Сос за спагети

  • 76 117
  • 25
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 838
Дайте рецепти за сосове за спагети.

# 1
  • Мнения: 46
В нащта къща ядем спагети с 2 видя сос."Бял" и "Червен"/така сме си ги кръстили/.Съпругът ми ги прави.
Червения прави от: 1глава кромид лук
0,500кг.кайма
2-3 с.л.доматена паста
1ч.ч.червено вино
1-2 с.л.брашно
подправка за спагети на KOTANYI , уни сос на "маги'', магданоз, сол на вкус .
Най- напред запържва лука до златисто,след което добавя каймата и тя да се позапържи, след нея доматената паста размита с малко вода, след нея брашното отново размито с вода и накрая виното.Оствая се да покъкри 3-4 мин.И се добавят подправките.Този сос изсипва  към вече сварените спагети и разбъркава.Гарнират се с кашкавал и чили сос.
Белия сос го прави от спагетите полуфабрикат на ''Choice'' Те нали си имат и подправки към тях.В тиган сипва зехтин и 1с.л. маргарин Белла.Изсипва и пакетчетата с подправките от спагетите /аз купувам по 4броя/.Слага унисос на Маги и чуква 6 яйца.Леко разбърква тази смес , за да не се разпаднат яйцата.И докато са още рохки този сос го изсипва върху сварените спагети от пакетчетата.Накря слага магданоз.

# 2
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Има страшно много изписани теми, както и рецепти в готварската ooooh!
Ето една от тях, има и италиански подфорум за паста, където има сигурно стотици рецепти Peace

Как да приготвя вкусни спагети

# 3
  • Мнения: 1 313
Наколко идеи тук Peace

# 4
  • някъде
  • Мнения: 4 956
аз го правя така:
-запьржвам кайма в малко олио, слагам няколко скилидки нарязан чесьн, сиовам доматите и накрая подпрвки /слагам и сметана дпонякога/
-олио, чесьн, гьби, домати,подправки

# 5
  • Мнения: 52
Запържвам 2 големи глави лук, нарязани на полумесеци, 3-4 скилидки чесън наразани както дойде, около 250 гр. кайма, 300-400 гр. гъби нарязани по дължина. Кимион и черен пипер, сос, евентиално чубрица. Ползвам доматено пюре на "Идеал" - то най- много ми наподобява истински домати. - около половин буркан и мааалко водичка или вино.
Ако са ми повече продуктите първо го запържвам поотделно (особено гъбите докато им изври водата дето пускат..) и после ги смесвам и слагам доматите.
Ако решите да пробвате - да ви е вкусно!

# 6
  • Мнения: 234
аз го правя така:
-запьржвам кайма в малко олио, слагам няколко скилидки нарязан чесьн, сипвам доматите и накрая подправки /слагам и сметана понякога/
-олио, чесан, гьби, домати,подправки

аз добавям топено сирене и кашкавал. Peace

# 7
  • Мнения: 2 803
аз го правя така:
-запьржвам кайма в малко олио, слагам няколко скилидки нарязан чесьн, сиовам доматите и накрая подпрвки /слагам и сметана дпонякога/
-олио, чесьн, гьби, домати,подправки


И аз така, но понякога вместо кайма запържвам филе нарязано на жулиени.

# 8
  • На плажа
  • Мнения: 1 107
Вкъщи много обичаме спагети,соса ми е завещан от мама:Голяма гглава лук нарязана на дребно и задушена във вода и олио/първо се слага водата,после олиото/един кренвирш/оригинала е със шпек салам/ нарязан на ситно,половин парче варена наденица със подправки,и тя на ситно се прибавят към лука,леко се запържва.Добавя се чубрица,къри,чер пипер,сипват се домати ,ако са пресни,настъргани или от буркан,и се оставя на котлона,докато изври водата.Преди да се свали от котлона се добавят две кубчета топено сирене,разбърква се докато се стопи сиренето.Да ви е вкусно Peace

# 9
  • Мнения: 852
аз го правя така:
-запьржвам кайма в малко олио, слагам няколко скилидки нарязан чесьн, сиовам доматите и накрая подпрвки /слагам и сметана дпонякога/
-олио, чесьн, гьби, домати,подправки



това ни е любимият начин за приготвянето на спагети

# 10
  • София
  • Мнения: 5 259

За половин пакет спагети правя така:

1 голяма глава лук
3-4 чушки
50-60 грама гъби
2 скилидки чесън

250 грама кайма
2 буркана с домати (от малките)
малко горчица
чили
подправки на вкус (мащерка, чубрица, червен пипер, босилек, риган, къри, кубче зеленчуков бульон)

Запържвам каймата за около 2-3 минути и прибавям лука, чушките, гъбите, чесъна, нарязани на дребно и
се запържват до почти пълна готовност, когато прибавям пасираните домати, горчицата, чилито (на вкус) и подправките.
Оставям да се сгъсти. Накрая след като залея спагетите слагам кашкавал или пармезан.  Crazy

# 11
  • Мнения: 15
Нашия любим сос е:
150гр. сирене
150гр. синьо сирене
150гр.кашкавал
150гр.пушено сирене
250гр. заквасена сметана
100гр. прясно мляко
Разтапят се сирената, и се прибавят сметаната и млякото.
(сирената могат да бъдат и други каквито има в хладилника,
както и количеството им може да варира според вкуса.) 

