Свински пържоли на фурна. Как?

  • 135 140
  • 27
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 187
Моля ви дайте ми една идея как да ги направя на фурна за по бързо и да не станат сухи какво да им сложа вино ли ,бира ли? Благодаря ви предварително  Hug

# 1
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Ами малко винце , водичка, олио и подправки по вкус можеш да си сложиш, но за да станат наистина крехки аз винаги ги покривам с домакинско фолио. Когато станат готови ги откривам за малко да се запекат лекичко ( ама леко наиситна за да не се изсушат) и стават толкова крехки, че не е нужно да се режат с нож  дори  Mr. Green
Аз преди никаога не покривах отгоре, но свекърва ми прави  ужасно крехки пържолки и я запитах как го постига, а тя жената понеже нямала домакинско фолио под ръка даже прави следното: взема два листа вестник и леко ги намокря с тях завива тавичката и после с един конец хубаво обикаля тавата за да не "бяга" вестника  Joy посолява вестника обилно със сол и пече без проблем. Ама аз нали съм "модерна' замених вестника с домакинско фолио  Mr. Green. Та мисълта ми е, че щом са покрити да се задушават и са предварително поочукани малко стават винаги крехки  Peace

# 2
  • Мнения: 444
прясно мляко да ги покрие , сол ,черен пипер ,, олио -стават мозък  Peace

# 3
  • Мнения: 7 474
Аз ги правя така, стават крехки, когато ги оставиш на бавен огън да къкрят по-дълго http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=170310.msg4657857#msg4657857

# 4
  • Мнения: 3 621
прясно мляко да ги покрие , сол ,черен пипер ,, олио -стават мозък  Peace

и покрити с фолио

# 5
  • Мнения: 187
Ами малко винце , водичка, олио и подправки по вкус можеш да си сложиш, но за да станат наистина крехки аз винаги ги покривам с домакинско фолио. Когато станат готови ги откривам за малко да се запекат лекичко ( ама леко наиситна за да не се изсушат) и стават толкова крехки, че не е нужно да се режат с нож  дори  Mr. Green
КорНиШонка благодаря ти за бързия отговор   bouquet така и ще направя че нямам голямо желание и време най -вече днес да стоя по котлоните или скарите  Blush
прясно мляко да ги покрие , сол ,черен пипер ,, олио -стават мозък  Peace
,но аз вече предварително им сложех черен пипер,сол,сух чесън и розмарин и маи прясно мляко няма да им отива  newsm78 ,но и така ще пробвам сигурна съм че ще са вкусни  Peace

# 6
  • Мнения: 5 001
Пържолките се начукват и се посоляват,натъркват се с черен и червен пипер,Нареждат се в намазнена тава,отгоре им се наръсват нарязани гъбки и  върху всяка пържолка се слага по едно триъгълниче топено сирене,прибавя се 1 ч.ч. вино,1 ч.ч. вода.За вива се тавата с фолио и печеш.Накрая откриваш фолиото за да хване малко загар,но не много,за да не изсъхва и готово.Сервираш с гарнитур според вкуса... Hug

# 7
  • Countryside
  • Мнения: 11 635
Това с прясното мляко не се ли отнася само за телешко. Дори свинските котлети стават крехки, преди да изстинат, разбира се  Twisted Evil
Знам че се запържват за кратко до зачервяване и после се пекат на фурна с вино/бира и подправки. Идеята е да се запечатат соковете в месото и да остане крехко. Аз го прилагам този трик главно за телешко, понеже свински пържоли консумираме само вратни  Mr. Green

# 8
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
И аз ги правя като КорНиШонкаPeace

# 9
  • София
  • Мнения: 605
Цитат
прясно мляко да ги покрие , сол ,черен пипер ,, олио -стават мозък 
това с прясното мляко не го знаех, следващия път задължително така ще ги направя Peace

# 10
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Правя ги като НДъМастер, но в йенска тавичка. Peace

Последна редакция: ср, 28 май 2008, 14:18 от Lindita

# 11
  • Мнения: 11 747
Хайде и аз да покажа какво правя - ето описание и снимка

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231840.msg7272246#msg7272246

# 12
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
Снощи правих и станаха невероятно крехки. 3-4 глави лук, 4 пържоли, сол, черен пипер. Нарязания лук се слага в тавичка, отгоре подправените пържоли, заливат се с хладка вода - 50-60 мл. Завиват се с ал. фолио. Под фолиото около 1 час, после още половин без. Нямаше нужда от нож при сервирането  Crazy. Страхотни станаха  с лука, който се беше карамелизирал  Simple Smile Не ползвах йенска тава за да се получидобро карамелизиране. Бях направила и картофено пюре с много магданоз, лук и подправки Blush

# 13
  • Мнения: 187
Благодаря ви момичета за отговорите направех ги както писа  КорНиШонка защото бях вече предварително ги подправила със розмарин и чесън който най-много допаднаха на бялото вино  според мен ,но наистина ще изпробвам и рецептите който пуснахте и вие .Благодаря ви отново!!!  bouquet

# 14
  • Мнения: 1 679
запис - после ще разгледам рецептите  Simple Smile

# 15
  • varna
  • Мнения: 676
И аз ги пека с прясно мляко,като предварително съм ги овкусила с подправка за пържоли,черен пипер,чубрица.Докато ги пека ги обръщам няколко пъти и доливам по малко вода.Когато вече са готови,слагам върху тях топено сирене(при загасена фурна).

