Разделно хранене-рецепти

  • 418 548
  • 304
  •   1
Отговори
# 45
опитах пилето по мексикански, страхотно е, има сладък вкус  Heart Eyes
а в понеделник смятам да опитам рибата плакия

# 46
  • Мнения: 220
в главата ми се върти какво ще си сготвя утре,и което по моя преценка е разделно.домати (от буркан или пресни настъргани),гъби и лук на кръгчета се смесват в тава,прибавят се нарязани пил.филенца или някакво пил. месо и се оставя да се пече.мисля че ще стане вкусно,но не гарантирам-не е изпитана

# 47
  • в шоки-land
  • Мнения: 3 765
вчера папахме патладжани, гьби,тиквички, лук и кайма на куп в тигана с малко олио и дом. сос  - 3адушени....стана малко ма3но Rolling Eyes, ама с решетьчна льжица нямаше проблем....става ли та3и манджа  newsm78

# 48
  • София
  • Мнения: 3 787
вчера папахме патладжани, гьби,тиквички, лук и кайма на куп в тигана с малко олио и дом. сос  - 3адушени....стана малко ма3но Rolling Eyes, ама с решетьчна льжица нямаше проблем....става ли та3и манджа  newsm78

Патладжана е малко тежичък,но става-да.Другият път пробвай с цялата тази смес да напълниш патладжаните.Става много вкусно и хич не е тежко и мазно Wink

# 49
  • Мнения: 1 951
Според табличката от Ками може да се ядат яйца по Панагюрски  Grinning Налиииии ?????????
Динята и пъпешите сладки плодове ли са?

# 50
  • София
  • Мнения: 3 787
Според табличката от Ками може да се ядат яйца по Панагюрски  Grinning Налиииии ?????????
Динята и пъпешите сладки плодове ли са?

Да,може,но аз да ти кажа избягвам да ги ям Peace

А динята и пъпеша се приемат отделно от всичко друго.Ядеш само диня или само пъпеш без да ги комбинираш с нищо Peace

# 51
  • София
  • Мнения: 3 787
Тези дни съм на вълна салати Wink
Ето няколко рецепти:

Салата от картофи и тиквички със сос

500гр. пресни картофи колкото се може по дребни.
500гр. тиквички.
Картофите се сваряват за 10-12 мин. и се обелват, а тиквичките се пускат в подсолена вряща вода за 2-3 мин.
Отделно се прави пюре с пасатора от:
1 зелена чушка,
10 стръка пресен магданоз,
5 стръка пресен копър,
3с.л. олио,
2 с.л. лимонов сок,
1 ч.л. риган,
1 ч.л. сол,
5 скилидки чесън.
След като пюрето е готово се прибавят 5 с.л. сметана и със всичко това се поливат картофите и тиквичките.

Салата от печени пиперки със сирене

Продукти: 1 кг пиперки, 150 г краве сирене, 4-5 скилидки чесън, зелени пера от 2-3 стръка пресен лук или 1 глава кромид лук, 5-6 лъжици олио, магданоз, копър, 1 домат, сол.
Приготвяне:
Изпечените и обелени пиперки почистете от семето и нарежете на ситно.
Прибавете счукания чесън, настърганото сирене и 4 лъжици олио. Разбъркайте и оформете в подходяща чиния.
Нарежете на ситно обеления домат, лука, копъра и магданоза, залейте с 1 лъжица олио, посолете.
Разбъркайте добре и сложете около пиперките.
Салатите от печени пиперки стават много вкусни, ако се прибавят няколко листенца ситно нарязан босилек.

Зеле с топено-пушено сирене

Ситно нарязано прясно зеле се обърква с настъргано на ренде топено-пушено сирене - около 100гр /това с пилето на етикета е по-добро за мен/. Овкусява се със соев сос, малко олио,сол и лимонов сок.



САМОКОВСКА ДЖЕЗНАТА САЛАТА

Печени и обелени зелени чушки
Нарязани на кубчета домати
Няколко скилидки чесън, нарязани на тъъънички филийки
Нарязан на тънки ивички червен лук
Магданоз
Сирене

Зеленчуците се обръкват добре, подправя се леко със сол, отгоре се настъргва сиренето и салатата се полива с олио с червен пипер,докао още е горещо.В това е разковничето!
Забележка:Аз не настъргах сиренето,а го нарязах на по-големи кубчета и тях полях с олиото.

