ЗЕЛЕНЧУЦИ НА СКАРА

  • 59 065
  • 30
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 402
 Моля за съвет,как се правят зеленчуци на скара? Кои стават за това,и в каква "марина"  се оставят след скарата? newsm78

# 1
  • Мнения: 27 524
Режеш, осоляваш и мяташ на скарата, това е.  Grinning Маринати не ползвам, ям си ги или така или със сос някакъв - тартар, кисело мляко с чесън.

# 2
  • Мнения: 13 191
Правя често тиквички, пиперки, лук, домати, предварително сварени картофи, патладжан. Режа ги тънко, намазвам ги леко с олио /може и без това/, соля ги като са готови, освен патладжана, който осолявам и изцеждам предварително. Любими са ми тиквичките и лука. Тиквичките понякога пълня със смес от извара, чесън, копър и навивам на рулца. Стават и на грил-тигана.

# 3
  • Мнения: 1 900
И аз като Блонди, мятам направо на скарата и готово. Дори не соля предварително. Peace

# 4
  • Мнения: 279
Аз наръсвам нарязаните зеленчуци с готова подправка за скара поливам ги обилно със зехтин и ги пека на грил тиган.

# 5
  • Мнения: 1 352
И е много важно да не ги оставиш да се смият, трябва малко да се пекат.

# 6
  • В града на хумора...
  • Мнения: 605
А как печете домат....колкото  и обилно да поливам с мазнина ..залепва и това е .
 / извинявам се на авторката , че използвам темата /

# 7
  • Мнения: 7 474
Може и със соев сос, също не  е лошо  Crazy

# 8
  • Варна
  • Мнения: 1 553
Различните зеленчуци ги мариновам с различна марина .Най-често използвам зехтин, балсамов оцет, горчица  и подправки като черен пипер, сол, счукан чесън(може и на прах), босилек . Мариновам ги и ги оставям да престоят поне 1 час. После пека на скара и като ги извадя някой ги задушавам допълнително  в купа с капак и допълнително ги овкусявам с копър( магданоз ), зехтин или масло. Peace

# 9
  • Мнения: 27 524
А как печете домат....колкото  и обилно да поливам с мазнина ..залепва и това е .

Доматите мятам на плочата на раклета  Peace

# 10
  • Мнения: 9
Ето нещо от мен:

Печени домати на скара

Необходими продукти:
•    4 големи домата
•    4 скилидки чесън
•    Шепа ситно нарязан пресен магданоз
•    1 тънка препечена филийка
•    Шепа от любимите ви пресни подправки (магданоз, дребен лук)
•    Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната до 160 градуса.
2. Натрошете препечения хляб и го смесете с нарязания или смачкан чесън, магданоза и останалите подправки. Добавете сол и черен пипер на вкус.
3. Разполовете доматите и равномерно разстелете сместа от препечен хляб и подправки върху тях. Поставете доматите в тава и ги печете в продължение на 15 минути.
4. За финал ги запечете на скара за около 3 минути или докато хванат лека хрупкава коричка.

Още зеленчукови рецепти има на: http://medical.bg/recipes/vegetables.html

# 11
  • Мнения: 118
И аз без да мариновам, нарязаните зеленчуци ги мятам на скарата. След това посолявам и ги посипвам с балсамов оцет.

# 12
  • София
  • Мнения: 4 141
Намазвам скарата с мазнина  предпочитам зехтин и мятам осолените зеленчуци. Става интересно например тиквичките ако ги оставиш да престоят напръскани със зехтин и магданоз, но под престоят имам пред вид 30 мин.

# 13
  • Мнения: 2 149
Аз наръсвам нарязаните зеленчуци с готова подправка за скара поливам ги обилно със зехтин и ги пека на грил тиган.
Peace

# 14
  • Мнения: 1 798
Без да мариновам,мятам нарязаните зеленчуци на скарата.
Отделно си правя винегрет от зехтин, балсамов оцет,сол.

# 15
  • Мнения: 1 485
Преди няколко дни направих зеленчуците по ето тази рецепта- Печени зеленчуци на скара.
Станаха много ароматни и вкусни!!! Peace

# 16
  • Мнения: 52
Тиквички, патладжани, моркови, чушки, лук, гъби, нарязани на филийки окоро 5 мм., намазани със соев сос и олио и запечени от двете страни... ммм вкусно

# 17
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
  • Мнения: 726
Наскоро бях намерила рецептата, цитирана от Fior и я пробвах: половин лимон, 2 с.л. олио, мащерка, риган, 4-5 скилидки чесън. Нарязах тиквички, лук, чушки, моркови и ги мариновах за 2-3 часа. После - на скарата. Не съм правила доматения сос.
Станаха страхотни, ароматни и бяха ометени преди месата. Аз добавих и гъби, без да ги мариновам - направо на скарата.

