Коледно настроение! - 3

  • 109 634
  • 856
  •   1
Отговори
# 735
  • София
  • Мнения: 3 612
Току що замесих още две дози от кравайчетата,че едвам се сдържам да не отварям кутията #Cussing out Децата милите ги гледат,но не пипат,но майка им... Embarassed Та реших за по-сигурно да направя още.От останалите белтъци утре ще започвам украсата на меденките.И двата пъти нямах никакъв проблем с тестото-ползвах бг масло-Бела и на Вълчев.Ще ми остане само да направя шоколадовите бисквити Трюфел и мисля с това да приключа тази година.Догодина живот и здраве на друга вълна -щолени,линцерови сладки и така нататък докато опитам всичко  chef

# 736
  • Мнения: 6 017
Това са моите шоколадови звездички с капучино на Габи - страхотни са! С неистови усилия се преборих със себе си и ги прибрах в кутиите по живо, по здраво, да почакат до Коледа. Дано да изчакат  Embarassed

# 737
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Само че, щоленът е твърд сладкиш, не мек.

Simplyaven, аз не случайно писах, че Christstollen се прави от твърдо тесто с мая. Още в първата тема дадох и линк към видео как се прави щолен. Знам много добре, че не е като козунака и че не е мек, но дори и от магазина не е така твърд, както го описват някои момичетата. На снимката на Джема се вижда много добре как трябва, какъв трябва, да бъде, а ето тук и снимки на истински щолен!
Но явно при мен начина на месене допринася, тестото да е така пухкаво, ще трябва, да помисля тук какво, да променя.  Naughty

Rallichka, много са красиви.   bouquet

# 738
  • Мнения: 27
В албума на Джемма видях маслени бастунчета, които ме изкушават, но не виждам рецептата на 1стр.? Някой ще помогне ли?

# 739
  • София
  • Мнения: 1 462
Хайде и аз да се отчета с коледните приготовления:

Какаови коледни сладки http://petyyaa.snimka.bg/cooking/koleda-2010.557180

Шоколадови бисквите Трюфел http://petyyaa.snimka.bg/cooking/koleda-2010.557180.21791105

Меденки http://petyyaa.snimka.bg/cooking/koleda-2010.557180.21791107

Шоколадови звездички с капучино, но с различни форми http://petyyaa.snimka.bg/cooking/koleda-2010.557180.21791109

Ванилени кравайчета http://petyyaa.snimka.bg/cooking/koleda-2010.557180.21791113

Фалшиви бонбони Рафаело http://petyyaa.snimka.bg/cooking/koleda-2010.557180.21791115

Шоколадови трюфели http://petyyaa.snimka.bg/cooking/koleda-2010.557180.21791117

Сметанови сладки http://petyyaa.snimka.bg/cooking/koleda-2010.557180.21791120

Хубава вечер!   bouquet

# 740
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Направих ги от линцеровото тесто, като половината оцветих с какао. Peace

# 741
  • Мнения: 3 034
Venetta , не говорех за твоя щолен, а за предишен пост. За мен щоленът си е твърд, не е кекс примерно. Моят си става като в магазина и пак е твърд - от моя гледна точка.

# 742
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 8 626
Ето и от мен арменски сладки и мъфини с кафе на Еспа!


ето пак мъфините само , че добавих малко захаросани мандаринови корички, вкусовете много добре се съчетаха!


Вече имам марципан и фъстъчено масло и утре се запретвам да направя капучиновите звезди и шоколадовите сладки на Йоана, може сега да замеся тестото на линцеровите и утре и тях да направя!

# 743
  • Варна
  • Мнения: 58
Venetta , не говорех за твоя щолен, а за предишен пост. За мен щоленът си е твърд, не е кекс примерно. Моят си става като в магазина и пак е твърд - от моя гледна точка.

Ако визираш моя пост, нямах предвид да става козунак. Яла съм истински щолен, доста по-добър от тези, които продават тук и ми е ясно каква трябва да е консистенцията. Но не е такава Simple Smile Не толкова до твърдост, а до сухота опира проблемът.  Peace

# 744
  • Мнения: 3 034
Не помня чий беше, не съм се връщала назад. Да, и аз все шведски ядях, от там се запалих. За сухотата не знам, моят след две седмици в кутия е много ароматен и стегнал, без да е сух, но по-малко не съм го държала и нямам представа как ще е.  Peace Ето го: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=502903.msg16718102#msg16718102

# 745
  • Мнения: 16
Джема на какво навива свещите, много са красиви мисля и аз да правя и да навивам на фолио.
 

# 746
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
В рецептата за Рафаело на mari_eta колко грама е кондензираното мляко newsm78

Консервата кондензирано подсладено мляко е със стандартен грамаж от 395 гр.

# 747
  • Мнения: 308
    Момичета миналата година правих ванилените кравайчета, но не си спомням дали се поставят в загрята фурна. Чета темата от началото, но не се сещам да е коментирано, затова ще съм благодарна да споделите, че утре се захващам с тях.

# 748
  • Мнения: 79
Аз ги пекох в предварително загрята до около 170 градуса фурна.

# 749
  • София
  • Мнения: 2 435
Аз приключих със сладките за Коледа, на нас са ни фаворит меденките на Джули и АКК.

Големи красоти показвате, аз съм по-скромна  Wink

Общи условия

Активация на акаунт