Царевица със сметана

600гр сварена сладка царевица, 150гр сметана, 1 малка глава кром. лук, 1 ч.л. масло/ олио /, 1 връзка магданоз, сол, 4ерен пипер.
Лукът нарязан се задушава в маслото. Прибавя се студената царевица, нарязания магданоз, солта, 4ерния пипер и сметаната. Загрява се, но не да завира. Сервира се веднага.

Салата карфиол

Свареният в сол вода и малко прясно мляко/ за да остане бял /, накъсания на рози4ки карфиол се нарежда в голяма 4иния и се залива със сос от: 2-3 скилидки с4укан 4есън, 4ерен пипер, майоран, 2-3 с.л. кисело мляко, сол и лимонов сок. Става и с броколи.

Бяла лютеница

250гр. извара или краве сирене
100гр. масло  или  маргарин
магданоз
копър
5-6 чушки,
черен пипер
сол ако е с извара и без сол, ако е със сирене.

Всичко заедно се минава през пасатора докато стане като пастет.

# 52
  • София
  • Мнения: 3 787
САЛАТА "ВЕГАС"

Смесват се нарязана марулка, слънчогледови семки, зелен лук и лимон нарязан на малки резенчета. Дресинга си е класиката за маруля: олио, сол и лим. сок.
Слънчогледовите семки и резенчетата лимон дават страхотен аромат на салатата.

Валенсианска салата

Много малко зелена салата ,върху нея се слагат няколко резенчета авокадо, върху авокадото се подреждат няколко резенчета пушена сьомга; това се натрупва като конус, а в средата се поставя парче филе с половин лъжичка черен хайвер (може и имитация).
Заливката е зехтин и балсамов оцет.

Калугерска салата

•   5-7 бр. (450 г) чушки
•   1 ч.ч. (300 г) готово кьопоолу
•   1/2 или 1 бр. (100 г) краставица
•   3 с.л. (30 мл) растителна мазнина (зехтин)
•   копър
•   оцет
•   сол

Чушките се изпичат, обелват се, почистват се от семето, посоляват се леко отвътре и се поливат с оцет и зехтин. Краставицата се обелва и се нарязва на малки кубчета, които се размесват със ситно нарязан копър и малко сол. С тази смес се пълнят чушките. Готовото кьопоолу се поставя в средата на чинията за поднасяне, а наоколо се нареждат напълнените чушки. Салатата се украсява се кръгчета от червени домати, полива се с оцет и зехтин и се поднася.

Салата от пасирани пържени тиквички

Пържени тиквички(добре изцедени от мазнината),пасирани
цедено кисело мляко
чесън
сол
Всичко се смесва и се разбърква добре.Сервира се студена.

# 53
  • София
  • Мнения: 3 787
Салата от картофи, червено цвекло и моркови

Продукти:
1 малка до средна глава червено цвекло
1/2 кг картофи
4-5 средни моркова
1 глава червен лук
магданоз

Приготовление:
Цвеклото, картофите и морковите се измиват и обелват. Цвеклото се нарязва или на кубчета, или на продълговати резенчета (примерно 1х2 см), за да се свари по-бързо. Слага се в съд с малко вода и малко сол да ври. Картофите се нарязват на средни парчета, морковите на кръгчета. Когато цвеклото леко почне да увира, се добавят морковите и картофите. От време на време се разбърква, за да се смени мястото на зеленчуците (водата е малко и горните се готвят на пара), и да могат картофите да се оцветят в червено.
Когато е готово, се сваля от огъня, ако има нужда се отцежда останалата вода. Добавят се нарязаният лук и магданоз.
Подправя се с лимонов сок и сметана по желание.

Есенна салата

Прави се от:
Карфиол,
Броколи,
Червено цвекло,
/може и малко зелен фасул/
лук /най-вкусно е с червен/
царевица
моркови
олио
оцет

Сос:
чесън
кисело мляко
сол
черен пипер

Зеленчуците се бланшират предварително - почти сваряват.
Цвеклото е важно да е сварено добре.
Царевицата е от консерва.Всичко се смесва.

Става невероятно красива цветна салата: червено - цвеклото, зелено - броколите и фасула, бяло - карфиола, жълто - царевицата

Отгоре се залива със соса от едно кисело мляко, в който са добавени чесън, сол, черен пипер.

