Разделно хранене-рецепти

  • 418 542
  • 304
  •   1
Отговори
# 300
  • София
  • Мнения: 3 787
Телешко:

Гювече по унгарски

300 г телешки шол
1 глава кромид лук
2 червени чушки
1 люта чушка ( по желание)
1 с л доматено пюре
150 мл вода
1/2 ч л оцет
сол

• Телешкото месо се нарязва на кубчета 2 х 2 см.
• Запържва се в нагорещен тиган, докато не изчезне розовият цвят на месото.
• Месото се изсипва в гювече, отгоре се поставя лукът, нарязан на филийки.
• Добавят се чушките нарязани на едро.
• Доматеното пюре се размива с водата, прибавя се оцета.
• Пече се в предварително загрятва фурна на 200 с за около 40 минути, като отвреме на време се разбърква.

# 301
  • Мнения: 422
Да се запиша и аз в кулинарния с една - две рецепти.Има много интересни и вкусни(пробвах някои), а и за напред още много други:

Пълнени картофи

5-6 големи картофа
2 глава лук
200 гр. гъби
олио, сол
черен пипер,кимион /ипи копър,магданоз


Картофите се сваряват до полуготовност.Лукът и гъбите се нарязват на едро и се запържват.Добавя им се подправките.Картофите се обеват и се издълбават.Пълнят се със плънката.Подреждат се в  йена/тавичка, долива се водичка на дъното и се запичат до готовност.


Сърмички със свинско

листа от кисело зеле
свинско месо
олио сол,червен пипер,ч.пипер,кимион,чубрица


Олиото се забърква със всички подправки и към тази смес се прибавя месото нарязано на парчета/колкото за една сърма/.Хубаво се натъркват с ароматното олио и всяко парче месо се завива със зелевия лист на сърма.Подреждат се в тенжера под налягане и се долива вода до нивото на сърмите.Варят се 20 мин.след завъртане на винтила.Може и в обикновена тенжера, кто се затиснат с чиния и се удвои времето за приготвяне.


Пилешки рулца с гъби

Продукти 
6 бр.  пилешки гърди
500 гр  гъби
50 гр  лук кромид стар
100 гр  кисели краставички
65 гр  масло
        рецепта

Приготвяне
1.Нарежете наситно гъбите, лука, краставичките и ги задушете в маслото до омекване
2.Добавете сол, черен пипер и магданоз на вкус
3.Нарежете бялото месо на тънки филийки и ги застелете със сместа
4.Навийте ги на рулца, за да не се развият, ги прободете с клечки за зъби
5.Така приготвените хапки можете да опечете във фурна с масло, на скара или да ги пуснете във фритюрника за 10 минути
6.Поднесете с подходяща гарнитура.


Пиле с лук на фурна

Аз обожавам пиле ,и затова ще  предложа една много лека и вкусна  рецепта, подходяща за летните жеги:
Ако е домашно трябва да е сварено предварително,иначе от  купено не е необходимо.В тава нарязвам около килограм лук на полумесеци,няколко домата,аз 4 средни, но може и повече, който както обича, и шепа стафиди/и без тях е вкусно, но придават сладникав вкус/.Всчко обърквам с олио,червен пипер,черен пипер,чубричка или зелени подправки и пилешки и зеленчуков бульон,сол-ако е необходимо.Отгоре си подреждам порциите от пилето.Понякога вместо стафиди слагам сурова чушка-червена и зелена/сега през лятото най-вече/.Мисля, че и с маслини и гъби би се получило чудесно.Доливаш с топла вода до нивото на лука и печеш във фурната до готовност.Бон апети.


Пиле с лук на фурна

Аз обожавам пиле ,и затова ще  предложа една много лека и вкусна  рецепта, подходяща за летните жеги:
Ако е домашно трябва да е сварено предварително,иначе от  купено не е необходимо.В тава нарязвам около килограм лук на полумесеци,няколко домата,аз 4 средни, но може и повече, който както обича, и шепа стафиди/и без тях е вкусно, но придават сладникав вкус/.Всчко обърквам с олио,червен пипер,черен пипер,чубричка или зелени подправки и пилешки и зеленчуков бульон,сол-ако е необходимо.Отгоре си подреждам порциите от пилето.Понякога вместо стафиди слагам сурова чушка-червена и зелена/сега през лятото най-вече/.Мисля, че и с маслини и гъби би се получило чудесно.Доливаш с топла вода до нивото на лука и печеш във фурната до готовност.Бон апети.




# 302
  • София
  • Мнения: 3 787
Салати:

Китайска пролетна салата/китайска кухня/

Краставици
Домати
Зеле (настъргано)
Соеви кълнове
Черна китайска гъба

Всичко това, овкусено с китайско олио и оцет.

Китайска салата с месо

Продукти:
600г говеждо филе
1 стрък магданоз с корените
1 глава лук
2 моркова
2-3 чушки
1 люта чушка
2 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
2 супени лъжици сос “Чили”
по 2 супени лъжици оцет и соев сос
4 супени лъжици олио
сол

Приготвяне:
Нарежете лука на едро. Залейте месото с 1 литър вода, прибавете лука и посолете. Варете на бавен огън 90 мин. Почистете чушките и морковите и ги нарежете на тънки ивички. Смачкайте чесъна, а магданоза накълцайте на ситно, заедно с корените. Нарежете месото на късчета и го смесете със зеленчуците. Към олиото прибавете оцета и сосовете, разбъркайте ги добре. С получената марината залейте салатата. Сложете я на студено за 1 час и след това сервирайте.


# 303
  • София
  • Мнения: 3 787
Салати:

Салата с риба тон

Продукти: зеле, моркови, 1 консерва риба тон (в собствен сос), магданоз, лимонов сок, зехтин и сол.

В купа се настъргват, на едро ренде, зелето и морковите. Добавят се рибата тон (накъсана на парченца) и ситно нарязания магданоз. Овкусява се с лимоновия сок, зехтина и солта.

Унгарска салата

1 глава кромид лук
6 сварени яйца
1 ч.чаша домашна майонеза
1 лимон
магданоз
сол
черен пипер

В плитка чиния се нарежда нарязан на тънки кръгчета стар лук (кромид), намазва се с тънък слой майонеза;
отгоре се нареждат нарязани на кръгчета варени яйца, овкусяват се с сол и черен пипер, намазва се с майонеза и се поръсва със ситно нарязан магданоз.Залива се с лимонов сок и се поднася.

# 304
  • Мнения: 285
Уууух, снощи си измислих една салата, която стана толкова вкусна, че двамата изядохме цяла зелка.  Mr. Green
Не че е нещо особено, но краставицата и чесънът направиха зелката да не прилича на себе си  Blush

Салати:

Зелева салата с краставица

Продукти:
1 зелка (с китайско зеле става превъзходна, то е по-крехко от обикновеното)
1 краставица
1 морков
2-3 скилидки чесън
сол, зехтин, оцет балсамико (сигурно става и обикновен)

Зелето се нарязва на фини ивички, краставицата и моркова се настъргват на едро ренде. Добавя се счукания чесън. Подправя се със зехтин, сол и балсамиков оцет.

Става много вкусна, прилича на традиционната китайска салата от соеви кълнове, но със зеле вместо с кълнове...

Общи условия

Активация на акаунт