Козуначна тема 2008- II част

  • 72 398
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 7 091
Момичета, извинете ме много набързо се включвам:
- Фукла, изкарай ги и ги остави в по-голям съд, тава или нещо такова, увити в някаква хартия ( може и за печене), така че да дишат, да не се запарват веднага след печенето.

- Смайли- с голяма цедка пресявам брашното. Пека козунаците на 350Ф, обаче имай предвид, че в старата ми печка беше 300Ф, т.е от печка до печка има разлика. След като отдолу ти прегаря- наистина вдигни едно ниво по-нагоре, можеш и да сложиш една от алуминиевите тавички празна на най-долното ниво, но гледай да не е много по-широка от широчината на тази, в която ще печеш козунака.

# 391
  • Мнения: 125
Miss Z, гледам че никой не е отговорил на в-са ти :"Мога ли да омеся тестото днес и да го опека в събота?" Ако не съм закъсняла ето моя опит: не става, защото ако седи в хладилника повече от 24 ч ще превтаса и няма да стане. Пък замразено също не става, пробвах веднъж, резултата беше плачевен.

# 392
  • Мнения: 6 029
Аз пък да ви се оплача-вече три пъти правя репетиция за козунак и днес като реших да направя козунака за великден....не само,че тестото не ми се получи като предните пъти-прекалено много лепнеше,но на всичкото отгоре и при въртенето в пералнята торбичките са ми се скъсали и тестото ми остана там.. Cry

Леле ми сега??? А пералнята?

# 393
  • Там някъде нейде !!!
  • Мнения: 1 136
Аз пък да ви се оплача-вече три пъти правя репетиция за козунак и днес като реших да направя козунака за великден....не само,че тестото не ми се получи като предните пъти-прекалено много лепнеше,но на всичкото отгоре и при въртенето в пералнята торбичките са ми се скъсали и тестото ми остана там.. Cry

Леле ми сега??? А пералнята?


ooooh! Thinking Ами сега ???

# 394
  • Мнения: 5 228
Тандури, мерси за отговора.

# 395
  • Мнения: 4 371
Днес си купих две правоъгълни форми. Исках тефлонови, но нямаше.
Та сега ги тествам, замесих козунака на Пина, разделих количеството на две. Снимки след малко, като се опекат Simple Smile

# 396
  • Мнения: 172
На пералнята и няма нищо.Пообрах го колкото можах и пуснах да извъртя една пералня.На дрехите нищо им няма-вече се сушат....а и на пералнята.Аз пък не се отказвам лесно и довечера ще напарвя нова доза...и пак по същото технология,но този път ще сложа повечко торбички.




# 397
  • Мнения: 176
Момичета мога ли да ви попитам нещо-тъй като ще замеся козунак с 2кг.брашно и ще се получат поне два бр.козунаци как да ги изпека в една печка,имам и друга но тя е на първият етаж тъй като аз живея в къща.Та не знам как да стане номера дали някоя от вас може да ми помогне.

# 398
  • Мнения: 6 029
Аз днес направих 4 малки. Тоест 2 дози от козунака на Пина. До неделя дали ще са много стари вече?

# 399
  • Мнения: 5 026
Аз сътворих 4 козунака по Джемма. Станаха невероятни. По-късно снимки Simple Smile
Джемма,   bouquet

# 400
  • Мнения: 113
Здравейте момичета.Направих тесто за козунак по рецептата на Скарлет О Хара,която пусна Тандори.Моля ви кажете ,това тесто така ли става мазно?

Тандори,ти като веща в тази рецепта моля те кажи,да не би да съм сложила много масло,ма пък е точно по рецептата ти,всичко съм спазила.Тестото стана меко и мазно.Сега седи да втасва,завила съм го с 2 кърпи.Колко трябва да втаса първият път,да удвои обема си ли и или по-малко?И като слагате хартия на тавата мажете ли с масло или някаква мазнина дъното на тавата?
Много ще съм ви благодарна ако ми отговорите колкото можете по-скоро,та да мога да го направя като хората.

# 401
  • Мнения: 804
Тендори, Мис , благодаря   bouquet Имам голяма цедка, ще пробвам с нея. Само пак да ви да питам какво брашно ползвате? Аз ползвам за хляба Pillsbury unbleached, май с него ще карам.
 

  Някой може ли да ми копне линк към рецептата за козунак на Пина? Моля, не го намирам Praynig

# 402
  • Мнения: 406
Момичета  току що си купих фруктова захар и се чудя  newsm78 как точно да заместя кристалната  newsm78 Пише ,че е с 60 % по - сладка  Thinking   Някой ползва ли такава захар  Thinking

# 403
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802

 
  Някой може ли да ми копне линк към рецептата за козунак на Пина? Моля, не го намирам Praynig

Eто smily_5q
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg3459477#msg3459477

На 1-ва стр. в 'козуначната тема 'са всички линкове ( това, ако ти остане време да ги пробваш)  Laughing

# 404
  • Мнения: 7 091
Мишонка95, кога сложи маслото? Аз няколко пъти писах- тестото се измесва с маслото! Не се слага в сместа когато го замесваш!
Ако си го сложила след това при измесването- меси още! Тестото не трябва да е мазно в никакъв случай!
Дори и да си го сложила по погрешка в общата смес- сега след като втаса първия път ( не го чакай да удвои размер) просто го премеси и меси дълго време докато се измеси мазнината. После го сложи да втасва отново, след това оформи както ще го правиш,нека втаса в тавата и тогава го печи.
Успех, дано се получи! Peace

Общи условия

Активация на акаунт