# 18
  • Мнения: 668
Тиквички, патладжани, моркови, чушки, лук, гъби, нарязани на филийки окоро 5 мм., намазани със соев сос и олио и запечени от двете страни... ммм вкусно
И аз така ги правя и са супер, а понякога ги нанизвам на шишчета и е още по-добро и на вид.

# 19
  • Мнения: 59
Режеш, осоляваш и мяташ на скарата, това е.  Grinning Маринати не ползвам, ям си ги или така или със сос някакъв - тартар, кисело мляко с чесън.

И на мен така ми харесват много.

# 20
  • Мнения: 59
Тиквички, патладжани, моркови, чушки, лук, гъби, нарязани на филийки окоро 5 мм., намазани със соев сос и олио и запечени от двете страни... ммм вкусно
И аз така ги правя и са супер, а понякога ги нанизвам на шишчета и е още по-добро и на вид.

Патладжана и тиквичките и те ли могат така да се правят? Извинявам се за въпроса, но незнаех че и те могат така

# 21
  • Мнения: 1 798
Тиквички, патладжани, моркови, чушки, лук, гъби, нарязани на филийки окоро 5 мм., намазани със соев сос и олио и запечени от двете страни... ммм вкусно
И аз така ги правя и са супер, а понякога ги нанизвам на шишчета и е още по-добро и на вид.

Патладжана и тиквичките и те ли могат така да се правят? Извинявам се за въпроса, но незнаех че и те могат така
С патладжан не съм правила,но тиквичка,морков,чушка,гъбки,лук,чери доматчета, става чудесно  Peace

# 22
  • Мнения: 59
Тиквички, патладжани, моркови, чушки, лук, гъби, нарязани на филийки окоро 5 мм., намазани със соев сос и олио и запечени от двете страни... ммм вкусно
И аз така ги правя и са супер, а понякога ги нанизвам на шишчета и е още по-добро и на вид.

Патладжана и тиквичките и те ли могат така да се правят? Извинявам се за въпроса, но незнаех че и те могат така
С патладжан не съм правила,но тиквичка,морков,чушка,гъбки,лук,чери доматчета, става чудесно  Peace


Трябва да го пробвам. Как го правиш точно? Затова чери доматчета не съм чувала. Може би защото съм по малка.

# 23
  • Мнения: 4 187
Пека ги на грил тиган, само осолявам ! Последно време тиквичките само така ги консумираме.

# 24
  • Мнения: 1 798
Режеш си зеленчуците и ги нанизваш на дървени шишчета като ги редуваш.
Мажеш ги с мазнина и печеш на скарата.


Ето чери доматчета.

# 25
  • Мнения: 59
Благодаря много

# 26
  • Мнения: 718
Важно е да се пекат на силен огън и кратко, за да не се изсушават Peace Пека ги на дървени въглища само осолени и леко поляти със зехтин. После ги консумираме със сос от: балсамико (лимон), зехтин, чесън, пресен черен пипер, магданоз, копър Heart Eyes

# 27
  • Мнения: 59
Важно е да се пекат на силен огън и кратко, за да не се изсушават Peace Пека ги на дървени въглища само осолени и леко поляти със зехтин. После ги консумираме със сос от: балсамико (лимон), зехтин, чесън, пресен черен пипер, магданоз, копър Heart Eyes

На дървени въглища каквото и да направиш става много вкусно, но в апартамента няма как да ги направя така, трябва да съм на село за да го направя. Благодаря ти за идеята

# 28
  • Мнения: 718
BBQ на терасата също те устройва Wink

# 29
  • Мнения: 59
BBQ на терасата също те устройва Wink

За това не съм се сещала.  Ще го пробвам. Благодаря ти.

# 30
  • Плевен
  • Мнения: 973
Любимо ястие в нашата кухня.
Печем лук, картофи (слагаме ги сурови нашайби на скарата или цели с кожата във жаравата на барбекюто), чушки, моркови, гъби, тиквички, патладжани.

За тиквичките и патладжаните си правим сос от зехтин, лимонов сок, сол и копър. От скарата веднага ги заливаме със соса за да поемат аромати и да се овкусят.

Общи условия

Активация на акаунт