# 16
  • Мнения: 70
Примерно така: на дъното на тавата нещо от домати - разредено пюре, сок, пасирани от буркан, всичко върши работа, стига да не е много, защото киселото пресича.  После слагаш на пластове според количеството продукти пържоли, обезкостени маслини и топено сирене. Всичко заливаш обилно с бяло вино, покриваш с фолио и го забряваш за поне час и половина на нормален огън. СамО се готви, дава ти време за всичко останало  smile3521

# 17
  • Мнения: 23
Аз ги правя по тази рецепта http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,903.msg14203.html#msg14203и стават супер. Ако искаш опитай. Simple Smile

# 18
  • Мнения: 187
никога не съм правила с лук ,но следващия път ще пробвам  Peace Благодаря ви отново  Hug

# 19
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
никога не съм правила с лук ,но следващия път ще пробвам  Peace Благодаря ви отново  Hug
Пробвай, няма да съжаляваш!  Peace

# 20
  • Мнения: 5 462
Моля ви дайте ми една идея как да ги направя на фурна за по бързо и да не станат сухи какво да им сложа вино ли ,бира ли? Благодаря ви предварително  Hug
Aз и друг път съм писала но нищо - осолявам пържолите и наръсвам с черен пипер , нарязвам на едро скилички чесън и ги наръсвам отгоре с малко зехтин .Така могат да престоят и една вечер в хладилника , а могат и да се сложат да се пекат веднага .След това ги слагам в тавичка с малко вода да се пекат ... обръщам ги докато почти се изпекат .Малко преди да ги извадя ги заливам със сипвам червено вино , оцет балсамико съвсем малко .Заливам ги и ги оставям да се препекат .

# 21
  • Добрич
  • Мнения: 5 459
Аз ги начуквам и ги нареждам в йенска тенджера, като всеки ред го поръсвам със смлян черен пипер и сол. После ги обливам с вино ги пека. Става  бързо и вкусно - топи се в устата.

# 22
  • Мнения: 187
Снощи правих и станаха невероятно крехки. 3-4 глави лук, 4 пържоли, сол, черен пипер. Нарязания лук се слага в тавичка, отгоре подправените пържоли, заливат се с хладка вода - 50-60 мл. Завиват се с ал. фолио. Под фолиото около 1 час, после още половин без. Нямаше нужда от нож при сервирането  Crazy. Страхотни станаха  с лука, който се беше карамелизирал  Simple Smile Не ползвах йенска тава за да се получидобро карамелизиране. Бях направила и картофено пюре с много магданоз, лук и подправки Blush
Аз ги правя по тази рецепта http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,903.msg14203.html#msg14203и стават супер. Ако искаш опитай. Simple Smile



никога не съм правила с лук ,но следващия път ще пробвам  Peace Благодаря ви отново  Hug
Пробвай, няма да съжаляваш!  Peace

Момичета снощи направих пържоли на фурна с лук както ми препоръчахте станаха страхотни  Heart Eyes лука се камерилизира бе станаха БИЖУ . Hug  bouquet Hug

# 23
  • София
  • Мнения: 903
Аз ги правя така, стават крехки, когато ги оставиш на бавен огън да къкрят по-дълго http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=170310.msg4657857#msg4657857

Аз също ги правя така. Стават божествени и мнооого крехки.  Peace

# 24
  • някъде там
  • Мнения: 1 698
прясно мляко да ги покрие , сол ,черен пипер ,, олио -стават мозък  Peace
спор няма Simple Smile

# 25
  • Мнения: 13 201
никога не съм правила с лук ,но следващия път ще пробвам  Peace Благодаря ви отново  Hug
Татко  правеше така, а сега и аз и са ни любими- редя пържолите, само осолени и поръсени с черен пипер върху намазана с олио или зехтин тавичка /не ги начуквам/. Добавям чаша червено вино, покривам с фолио и пека 30 мин. После ги поръсвам с нарязан на полумесеци лук /колкото повече, толкова по- добре, поне 4-5 глави/, пак фолио и още 15 мин. във фурната. Стават мозък!
Правя и пържоли със сметана в йенаглас, по- точно ги режа на едри хапки, добавям подправки и пека, а накрая сипвам сметаната и топено сирене, нарязано на колелца и връщам за 5 мин. да се запече. Може да се добавят и гъби.
Обичам да готвя свинско и всеки пък експериментирам, но тези рецепти са ни фаворити.

# 26
  • Мнения: 136
никога не съм правила с лук ,но следващия път ще пробвам  Peace Благодаря ви отново  Hug
И аз ще ги направя така. Мерси за идеята.

# 27
  • Мнения: 130
Aз ги направих така:
Начукани котлети запържих леко в тиган,после в същата мазнина запържих лук и нарязани на кубчета картофи/под капак/,прибавих сол и червен пипер.Прехвърлих котлетите в тавичка,добавих бяло вино и чубрица.Отгоре изсипах картофите и запекох във фурната.Станаха крехки и сочни. newsm10

Общи условия

Активация на акаунт