нещо интересно с кайма ???

  • 31 264
  • 28
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 332
Освен кюфтета, пълнени чушки или мусака ще ми е интересно да споделите вашите рецепти с каймица  Laughing Аз съм правила една плънка с кайма, която е за бутертесто и става хубаво, но друго май не се сещам, а каймата ме чака в хладилника  Blush Помогнете   bouquet

# 1
  • Мнения: 2 804
Руло " Стефани " !

# 2
  • Мнения: 1 906
Рецептите на LEO:
"Лесен специалитет с кайма и топено сирене" http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=155470.msg2998334#msg2998334
"Сочни шницели" http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=121160.msg2222679#msg2222679

# 3
  • Мнения: 2 804
Можеш да направиш шницели или спагети с кайма .

# 4
# 5
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Мозайка с кайма  Peace

# 6
  • Мнения: 14 494
гнезда - омесваш каймата като за кюфтета, оформяш я на топки в тавичка, правиш вдлъбнатини на всяка топка и чукваш по едно яйце. наливаш водичка, олио, слагаш накълцан лук и червен пипер и печеш Peace

# 7
  • Стара Загора
  • Мнения: 526
Омесвам си каймата с подправки и я разпределям в гювечета, разстилам я хубаво по дъното и по стените - докъдето стигне, вътре слагам обикновено каквото имам в хладилника - печени или сурови чушки, нарязан на ситно лук, кисели краставички, гъби, отгоре чуквам едно яйце и най-отгоре - парче кашкавал. Слагам ги в микровълновата на средна мощност. На яйцето задължително му пробивам жълтъка с вилица или остър нож, защото иначе гърми. Може да се сервира както си е в гювечета, а може после да се обърнат в чиния и да се сервират с някаква гарнитура или салата.

# 8
  • дълбоко,дълбоко в прованса
  • Мнения: 190
Тази вечер експериментирах - кюфтета от тиквички с кайма:настъргани,осолени и изцедени 2-3 тиквички,1 глава настърган лук,2 яйца, 250 грама кайма,гьозум и 2-3 л.брашно.Всичко това омесено и с лъжицата - в тигана, за утре не остана нищичко.

# 9
  • Мнения: 2 199
за плънка на издълбан патладжан приготвено на фурна е това е много яко  Blush

# 10
  • София
  • Мнения: 35 983
Правя ,,Чили кон карне"
1 гл/лук
2-3 червени печени чушки
1-2 ск.чесън
500 кайма
морков
200 сварен червен боб
200 царевица
подкравка за чили кон карне, ако нямам в момента- слагам кимион, риган, черен пипер и лют червен пипер.
500 настъргани домати

Запържвам в олио чесън, морков на ситни кубчета, добавям лука + каймата
Изпържвам добре каймата
Слагам посправки: сол, черен пипер, лют червен пипер , кимион  и т.н
Добавям царевицата, боба и доматите
Варя 15 мин.
Слагам печените / нарязани / чушки.
Още 5 минути и е готово

Яденето е гъсто и трябва да се бърка.
Може да се долее и 50 грама вода, до да не стане рядко.

Това е любимото ни ядене

# 11
  • Мнения: 3 622
Правя пълнени картофи и пълнени доматки с кайма - сместа е същата като за пълнени пиперки  Wink

# 12
  • Мнения: 4 546
овчарски пай.
омесвам каймата, като вътре слагам нарязани на кубчета 1-2 сварени яйца, кисели краставички и моркови /може и гъбки да се добавят/. запичам във фурната. през това време правя картофено пюре /ползвам от готовите при това ядене/. като е готова каймата, разстилам отгоре пюрето. оставям да се запече за малко. накрая поръсвам с настърган кашкавал и пак оставям да се запече.
вместо в каймата , нарязаните продукти могат да се сложат и в пюрето.
вкусно е и топло, и студено. ама изискма доста продукти  Rolling Eyes

# 13
  • Мнения: 431
denis_d    :твоята рецепта е интересна и ще я пробвам.  А овчарския пай на herelina е превъзходен аз най- редовно го правя и вкъщи много го харесваме  Peace

http://img140.imageshack.us/my.php?image=pic0006pr9.jpg

# 14
  • Мнения: 332
Момичета мерси за многото идейки, със сигурност ще ги пробвам   bouquet
Аз правих кюфтенца в доматен сос, на които много им върви сирнце  Wink

# 15
  • Мнения: 428
strahotni ste Hug

# 16
  • Мнения: 375
Кюфтета с млечно-чеснов сос
 Забъркваш си каймата като за кюфтета, офомяш ги и ги слагаш в намаслена тавичка да се пекат. Малко преди да станат готови, ги заливаш със смес от 1 кофичка кисело мляко, 2 яйца, малко сол, 4-5 настъргани скилидки чесън, чер пипер и допичаш.

# 17
  • Мнения: 431
Кюфтета с млечно-чеснов сос
 Забъркваш си каймата като за кюфтета, офомяш ги и ги слагаш в намаслена тавичка да се пекат. Малко преди да станат готови, ги заливаш със смес от 1 кофичка кисело мляко, 2 яйца, малко сол, 4-5 настъргани скилидки чесън, чер пипер и допичаш.
Днес ще ги пробвам  Peace Сутринта извадих едно пакетче кайма и се чудих какво да направя  newsm78. Мерси за идейката   bouquet

# 18
# 19
  • Мнения: 5 362
Страхотни рецепти!Много хубави идеи-ще се възползвам и аз Peace
Пълнени тиквички или картофи съм правила с кайма.Стават много хубави.Сместа я правя като за пълнени чушки.

# 20
  • Мнения: 4 380
Кюфтета с млечно-чеснов сос
 Забъркваш си каймата като за кюфтета, офомяш ги и ги слагаш в намаслена тавичка да се пекат. Малко преди да станат готови, ги заливаш със смес от 1 кофичка кисело мляко, 2 яйца, малко сол, 4-5 настъргани скилидки чесън, чер пипер и допичаш.
Днес ще ги пробвам  Peace Сутринта извадих едно пакетче кайма и се чудих какво да направя  newsm78. Мерси за идейката   bouquet

И аз отивам това да правя. Чудесна идея, Тина-Рина. Peace Пиши в темичката за диетични рецептички! Никакви въглехидрати- това е което ми трябва. Grinning

# 21
  • Мнения: 1 799
Айде и аз да опиша нашите мързеливи кюфтета във фурна.

Каймата се омесва с 1 яйце, черен пипер и магданоз. Оформят се кюфтета, като във всяко по желание се слага кубче кашкавал.
Кюфтетата се нареждат в тефлонова тавичка, на разстояние едно от друго. Пекат се 10 минути, след което се чукват 5-6 или повече яйца в разстоянията между тях.
Всичко това се запича още около 5-6 минути - до побеляване на белтъците.
Сервират се със салата или залети със сос от кисело мляко с чесън.

Бързо, лесно и вкусно. 

# 22
  • Мнения: 22 867
Тези бързи кюфтенца на Бъчи са превъзходни!
Ето рецептата:
           
Цитат
Една рецепта и от мен, която се изпълнява много бързо и лесно.

Приблизителна цена 3лв

Продукти:

за каймата - 500гр. кайма, 1 яйце, 1 с.л. червен пипер, 1 ч.л. черен пипер, 1 ч. л. кимион, 1 ч.л. чубрица, сол на вкус

за сосът - 1 кофичка кисело мляко, 2 яйца, 3 скилидки чесън (пресовани), сол на вкус

Оформят се малки кюфтенца, които се овалват в брашно и се нареждат в намазнена тава. Заливат се със соса. Поръсват се с 1-2 с. л. олио. Пекат се в загрята фурна до зачервяване.


Да ви е сладко!
 
 

# 23
  • Мнения: 953
бабекови кюфтета

и друг път съм ги писала,но за тези които не са ги чели

кайма ,червен пипер повечко,подправки ,сол,

всичко това го омесвате добре,и оформяте кюфтета.нареждате ги в тава и ги слагате във фурната.
стават много вкусни.

друго с кайма:Кълцани сърми

зеле нарязано ,кайма и подправки като за сърми.разликата е че всичко това се обърква и в тенджера се вари.
вместо да стоя с часове и да вия сърми ,зелето го слагам готово нарязано.става много бързо.

По подобен начин правя и пълнени чушки

Нарязвам чушките и слагам каймата и подправките.Всичко това в тенджерата и на котлона.Правя и сос и е готово за нула време.

# 24
  • Варна
  • Мнения: 2 378
От кайма правя и най-редовно ГЮВЕЧЕТА.

# 25
  • Мнения: 1 906
От кайма правя и най-редовно ГЮВЕЧЕТА.
Рецепта може ли   Embarassed .

# 26
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Може.  Flutter

Преди ги правех с всичко за което се сетя наведнъж вътре и едно чукнато цяло яйце отгоре. Сега обаче така:

Запържвам малко кайма с лук, доматено пюре и подправки. Колкото само да клокне. Разпределям от тази смес на дъното на гювечетата. После натрошавам сирене, нарязвам гъби, печен пипер, топено сирене, може и колбас (ако сте по-саламджии), настъргвам кашкавал. В отделен съд разбивам 2 яйца и ги изливам най отгоре, като ги разпределям навсякъде върху гювечето, за да се "запечата". Печеш. Peace

# 27
# 28
  • Мнения: 1 406
Аз правя гювечета с кайма:
І вид: запържвам 1-2 глави лук, прибавям омесената с подправки и накъсана на парченца кайма, ако има малко гъби/нарязани/-още по-добре, малко  нарязани на ситно обелени домати. Запържвам до полуготовност.Сместа разпределям в гювечета. Отгоре натрошавам по малко сирене .Разбивам 2-3 яйца, към тях добавям  настърган кашкавал и  разпределям по гювечетата като заливка. Наливам по мъъничко водичка и слагам във фурната за около 1/2 час.Става много хубаво.Тази рецепта е от книжката "Какво да сготвим набързо",но забравих името й newsm78Не знам на вас колко бързо ще ви се стори  Simple Smile, но е добра и за гости Peace
ІІ вид: сварявам яйца според броя на гювечетата.Всяко облепям с овкусената кайма и поставям в гювече. Отстрани слагам нарязани на дребно картофи с чубрица, сол, черен пипер, нарязан на дребно лук, малко вода и малко олио и слагам гювечетата да се пекат във фурната за около 50 минути/докато станат готови картофките/

Общи условия

Активация на акаунт