Салата от червено цвекло със сельодка

Списък на необходимите продукти:  400 гр. сельодка, 700 гр. червено цвекло, 500 гр. моркови, 2 глави лук,зехтин,черен пипер,лимонов сок
 
Начин на приготвяне:
 
Цвеклото се измива и поставя да се вари. След около 30 мин, се изважда и когато изстине се обелва и настъргва на едро ренде.Сельодката, се почиства от кожата и се нарязва на много тънки ивички. ( всъщност сельодка е херинга маринована по специален начин, характерен за руската кухня. За рецептата може да се използва всякакъв вид маринована херинга, дори и пушената става.)
Лукът се нарязва на тънки ивички.
В дълбока салатиера /аз ползвам йена глас и става много красиво/, се подреждат ред цвекло, моркови, лук,сельодка.Операцията
продължава по същия начин докато се напълби салтиерата. 

Италианска картофена салата

Имате нужда от: 1 кг сварени и нарязани на кубчета картофи, една глава лук на шайби и 200 гр обезкостени маслини.

За дресинга:

2 с. л.  Ситно нарязан чесън
5,6 с. л. зехтин
1 с. л. лим. сок
1 ч. л. босилек
чер пипер, сол и магданоз

Всички продукти за дресинга се смесват с чашка и се разбиват енергично.

Картофите, лука и маслините се смесват в купа и се поливат с дресинга.

Салата "Бомбе"

 В една обла купа се настръгват последователно сварени картофи и сварен морков, кисели краставички и ябълки,
Реда и количеството са по желание.От време на време леко се притиска,за да слегне.Oбръща се в тортена чиния и се залива със сос от сметана,разредена с малко вода,и подправен с магданоз.Украсата е по желание - парченца морков и краставички, оформени като цвете.

Пролетна салата

450 гр. Макарони
1 връзка пресен лук
3-4 моркова
2-3 кисели краставички
1 с.л олио
сокът от 1 лимон
сол
магданоз

Макароните се сваряват,краставичките и сварените моркови се нарязват на малки кубчета,лукът на ситно.Продуктите се разбъркват,подправят се с олиото и лимоновият сок и преди сервиране се поръсват със ситно нарязан магданоз.

# 54
  • София
  • Мнения: 3 787
Салата “Букет”

2 листа от къдрава салата
2-4 листа от лапад
2-4 листа от спанак
1 стрък зелен лук
50 гр. броколи
1 с.л зехтин
1 малка краставица
сол
лимонов сок

Всичките листа се нарязват на ленти,лукът на ситно.краставицата на кубчета,а броколите се задушвата и се нарязват на малки парчета.Продуктите се овкусяват сис сол,зехтин и лимонов сок и се рабъркват добре.

Салата”Любимка”

2 домата
1 краставица
15 маслини
100 гр. кашкавал
100 гр. сирене
зехтин
сол

Зеленчуците се нарязват,добавят се маслините.Овкусяват се със сол и зехтин.Прибавят се настърганите кашкавал и сирене.Салатата се поднася с прясно изцеден лимонов сок.

Салата от гъби

800 гр. пресни гъби
3-4 скилидки чесън
½ връзка копър
4 с.л.олио
4 с.л лимонов сок
черен пипер
сол

Почистените и измити гъби се варят около час в подсолена вода.Отцеждат се и се нарязват на тънки ивички.Заливат се със смес от олио,лимонов сок,счукан чесън,сол и черен пипер и се оставят да престоят за 20 мин. На хладно.При сервиране се поръсват със ситно нарязан копър.

Здравословна салата

1 средно голяма глава червено цвекло
1 връзка зелен лук
10-15 маслини
1 лимон
зехтин и сол

Цвеклото се облева и се настъргва на средно ренде.Прибавят се ситно нарязаните лук и маслини,Подправя се със сол,лимон и зехтин.Консумира се охладена.

Лятна салата

Продукти:
 патладжан, чушки(зелени и червени), тиквички, гъби, зехтин, балсамик оцет,сол
 Прави се марината от зехтин и балсамик оцет. Зеленчуците се топват в нея и се пекат  на скара, барбекю, във фурната, кой където може .
После се заливат със същия дресинг


Салата от печени чушки със сирене

Изпичате няколко чушки,обелвате ги и им махате дръжката и семките.
Забърквате смачкано сирене със счукан чесън + зехтин, да се обърка хубаво/може да се прибави и съвсем малко майонеза,задължително готова,не домашна!/.Може и магданоз на ситно,който обича.
С тази смес пълните чушките и ги нареждате в чинията, като слънце.В средата едно кръгче доматче за красота и едно магданозче.

