Няма да открия топлата вода като споделя, че всичко е въпрос на психическа нагласа. И през двете си бременности качих не повече от 12 кг., което се води за нормално (е, в горната гранца

) Някои жени още като разберат, че са бремени, решават, че в никакъв случай не бива от нищо да се лишават или даже ограничават..погрешно, според мен. А хормоните бушуват яко и знаем какъв е апетита...опустошителен

Аз съм се лишавала- например страшно, ама много ми се е прияждало нещо сладичко - торта, друг сладкиш....все неща, от които бебето няма да пострада, ако се лишиш. Купувах си плодове - колко пъти съм излизала от работа до близкото магазинче, или ядки или в краен случай-шоколад, не повече от две блокчета, и то не всеки ден!
Та в никакъв случай не става въпрос да се лишаваме от храна, но аз не наричам "храна" вафлите, чипсовете, кроасаните, сандвичите от будките, бисквитите и т.н. - от тях можем да се лишим с чиста съвест, без бебето да пострада.
Другото важно правило, което за съжаление не спазвам, е режимът на хранене. И в никакъв случай "прихапване" между основните хранения - поне четири часа трябва да осигуряваме спокойствие на стомаха, може само кафе и чай да нарушават това спокойствие.
Дано всичко дотук не прозвучи като даване на акъл, най-малкото не ми отива на 10-те кг. над нормата, само споделям мисли по темата