Сос тартар

  • 8 524
  • 6
  •   1
Отговори
  • London, baby
  • Мнения: 800
Здравейте, извинявам се ако се повтарям с темата, ама никъде не намерих рецепта за този сос. Търсила съм из сайтове, ама във всеки рецептата е различна. Наскоро опитах от марката "Heinz" (мисля, че тази беше) соса беше страхотен. В началото вкуса е кисел накрая става сладък.. ако някой знае рецепта, на която крайния ефект е същия, моля да сподели.  Simple Smile

# 1
  • Мнения: 901
Ами най добре да видиш на етикета какво съдържа бутилката...
иначе Тартар е :

майонеза
оцет
горчица
бял или черен пипер
сол
краставички стерилизирани
кромид лук
белтъци от сварени яйца
сол
магданоз

Ако искаш ще ти напиша как се прави ?

# 2
  • London, baby
  • Мнения: 800
Аз тогава на момента видях, ама имаше много непознати съставки и продукти...  Embarassed
Като твоята рецепта до сега не бях срещала, доста пълна е!! Ако не те затруднявам само, благодаря!

# 3
  • Мнения: 901
най вероято имало и мед....

Сос Тартар



375 г майонеза
20 г оцет
12,5 г горчица
1 г бял или черен пипер
2,5 г сол
85 г краставички стерилизирани
30 г кромид лук
25 г (1 яйце) белтък от сварени яйца
1 г сол
7 г магданоз



. Към майонезата се прибавя лукът, нарязан на дребно(във вид на пюре) и бланширан, краставичките и белтъка от твърдо сварените яйца и магданозът, нарязан на ситно, и подправките.
. Всичко се размесва добре.
. Приготвеният сос, ако е много гъст, се разрежда с малко вода.
. Поднася се с топли и студени риби- варени и пържени, с печени меса и птици, с варени и пържени зеленчуците и .н


Източник : Единен сборник за рецпети за заведенията за обществен хрананене

# 4
  • London, baby
  • Мнения: 800
Благодаря!!

# 5
  • Мнения: 160
най вероято имало и мед....

Сос Тартар



375 г майонеза
20 г оцет
12,5 г горчица
1 г бял или черен пипер
2,5 г сол
85 г краставички стерилизирани
30 г кромид лук
25 г (1 яйце) белтък от сварени яйца
1 г сол
7 г магданоз



. Към майонезата се прибавя лукът, нарязан на дребно(във вид на пюре) и бланширан, краставичките и белтъка от твърдо сварените яйца и магданозът, нарязан на ситно, и подправките.
. Всичко се размесва добре.
. Приготвеният сос, ако е много гъст, се разрежда с малко вода.
. Поднася се с топли и студени риби- варени и пържени, с печени меса и птици, с варени и пържени зеленчуците и .н


Източник : Единен сборник за рецпети за заведенията за обществен хрананене
 
 аз слагам и кисело мляко,в съотношение 1:1 с майонезата

# 6
  • Мнения: 2 672
Сос Тартар


375 г майонеза
20 г оцет
12,5 г горчица
1 г бял или черен пипер
2,5 г сол
85 г краставички стерилизирани
30 г кромид лук
25 г (1 яйце) белтък от сварени яйца
1 г сол
7 г магданоз

предполагам ,че солта е на вкус, защото си дала 2 грамажа

Общи условия

Активация на акаунт