# 12
  • Варна
  • Мнения: 692
Хубавите идеи ми давате, тъкмо се чудех за довечера какво да бъде ....   chef

# 13
  • Мнения: 534
1г. лук,крумит
500гр.кайма
1 мариновано бурканче гъби
доматено пюре/сок
розмарин,сол,чер пипер
300гр.кашкавал
1 кутия майонеза
  Запържвам лука,слагам каймата и тя да се запържи,слагам доматите .Докъто изкепят накрая се добавят гъбите и потправките.Спагетите се сваряват,слага се соса ,настъргва се кашкавал и се слагат 2с.л. майонеза.  chef

# 14
  • Мнения: 534
Забравих да кажа ,че ако е доматено пюре се разрежда с малко вода(3-4 с.л. пюре с 200-300 мл.вода примерно).Ако е доматен сок не се разрежда.Слагъм на око,да покрие каймата и да има да си кепи.

# 15
  • София
  • Мнения: 2 377
Правя доматен сос - лук, чесън, кайма (не всеки път), червен пипер, босилек, риган, понякога вино.
Варианти - понякога слагам и гъби или маслини или смелени печени чушки или риба тон.
Спагетите стават супер ако се добавят изпържени тиквички на кубчета и ги добавя към соса преди сервиране. Винаги смесвам спагетите и соса преди сервираме и оставям така да постоят 2-3 мин да поемат от соса. Това с тиквичките, както и варианта с патладжан го знам от свекърва ми, която живее почти 10 г в италия.

Друг сос , който много обичаме е като на nadia.72 във варианти с и без пилешки хапки и/или броколи или гъби..

# 16
  • Мнения: 7
ето и моята рецепта:
запържвам лук добавям каима моркови домати малко червен пипер и босилек.Сварявам си предварително спагетите отгоре ги заливам с плънката и малко водичка.Пека до полуготовност след това ги наръсвам обилно с кашкавал и запичам.Стават превъзходни.Добър апетит!!! newsm10

# 17
  • Мнения: 6 713
Запържваш 1-2 глави лук, 1-2 моркова, малко целина в зехтин. Добавяш каймата и нея също я позапържваш заедно с лука. После добавяш доматите и като заври, оставяш да къкри и да се махне излишната вода. После - риган, черен пипер, сол. Става  п е р ф е к т н о !!!  chef

# 18
  • София
  • Мнения: 1 251
Любимият сос на моите деца:

1 кофичка заквасена сметана, едно парче около 100 гр. синьо сирене, няколко резена пушено сирене и кашкавал.

В тиган разтопявам малко масло и изсипвам сметаната, разбърквам и добавям сирената, овкусявам с малко черен пипер и чеснова сол. Разбърквам добре и оставям да къкри, като от време на време разбърквам и така до пълното разтопяване на сирената и получаване на хомогенна смес.

# 19
  • Мнения: 1 650
Мисля да пробвам с пържените тиквички. Peace

# 20
  • Мнения: 1 236
Вместо запис, да кажа по темата  Mr. Green аз соса го правя така:

Отивам до магазина, грабвам буркан от рафта, вкъщи сварявам спагетите, отварям буркана, изсипвам соса и така!  Wink
Ще ви чета  Flutter

# 21
  • Мнения: 292
Най предпочитания вкъщи е сметановия сос ....

2 пакетчета нарязан бекон (тук така го продават, но може и ти да си го нарежеш .... 250гр примерно)
300 гр. гъби
1 глава лук
2-3 с.л. зехтин (олио)
сол, чер. пипер, подправки по избор. Аз слагам магданоз.

В тиган слагам зехтина и бекона. Когато порозовее, бекона, прибавям накълцания на ситно лук. След като лука стане безцветен, прибавям гъбите, нарязани на дребно. Оставям да се задуши за 10 мин. и добавям сметаната. Ако е много гъста, разреждам с бяло вино (на око). Слагаш подправките и готово. Става вълшебен!!!

А доматения:

Една глава лук, нарязана на ситно я запържвам в не много мазнина. Каймата я размивам с вода, докато стане не много гъста каша и я прибавям при лука. След като се изпари водата, прибавям гъби 250- 300 гр. и когато поомекнат добавям една консерва доматен сос. Него разреждам за да не се налага после да добавям брашно. Оставям да се посгъсти и овкусявам със сол, чер. пипер и чубрица.

# 22
  • Мнения: 15
Ето най-лесния сос, за любителите на тон. Една кофичка сметана, една голяма кутия тон, чесън и босилек. Като прибавя и настъргания кашкавал, става мама миа...Подхожда на всички видове тестени изделия(пасти)
Бон апетит.

# 23
# 24
  • зад кестените
  • Мнения: 798
brillante Blumen    bouquet благодаря за идеята за спагети с пържени тиквички ще им добавя и кетчуп.

# 25
  • Мнения: 7 420
Нашия любим сос е:
150гр. сирене
150гр. синьо сирене
150гр.кашкавал
150гр.пушено сирене
250гр. заквасена сметана
100гр. прясно мляко
Разтапят се сирената, и се прибавят сметаната и млякото.
(сирената могат да бъдат и други каквито има в хладилника,
както и количеството им може да варира според вкуса.) 
  Много ми харесва този сос! thumbsup

Общи условия

Активация на акаунт