Чуден сладкиш с извара,кокос и шоколад

  • 32 803
  • 32
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
  Представям ви рецепта за много атрактивен сладкиш с кокосово-изварени топчета и вкусна шоколадова коричка,и с още по-шоколадова глазура.



Продукти
за топчетата:
250гр.извара
2 жълтъка
50гр.кокосови стърготини
50гр. захар
3с.л.без връх нишесте

черно тесто:
4 яйца
30+30гр.захар
50гр.шоколад
2с.л.(без връх)брашно
2с.л.(без връх) нишесте
на върха на ножа бакпулвер
3с.л.какао
щипка сол

глазура:
120мл.прясно мляко
50гр.захар
25гр.краве масло
100гр.шоколад

За кръгла форма с диаметър 22см или правоъгълна 20/28см.

 Разтриваме добре изварата,захарта,жълтъците,кокоса и нишестето.С мокри ръце оформяме топчета с големина на голям лешник и ги разполагаме на разстояние по дъното на формата(намазнена и посипана с брашно).
 За тестото разбиваме жълтъците с 30гр. захар до побеляване,добавяме стопения шоколад,брашното,нишестето,бакпулвера,солта и какаото.Отделно разбиваме белтъците на сняг,като добавяме и другите 30гр. захар.Внимателно прибавяме белтъците към жълтъчната смес,като бъркаме в една посока.Изливаме полученото тесто върху кокосовите топчета и печем сладкиша при 175С.Пробваме с клечка за зъби.
 За глазурата:Смесваме млякото,захарта и маслото и варим в касерола с дебело дъно до леко сгъстяване,отдръпваме от огъня,добавяме шоколада да се разтопи и заливаме охладения сладкиш.
   Да ви е сладко!

Източник:

Последна редакция: ср, 26 май 2010, 14:50 от lina kaz

# 1
  • София
  • Мнения: 4 141
Много интересно изглежда, а и звучи вкусно.

# 2
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
много добре изглежда! а с рикота дали ще стане, 4е извара няма където съм? а изварата каква е ,на коя фирма за бг? определено ме заинтригува!  chef bowuu Hug Peace

# 3
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 228
това непременно ще го пробвам , изглежда невероятно.

# 4
  • Мнения: 3 804
А може ли  вместо да се топи шоколад да се използва течен  newsm78 ,че тук шоколодите са по-скоро марципанен тип .

# 5
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
много добре изглежда! а с рикота дали ще стане, 4е извара няма където съм? а изварата каква е ,на коя фирма за бг? определено ме заинтригува!  chef bowuu Hug Peace

  Ще стане и с рикота,а извара купувам при нас насипна,не съм питала на коя фирма е,но е много хубава,не много суха.

# 6
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
А може ли  вместо да се топи шоколад да се използва течен  newsm78 ,че тук шоколодите са по-скоро марципанен тип .

   Защо да не стане с течен,според мен може. Hug

# 7
  • Мнения: 4 668
Страхотно изглежда  Peace Обожавам сладкиши с извара и още тези дни ще го направя  Grinning

# 8
  • Мнения: 93
Откакто я пусна рецептата съм й хвърлила око smile3508 Записах я и при пръв удобен случай смятам да я опитам.  Mr. Green Имам само едно питане - на предварително загрята фурна или не? Щом не пише значи в студено фурна се слага нали?

# 9
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
Откакто я пусна рецептата съм й хвърлила око smile3508 Записах я и при пръв удобен случай смятам да я опитам.  Mr. Green Имам само едно питане - на предварително загрята фурна или не? Щом не пише значи в студено фурна се слага нали?

  В предварително загрята до 175С фурна се пече.
Опитай ,сладкиша ще ти хареса,аз го правих още два пъти и се изяжда за аламинут  Grinning.

# 10
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
  • Мнения: 512
Като гледам не само ще е вкусен сладкиша, но и тънка ще излезе сметката му. При всички положения ще го направя.

# 11
  • Мнения: 50
А жълтъците в топчетата  сурови или сварени. Thinking

# 12
  • Мнения: 439
И аз много харесвам сладкиши с извара,ще го пробвам непременно...благодаря за рецептата!  bouquet

# 13
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
А жълтъците в топчетата  сурови или сварени. Thinking

  Сурови. Simple Smile

# 14
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Това е едно изключителон интересно предложение!

# 15
  • БГ
  • Мнения: 1 162
Уааау, сладкишът на снимката изглежда страхотно,   Peace  непременно ще се пробва!   Peace

# 16
  • Мнения: 11
        Правих го. Супер е! Само, че го направих в по-голяма тавичка и стана много тънък, но... грешката още днес ще бъде поправена, т.е. слагам го в по-малка тавичка!   newsm10   Благодарности за рецептата ! Peace

# 17
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
Много се радвам,че ти е харесал сладкиша!  Heart Eyes

# 18
  • София
  • Мнения: 15 474
   А ще стане ли без кокос, че не го понасям? Обикновенно не се спирам на рецепти с кокос, но тази много ми харесва и ми се ще да я пробвам..

# 19
  • Мнения: 22 867
  А ще стане ли без кокос, че не го понасям? Обикновенно не се спирам на рецепти с кокос, но тази много ми харесва и ми се ще да я пробвам..

Тайна, на мен с кокоса ми харесва повече, но една приятелка го прави с ванилия и стафидки, защото тая комбинация с извара и харесва. Топченцата стоят малко на точки, но за вкусно - вкусно си е. Така че не мисля, че ще имаш проблем.  bouquet

# 20
  • София
  • Мнения: 15 474
   Лабрекс, благодаря ти  Hug! Значи щом става и без кокос, ще го пробвам при първа възможност!

# 21
  • Мнения: 22 867
   Лабрекс, благодаря ти  Hug! Значи щом става и без кокос, ще го пробвам при първа възможност!

Тайна, сложи първо 1 жълтък, защото ми се върти нещо такова в главата newsm78, а сега не мога да и звънна, да питам. Ако е гъсто и не го събираш на топче, сложи и втория. Peace

# 22
  • Мнения: 152
Страхотно изглежда.  bouquetЖалко,че цял живот съм на диети. Cry

# 23
  • Мнения: X
И аз го направих.Топчетата не съм оформяла прецизно,просто сипвах с лъжичка от сместта,замених изварата със сирене-крема,че ми е по-любима.Благодаря за рецептата! Peace

 

# 24
  • Sofia
  • Мнения: 4 583
Ето го и моя сладкиш, правих го преди месец, но сега се сетих, че не съм публикувала снимките тук.
Отново благодаря за ефектната сладост!




# 25
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
  Tari Tasartir ,PURE ELIXIR ,разкошни са сладкишите ви,благодаря за доверието!

# 26
  • Мнения: 155
Правих сладкиша и много ми хареса. Като купувах кокоса, в кварталното магазинче имаха само опаковани в един общ пакет различни цветове от кокосови стърготини (за украса). Като грамаж обаче ми пасваха чудесно и ги купих. Така топчетата станаха различни цветове - розови, жълти, оранжеви, зелени, бели Simple Smile Стана много забавен сладкиш Simple Smile

# 27
  • Варна
  • Мнения: 1 123
Скоро правих сладкиша и искам да благодаря на авторката! Подобаващо бе оценен от цялото семейство, и със сигурност ще го правя пак! Забавно беше и за помощничката ми, която сама направи изварените топчета Wink

# 28
  • Мнения: 93
Вече мина почти година от както го правих сладкиша и е редно вече да сложа снимка...  Blush
Стана страхотен! Тез дни пак ще го правя  bouquet Благодарности за рецептата.  bouquet

# 29
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
Margherita09 ,Didorani ,arkady много се радвам,че сладкишът ви е харесал. Grinning  bouquet
Аз скоро не съм го правила,но добре,че ме подсетихте,ще се поправя в най-скоро време . Grinning

# 30
  • Мнения: 202
наистина е чуден сладкиша - съжалявам, че се забавих толкова преди да го направя  bouquet

# 31
  • София
  • Мнения: 2 434
И аз го правих, но при мен изварените топченца не успяха да се "стегнат" останаха едни такива "рехави" и като го режа се ронят, някъде баркам ... Rolling Eyes иначе на вкус е много шоколадов  Laughing

# 32
  • Мнения: 7 418
  Тъкмо търсих някаква интересна рецепта с извара.
  Като я пробвам,ще докладвам.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт