Броколи гратин

  • 5 570
  • 32
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 0


Продукти:

1 връзка броколи (1 голяма глава или 2 малки)
1 ч. заквасена сметана
1/2 ч. галета
3 с.л. краве масло
3-4 с.л. пармезан

настърган кашкавал

Броколито се нарязва на съцветия и се сварява за 4-5 мин. в подсолена вода. Отцежда се и се залива със студена вода за да запази цвета.

Маслото се разтопява в нагорещен тиган и галетата се запържва в него на трохи до златисто.




Броколито се нарязва по-наситно и се разбърква със сметаната и пармезана. Осолява се на вкус и сместа се разпределя в подходяща форма. (от даденото количество продукти ми се получиха 2 такива)



Отгоре се поръсва с трохите от галета



После се поръсва с настърган кашкавал и се запича до готовност.



# 1
  • Мнения: 43
Ммммммммммммммммммм!
Много вкусно изглежда за съжаление само аз хапвам броколи у дома, но ще пробвам задължително рецептата.

# 2
  • Мнения: 5 001
Днес смятам да го пробвам,но ще сложа и моцарела и пилешко филе.... Crazy

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 11:24 от TheNMaster

# 3
  • Мнения: 27 524
Така не съм правила, взимам мързеливата от готовите фиксове  Crazy но така ще стане много по-вкусно, обезателно ще пробвам, мерси за рецептата   bouquet

# 4
  • Варна.....
  • Мнения: 1 754
Ето я нашата вечеря.
Имам едни пилешки гърди от печено пиле, дали ще е удачно да си вмъкна??

# 5
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Ейй, супер идея, ще го включа в менюто, може и карфиол да го пробвам.

# 6
  • Мнения: 0
tais , мисля че пилешко няма да навреди, но, за броколи с пилешко има други рецепти. Това е оригиналната френска и поне като за първи път аз не бих я променяла. newsm78

# 7
  • Варна.....
  • Мнения: 1 754
Благодаря ти за съвета. Ще те послушам.

# 8
  • Мнения: 5 001
Извинявам се на авторката на темата,но искам да благодаря за чудесната идея,която ми подсказа....
Ето какво се получи от мен(сложих пилешко филе и моцарела)......Извинявам се за промяната в рецептата(защото прочетох,че авторката не е склонна към промените ),но така я пригодих за вкусът на семейството ни..... Hug Hug Hug Hug

# 9
  • Мнения: 0
Няма за какво да се извиняваш, TheNMaster.  Grinning Най-важното в една рецепта е да дава вдъхновение. Щом е подсказала идея, значи си е свършила предназначението. Grinning

Изглежда много апетитно. Flutter

# 10
  • Мнения: 489
Прекрасна идея за обяд утре! Ще пробвам, може би и аз ще сложа пилешко или пуешко.  Wink

# 11
  • Мнения: 0
  Ще го пробвам! Peace  bouquet

# 12
  • Мнения: 27 524
Моето се пече в момента.  Simple Smile Единствената промяна, която направих е, че пармезанът и кашкавалът са вътре в сместа, защото запеченият кашкавал, ако не се яде топъл и разтопен, след това става на подметка и хич не обичам  Rolling Eyes

# 13
  • Мнения: 0
Аз го хапвах студено и на другия ден, и честно казано, тази "подметка" много ми хареса. Кашкавала и галетата полепват и образуват много вкусна твърда коричка.

Любопитно ми е какво представлява заквасена сметана с разтопен кашкавал вътре. newsm78  Мисля обаче Блонди, че ще се лишиш от най-вкусното на гратина. Rolling Eyes

# 14
  • Мнения: 27 524
Оф, да взема да наръся сега тогава? Вярно, че с галета не съм пробвала  Blush

Аз правя макарони на фурна с кашкавал и сметана объркани и отгоре наръсени с галета и става идеално  Simple Smile

# 15
  • Мнения: 0
Ако още не е късно ти препоръчвам да наръсиш с галетата и кашкавала както е по рецепта. На мен много ми харесва точно тази коричка в съчетание с меката част с броколи.

# 16
  • Мнения: 945
Аз често ям броколи, но моите мъже вкъщи им се мръщят Crazy
Но когато ги приготвя по този начин - всички ги хапват Peace
И аз не съм слагала галета до сега, но непременно ще пробвам другия път - изглежда доста вкусно Peace
Благодаря  bouquet

# 17
  • Мнения: 5 173
Ще пробвам, благодаря!

# 18
  • Мнения: 876
Станаха екстра  Mr. Green Само дето при мен галетата стана малко като кашичка... Rolling Eyes Ама пак си я изсипах де, а и оплаквания не чух (не съм го пробвала, че съм диетична  Laughing )

# 19
  • Мнения: 1 446
Изглежда невероятно вкусно. Много обичам броколи, но мъжа ми не. Ще си го приготвя много скоро.

# 20
  • Мнения: 27 524
Мноооого е вкусно  Simple Smile
Пропуснах кашкавала отгоре, сложих го настърган вътре. Следващият път ще пропусна и галетата. Идеално си е като вкус и консистенция без тези екстри (за нашия вкус, разбира се)  Hug



Сложих ги в любимите  Blush

# 21
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
И аз го направих,много ми  хареса  :



Fiada , благодаря ти за рецептата   bouquet!

# 22
  • Варна.....
  • Мнения: 1 754
Правих. Но, на мен ми дойде прекалено мазно и тежкко.

# 23
  • в колонките
  • Мнения: 510
Правих го,но на другия ден кашкавала от горе беше мн.твърд.Не ми хареса особено студен.Следващия път ще го направя като Блонди,но и галетата ще я слажа вътре.Все пак благодаря за рецептата,щото много обичам броколи.  bouquet

Последна редакция: пн, 22 ное 2010, 17:26 от sivila

# 24
  • София
  • Мнения: 2 671
И аз благодаря за рецептата. Като цяло ни хареса  Peace Само се чудя дали ще се получи с течна сметана, че заквасената след топлинна обработка ми е леко странна на вкус.

# 25
  • Пловдив
  • Мнения: 786
Някой пробва ли рецептата с карфиол?  ХУбаво ли стана? Домашните не харесват броколи, а ми изглежда много аптетитна рецептата...

# 26
  • Мнения: 5 001
Някой пробва ли рецептата с карфиол?  ХУбаво ли стана? Домашните не харесват броколи, а ми изглежда много аптетитна рецептата...
Става! Действай смело!  Hug

# 27
  • Мнения: 2 149
Обожавам броколи,непременно ще опитам рецептата.
Дори си мисля,че едновременно с броколи и карфиол ще стане още по-вкусно.Мерси за предложението Hug

# 28
  • София
  • Мнения: 44 115
Изглежда вкусно и лесно, ще пробваме задължително и без др в къщи сме фенове на брокоте Simple Smile

Благодарности за рецепатат Simple Smile

# 29
  • София
  • Мнения: 786
Имам замразени броколи. Ще стане ли с тях? Да ги размразявам или направо да ги буфкам?

# 30
  • София
  • Мнения: 44 115
защо да не стане? не се размразяват, но може да пуснат повече водичка.

# 31
  • София
  • Мнения: 2 671
Със сигурност ще пуснат. Затова по-добре да се бланшират като суровите във вряла вода, но за кратко.

# 32
  • София
  • Мнения: 786
Благодаря момичета, ще пробвам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт