Свински пържоли - как?

  • 13 547
  • 23
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Пловдив
  • Мнения: 1 672
Имам свински пържоли без кост (не знам от коя част са). Иска ми се да направя нещо ефектно печенко...
Сега ровя да си намеря подходяща марината. Та... ако имаше някоя подръка... Mr. Green

Въпросът ми е - кога се начукват пържолите - само за печене на скара или... също преди или след мариноването... Спомням си, че в накакво предаване обясняваха, че е някаква тънкост, ама като не съм фенка на свинското и не съм запомнила  Blush

# 1
  • Мнения: 5 001
Пържолите винаги се начукват,за да станат крехки.
Измий ги,начукай ги.После посоли със сол,черен пипер,червен пипер и поръси със вино и олио.Омажи ги хуубавичко и ги остави за колкото можеш време....
 После нареждаш ги в йенска съдинка,отгоре им слагаш нарязани гъбки,1 ч.ч. вода,слагаш капака и печеш.Към края добавяш сметана за готвене и пак буташ във фурната за 15 минутки.Преди да извадиш може да настържеш малко кашкавал колкото да се поразтопи и сервираш с подходяща гарнитура.....


Ако това не ти допада можеш да видиш в готварската книга на БГ МАМА да си харесаш нещо....

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 1 672
Много благодаря  Hug
Почти нещо такова имах предвид  Peace

# 3
  • Мнения: 5 001
Еее радвам се тогава...  bouquet  bouquet  bouquet

# 4
  • Мнения: 3 036
Аз моите свински пържолки правя,като предварително ги начукам.
Сред това правя паста от соев сос,горчица,черен пипер, лимон.
Мажа с това пържолките и ги оставям да престоят.
После пека в тава с малко вода и вино.
Друг вариант е същите пържоли така намазани,ги изпържвам съвсем леко и ги редя в гювеч.
Ред пържоли,ред гъби,ред топено сирене.Отгоре една малка сметана.
С малко вода и фолио отгоре стават страхотни.

# 5
  • Мнения: 1 679
Препоръчвам ти да ги приготвиш по рецептата на Габи:

Задушени свински пържоли във вино

Посоляват се пържолките и се овалват в брашно. Изпържват се леко в мазнина от двете страни. Изваждат се и в същата мазнина се запържват нарязани гъбки. В глинен гювеч се нареждат, като се редуват пържолки, гъби, няколко скилидки чесън, маслини. Залива се ястието с 2 чаши вино и се пече на слаба фурна около два часа.

Резултатът е  newsm10

# 6
  • Мнения: 4 443
Към резептата на TheNMaster може да добавиш и малко топено сирене за соса   ще ти хареса Peace опитай

# 7
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
С прясно мляко стават страхотни.

Свински пържоли с прясно мляко
Начуканите пържоли се посоляват и се натриват с черен пипер. Оставят се да престоят в хладилника за няколко часа.
В тавичка, намазана с масло се нареждат пържолите и се заливат с прясно мляко (или равни количества вода и пр.мляко).
Тавичката се покрива с фолио и се пече отначало (докато млякото кипне) на по-силна фурна, а след това на умерена.

Може да се добави топено или пушено сирене и гъби.

С кисело мляко, също ставали много крехки, но аз не съм пробвала

# 8
  • Мнения: 2 211
Начуканите пържоли, поръсвам със соев сос и черен пипер. Слагам бучка масло върху всяка, изтисквам 1 лимон, добавям 1 лъжица мед в тавата, 2-3 нарязани скилидки чесън, 1 пръст вода, покривам с фолио и пека във фурната минимум 2 часа. Сервирам с пържени картофи и зелена салата.

# 9
  • Мнения: 35
Начуквам ги , заливам с горчица , бяло вино , черен пипер ,лимон и след половин час мятам на скарата.Готовите слагам в иена и между тях нареждам малки лукчета и няколко скилидки чесън, заливам само с вино и бух във фурната.Жена ми е много дашна след като и ги направя Peace

Последна редакция: вт, 08 апр 2008, 18:59 от zlob

# 10
  • Мнения: 2 211
Начуквам ги , заливам с горчица , бяло вино , черен пипер ,лимон и след половин час мятам на скарата.Готовите слагам ги в иена и между тях нареждам малки лукчета и няколко скилидки чесън, заливам само с вино и бух във фурната.Жена ми е много дашна след като и ги направя Peace

