Разделно хранене-рецепти

  • 418 798
  • 304
  •   1
Отговори
# 225
Moje li da se iade xliab sas iastiata pri razdelno xranene?As sam nova i se kazvam lili

# 226
  • Мнения: 1 559
На мен тез рецепти въобще не ми приличат на разделно хранене,особено картофената крем супа с крутоните hahaha-Картофи и Хляб,това не е разделно хранене. NaughtyАз имах книгата преди и това,което пишете въобще не е разделно.А хлябът по принцип не е препоръчителен ooooh!,или може да се комбинира само със зеленчуци Peace,до колкото си спомням.

# 227
  • Мнения: 903
Ами зависи от книгата, която имаш. Има различни книги. В моята пише, че въглехидратите може да се комбинират по между си. Всеки си избира по коя книга да спазва РХ. Тези рецепти не задължават никого. В крайна сметка, който реши да спазва РХ се запознава с правилата и преценява сам за себе си Peace

# 228
  • Мнения: 2 039
Момичета,здравейте,влизам в отбора   bouquet!
Искам да ви питам какви интервали трябва да се спазват между отделните хранения,че в книгата,която си купих,не пише  newsm78  и могат ли да се ядат вафли  Embarassed Crazy

# 229
А с какво би се комбинирало кисело мляко, сирене, ядки...

# 230
  • Мнения: 903
Момичета, с радост ще отговорим на всички ваши въпроси, но в другата ни тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=154144.0
Заповядайте там, защото тази тема е само за рецепти Hug

# 231
  • Мнения: 903
Мързелива супа "топчета"

250гр. кайма
1/3 стрък праз
1-2 скилидки чесън
1 печена пиперка
2-3 розички броколи
2-3 розички карфиол
100гр. гъби
1/2 буркан стерилизирано домати
риган,чубрица

Каймата се задушава с малко водичка, праза и чесъна, като се мачка да стане на гранулки. Когато е готова се долива вода, прибавят се останалите зеленчуци, нарязани на ситно и  пасираните домати. Супата ври до сваряването на зеленчуците. Накрая се слагат подправките. Олиото и солта са по ваша преценка, според мен не са необходими.

# 232
  • Мнения: 513
  Praynig Момичета, дайте рецепта за пица която става РХ, че много обичаме пица в нашето семейство.

# 233
  • София
  • Мнения: 3 787
Можеш да направиш пица със сметана и зеленчуци.Без месо,домати,сирене и кашкавал Peace

# 234
  • Мнения: 903
A аз предлагам пица, в която вместо домати, паста от печен пипер/може и с малко чесън/. От горе всякакви зеленчуци, гъби, маслини, натрошен сварен жълтък.

# 235
  • Мнения: 513
 Thinking Ками и Дидип много ви благодаря за рецептите ще се възползвам от тях. Искам обаче да ви питам, а филийка хляб Бонус със салам/или пастет/ добра комбинация ли е защото в таблицата виждам, че месо и хляб не е добра комбинация? Понеже една позната твърди, че е добра комбинация.

# 236
  • Мнения: 903
Не мила - това е въглехидрат и протеин - най-вредната комбинация Peace

# 237
  • София
  • Мнения: 3 787
Малко китайска кухня от мен Wink
Супи

Китайска супа със свински ребърца

200 г свински ребра
100-150 г прясно зеле
1 глава лук
1 морков
1/4 стрък праз
1 кубче пилешки бульон
2 резена джинджифил
2-3 с. л. червено вино
1 с. л. соев сос
черен пипер и сол на вкус


1. Ребрата се накълцват на малки парчета. Поставят се в йенска тенджера (2 литра), добавят се наситненият лук, виното, солта, черният пипер и соевият сос. Задушава се под капак 15 минути в микровълнова фурна.
2. Морковът се нарязва на тънки колелца, зелето – на тънки ивици.
3. В задушеното месо се слагат морковите и зелето. Налива се 1 л топла вода, ароматизира се с почистения и наситнен джинджифил, стрива се бульонът. Разбърква се, налива се още 1/2 л топла вода, ври още 10 минути под капак в микровълнова фурна.
4. Готовата супа се поръсва с наситнен праз.

Последна редакция: ср, 17 яну 2007, 18:33 от ками

# 238
  • София
  • Мнения: 3 787
Салати:

Соева салата с праз

2 стръка праз
2 моркова
100 г стерилизирани соеви кълнове

за дресинга:
6 с. л. олио
3 с. л. оцет
1 с. л. соев сос
1 ч. л. кетчуп
1-2 ч. л. соево олио
сол на вкус


1. Празът се нарязва диагонално на резени с дебелина около 1 см, които се потопяват за около минута в кипнала вода. Изваждат се и се охлаждат.
2. Дресингът се приготвя, като всички съставки, посочени в рецептата, се смесват и се разбиват до пълно хомогенизиране.
3. Морковът се реже на много фини ленти, които се нарязват надлъжно, така че да се получат съвсем тънки ивички. Соевите кълнове се изцеждат от маринатата, всичко се смесва и се залива с приготвения дресинг. Разбърква се и се сервира.

Салата от скариди и соеви кълнове

400 г соеви кълнове
200 г замразени коктейлни скариди
зелената част на 1 стрък праз
1 морков
2 с. л. соево олио
1-2 с. л. соев сос

за дресинга:
2 с. л. лимонов сок
2 клонки копър
1 ч. л. смлян кориандър
2 щипки сол
черен пипер на вкус


1. Соевите кълнове се накисват във вода за 1-2 минути. Морковът и празът се нарязват на много тънки ивици. (Най-външните листа на праза предварително се отстраняват.)
2. Скаридите се запържват за 30 секунди в загрято олио. Налива се соевият сос, пържи се, докато сосът се изпари.
3. Дресингът се приготвя, като кориандърът, лимоновият сок, солта, наситненият копър и черният пипер се смесват в купа.
4. Сервира се, като в голяма купа се слагат соевите кълнове, морковите и празът, полива се с дресинга и се разбърква с горещите скариди.

Последна редакция: ср, 17 яну 2007, 18:33 от ками

# 239
  • София
  • Мнения: 3 787
Постни:

Пържен ориз

за 4 порции:
200 г ориз 
100 г гъби
2 моркова
2 стръка пресен лук
1 стрък чесън
5 с. л. олио
1/2 ч. л. натриев глутаминат
сол на вкус


1. Оризът се измива добре със студена вода. Поставя се в тенджера с 2 л кипяща подсолена вода и се сварява. Изплаква се със студена вода, отцежда се. Гъбите се нарязват на филийки, морковите - на тънки пръчици, лукът и чесънът - на колелца.
2. В дълбок емайлиран или тефлонов тиган се сипва олиото и щом се сгорещи, се поставят лукът и чесънът. Пържат се 30 секунди, слагат се морковите.
3. Пържи се 3 минути при непрекъснато бъркане. Добавят се гъбите и се пържи още 5 минути. Поръсва се с натриев глутаминат, посолява се и се поставя оризът. Бърка се минута-две, докато се смеси добре с продуктите в тигана.

Общи условия

Активация на акаунт