въпрос към разбирачи от елда

  • 4 564
  • 11
  •   1
Отговори
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Днес си купих зелена на цвят елда........на вкус е супер и не мирише на кафявата елда.........Какво значи, че е прясна или че другата, кафявата,  я препичат...или че е друг сорт ?

# 1
  • Мнения: 90
Принципно елдата, която се внася в БГ е препечена.

Само за протокола, откъде купи зелена? Защото честно казано кафявата има вкус и мирис на дървеници, не че знам какви са на вкус Joy

# 2
  • Мнения: 3 550
Аз купих зелена преди  2-3 дни от магазина за диетични храни на "Шишман". Имаше и от кафявата, ако някой я предпочита. Към 1,30 лв. май беше цената, не помня точно.

# 3
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Принципно елдата, която се внася в БГ е препечена.

Това за пръв път го чувам..........

Цитат
Само за протокола, откъде купи зелена? Защото честно казано кафявата има вкус и мирис на дървеници, не че знам какви са на вкус Joy

Съвсем случайно попаднах на такава в магазин 345.....и друг път съм купувала от този вносител, много съм доволна.......и въобще и не я погледнах.....чак вкъщи видях, че е зелена...........Много е вкусна.....

Благодаря за отговорите..............

# 4
  • Кацнала на едно дърво.
  • Мнения: 3 192
Виждала съм само зелена леща. Тя е без люспа, препоръчва се на хора със стомашни проблеми и подобни болести, така е по-лесно смилаема. Дали и с елдата не е така? newsm78

# 5
  • Мнения: 399
Ееее, споделете какво я правите тази елда. Дъщеря ми казва, че украинците правели каша от нея, но била гадна.

# 6
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
От Гугъл


http://club.biberonbg.com/read.php?6,162525,166166

http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/772714/Main/737307

Кюфтенца от елда

1/2 кг елда
1-2 яйца
1 глава лук /може и зелен/
сол, червен, черен пипер, чубрица, копър, мащерка
Елдата се сварява с малко сол. Ако има вода, се отцежда. Добавят се яйцата, нарязаният ситно лук, подправките. Правят се малки кюфтенца, които се овалват в брашно и се пържат или пекат.


http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.1266.html

http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=2186

http://www.standartnews.com/archive/2004/02/18/health/s3994_5.htm

http://www.bg-mamma.com/index.php?PHPSESSID=0045ee5902e7938dc271 … ic=8836.msg141767

http://arhiv.forum.abv.bg/cgi-bin/showpost.pl?Board=jadene&Number=14179

http://www.standartnews.com/archive/2004/02/18/health/s3994_4.htm



http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=vege&Number=19459 … mp;sb=5&part=

# 7
  • Мнения: 90
Дъщеря ми казва, че украинците правели каша от нея, но била гадна.
Много е права за гадния вкус, но все пак "о вкусах не спорят". Иначе цяло ОНД я консумира, не само украинците, а може би зелената е по-ядлива Rolling Eyes.

# 8
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
И на мен кафявата ми мирише кофти.......зелената , обаче, няма нищо общо.........няма  помен от мириса "на дървеници".........много е вкусна, според мен

# 9
  • Мнения: 90
Последен въпрос: по коя рецепта приготви гречката?

# 10
  • Мнения: 412
да добавя - и една прекрасна шоколадово-елдена торта на hedra - по късно може да се поровя за линк  Simple Smile

# 11
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Последен въпрос: по коя рецепта приготви гречката?

Аз я варя и я ядем само с масло  Embarassed...чак срам ме хваща след толкова рецепти.....

Общи условия

Активация на акаунт