Изби рибата, честно  Laughing

# 11
  • Мнения: 35
Мръвката и майсторлъка  от мен  ,пиячката от вас Wink

# 12
  • Пловдив
  • Мнения: 1 672
Много ви благодаря  Hug
Общо взето избистрихте, това което ми се въртеше в главата Simple Smile

Направих някаква мерината - комбинирана от доста рецепти... най много да не става за ядене  Mr. Green пък са си близо 3 кила мръв Rolling Eyes
Така... сложих
2-3 с.л мед
3-4 с.л тъмен соев сос
2 с.л     горчица
1 с.л     чили сос
1/2 ч.ч мляко
1 ч.ч    бяло вино
1 с.л    червен пипер
2 скилидки чесън
сол, чер пипер, кимион, глутамат
малко олио
и между редовете мръв - лук на шайбички

Утре мисля да ги наредя в тавичка с топено сирене и гъби с малко вино... и покрито с фолио

И остава да се надявам, че ще се получи.
Кажете ако пропускам нещо. И за гарнитура ми ида на акъла само картофено пюре  newsm78

# 13
  • Мнения: 2 211
Мисля, че ще се получи  Peace

# 14
  • Мнения: 1 771
От скоро свинските пържоли го пека във фолио и стават много крехки и вкусни, а и не ми е толкова трудно миенето на съда.
Подправям  пържолата по избор.
Аз слагам черен пипер.
Върху фолиото наръсвам със олио и соев сос, слагам пържолата и нея я наръсвам с олио и соев сос

# 15
  • Пловдив
  • Мнения: 1 672
Снощи пробвахме малко от маринованото месо на грил тиган - ами станало е супер интересно  Mr. Green
Много съм доволна от резултата. Чак се чудя за тази вечер, дали да не ги метнем на скарата  newsm78
И все пак ако са в тавичка с гъбки да махам ли маринатата или да я оставя за сос при печенето ?

# 16
  • Мнения: 2 211
Остави я.

# 17
  • София
  • Мнения: 1 762
Ако ги печеш в тавичка, преди това задължително запържи гъбките с масло. Не ги слагай сурови. Стават много по- вкусни  Peace месцето също  Peace

# 18
  • Бургас
  • Мнения: 3 553

....ако са в тавичка с гъбки да махам ли маринатата или да я оставя за сос при печенето ?

Не, марината не се ползва.

# 19
  • Мнения: 156
От скоро свинските пържоли го пека във фолио и стават много крехки и вкусни, а и не ми е толкова трудно миенето на съда.
Подправям  пържолата по избор.
Аз слагам черен пипер.
Върху фолиото наръсвам със олио и соев сос, слагам пържолата и нея я наръсвам с олио и соев сос

Аз правя по подобен начин свинските пържоли от врат без кост. Не ги начуквам а си правя един сос от соев сос, черен пипер и червен пипер/равни части/, и зелени подправки пак равни части /магданоз, копър и мащерка/ и с тази смес намазвам обилно пържолите. Престояват около 12 часа, след което ги завивам всяка поотделно в парче фолио. Слагам ги в тава и ги пека докато изври всичката течност, която са отпуснали. Може да проверяваш в някое крайче, дали са добре запечени и ги вадя. Стават изключително крехки и не са прекалено мазни. Много добре се комбинират с картофено пюре. Sunglasses

# 20
  • Мнения: 1 771
От скоро свинските пържоли го пека във фолио и стават много крехки и вкусни, а и не ми
Аз правя по подобен начин свинските пържоли от врат без кост. Не ги начуквам а си правя един сос от соев сос . . .

Мммм, да!
И това ще го пробвам.

# 21
  • Пловдив
  • Мнения: 1 672
Малко се изложих Embarassed
Имаше възможност да станат много хубави пържолки, но ги изпуснах при печенето и станаха сухички.

Смятам пак да пробвам Simple Smile

# 22
  • Мнения: 156
Стават сухи, ако са с филе. Пробвала съм и този вариант, затова ви препоръчвам само врат да приготвяте по този начин, иначе стават наистина много сухи. Wink

# 23
  • Пловдив
  • Мнения: 1 672
Хич не ги разбирам мръвките  Blush
А и в магазина не беше написано от коя част са. Забелязах единствено, че не е контрафиле, а рязано по дължината на влакната.
Май някой трябва да ме ограмоти малко, че...

Общи условия

Активация на акаунт