# 55
  • София
  • Мнения: 3 787
Тази вечер правих Самоковската джезната салата и стана голяма вкусотия Wink

# 56
  • Мнения: 358
с разделно хранене за 2 месеца свалих 8 кг и от тогава се поддържам само така

# 57
  • София
  • Мнения: 3 787
с разделно хранене за 2 месеца свалих 8 кг и от тогава се поддържам само така

Браво,Мира.Добре дошла при нас Hug
Сподели някоя рецептичка с нас Wink

# 58
  • София
  • Мнения: 3 787
Ето няколко рецепти с яйца:

Яйца на очи по пирдопски

8 яйца
600 гр. пресни гъби
120 гр. краве масло
1 с.л оцет
червен пипер
10-12 зърна черен пипер,сол

Почистените и измити гъби нарязваме на ивички и задушаваме на слаб огън в част от маслото и малко вода.След като омекнат ги посоляваме и разпределяме в 4 чинии,поръсваме със смлян черен пипер и правим в средата кладенчета.Отделно кипваме вода с оцета и солта и счупваме в нея едно по едно яйцата-варим ги до забулване на жълтъците.Изваждаме ги с решетъчна лъжица и ги слагаме в кладенчетата.Отгоре заливаме с останалото сгорещено масло,оцветено с червен пипер.

Яйца върху лук

6 яйца
3 глави лук
1 к.ч.олио
сол,червен пипер

Нарязваме лука на ситно и го слагаме в дълбок тиган,прибавяме олиото и 1 к.ч.вода,посоляваме,разбъркваме,захлупваме и задушаваме десетина минути,като често разбъркваме.След това чукваме върху лука яйцата и соатвяме да се пържат 3-4 мин.на тих огън,без да бъркаме.От време на време разклащаме тигана,за да се разнесе мазнината навсякъде и да се изпържат белтъците.Накрая поръсваме с червен пипер и отстраняваме от огъня.

Пресен лук с яйца

Измиваме и нарязваме 2-3 връзки пресен лук.Посоляваме го.Задушаваме го в 3-4 с.л олио и малко вода около 10 мин.Разбъркваме от време на време.Заливаме разбитите с 1-2 щипки сол 3-4 яйца и продължаваме да бъркаме.Бъркаме още 3-4 мин.и е готово.

# 59
  • София
  • Мнения: 3 787
Няколко нови пилешки рецепти от форума:

Бързи пилешки жулиени

Ето и от мен нещо свежо:
1) нарязваш место (ок.200гр.) на лентички и го запържваш
2) прибавяш предварително нарязани на лентички 2 зелени чушки 
3) прибавяш и глава червен лук (на тънки окръжности или лунички)
4) подправяш с черен пипер и сол
5)чакаш да се задуши (на вкус)

Пилешко филе в соев сос

ПОРЦИИ: 1

ПРОДУКТИ:
80 г. пил.месо от бутче (обезкостено)
35 г. гъби (мариновани или пресни)
12 г. соев сос (тъмен)
20 г. олио
80 г. вода

ПРИГОТВЯНЕ:
Пилешкото месо се овалва в брашно и добре се отупва , запържва се в тигана до златисто, след което се добавят гъбите и водата, разбърква се добре и се добавя соевия сос. Ястието се задушава до леко сгъстяване. Сервира се със спаначено пюре или със задушени броколи и моркови. 


Пилешко филе с домати

500гр филе се нарежда в тефлонов тиган или тави4ка.
Посолява се, слага се малко черен пипер, захар, щипка канела.
Нареждат се пресни нарязани гъби- 100гр.
След това домати 500гр пак нарязани, малко накълцан 4есън, кашкавал, сол по желание.

Пе4е се в загрята фурна на 200-250 градуса за 15мин.
Става нещо като пица, без мазнина.
Рецептата е на една диетоложка, забравих й името, беше на гости при Звездев. Пробвала съм я, става супер и бързо



Пилешко филе”Джоб”

Нарязвам филето на съвсем тънки пържоли,поръсвам ги с Вегета(или някаква смес от подправки по собствен избор) и ги оставям да поседят половин час така.
Вземам една пържола и върху нея слагам най-напред бекон или тънка ивица от някакво пушено месо за аромат,след това няколко дълги и тънки ивици кисели краставички, евентуално гъби,след това още веднъж бекон и отгоре покривам с друга пилешка пържола,така че да се получи нещо като сандвич.
"Зашивам" от всички страни с клечки за зъби,и слагам да се пържи на средна температура.Обръщам от другата страна,чак след като се зачерви.През това време нарязвам на много ситно малко червена чушка и слагам и нея да се пържи при пилешкото.

Общи условия

Активация на акаунт