Моята рецепта с коприва

  • 5 328
  • 29
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • По-близо до звездите
  • Мнения: 274
Много обичам панирана коприва, но си е голям въртел да топиш всеки отделен стрък в панировката и после да го пържиш Crossing Arms
Затова си измислих мой вариант за паниране и го правя по следния начин:
разбивам едно яйце с две лъжици прясно мляко и лъжица и половина брашно. Това е смес, в която поставям две шепи млада коприва (връхчета)и ги обърквам добре. Когато мазнината загрее, сипвам вътре сместа с копривата и я разстилам леко, за да стане като палачинка. После я обръщам - от двете страни трябва да получи златист цвят. Пържа в МАЛКО мазнина - като за омлет.
Може да се поднесе с млечен сос - кисело мляко, чесън и зелени подправки или само със сол и оцет, защото носи на кисело.  chef
Тази вечер, за разнообразие, дори сложих настърган кашкавал в панировката.
Дано ви хареса.  bouquet newsm10

# 1
  • Мнения: 22 867
И аз я правя така, панираният карфиол - също. Лелеее, мързелът е голям учител! Grinning

# 2
  • Варна
  • Мнения: 1 553
Супер звучи! HugМного обичаме коприва у дома, особено детенце!Ще пробвам непременно тази седмица рецептата! Peace

# 3
  • По-близо до звездите
  • Мнения: 274
И аз я правя така, панираният карфиол - също. Лелеее, мързелът е голям учител! Grinning
Ако знаеш колко си права  hahaha hahaha

# 4
  • Мнения: 6 461
Аз обожавам коприва ...до сега не бях се сетила да я приготвям и по този начин.
Благодаря за рецептата
.

# 5
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
Ле лееее момичета страхотно  #Crazy #Crazy #Crazy Както ме мързи в последно време - просто това е моята рецепта Party Благодаря   love001

# 6
  • По-близо до звездите
  • Мнения: 274
Едно леко уточнение относно големината на шепите (с коприва) - да са като на по-дребна женица Mr. Green
Иначе, ако слагате повече коприва, трябва да увеличите и панировката. Но внимавайте с млякото - да не е много - защото аз на два пъти (в началаните експерименти на рецептата) си направих кашица, а не пане smile3532

# 7
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
Много обичам панирана коприва, но си е голям въртел да топиш всеки отделен стрък в панировката и после да го пържиш Crossing Arms
Рецептата звучи чудесно, само имам един въпрос  Blush
Аз коприва съм яла 2-3 пъти през живота си и все на супа, ама не съм правила никога, а ми харесва ooooh!  та откъде я купувате тази коприва  newsm78 и как я обработвате на не пари? претрива ли се , бланшира ли се  newsm78

# 8
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Звучи интересно, ще пробвам!

# 9
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
купува се от пазарите  Peace

# 10
  • Мнения: 1 427
  та откъде я купувате тази коприва  newsm78 и как я обработвате на не пари? претрива ли се , бланшира ли се  newsm78
По принцип млада коприва се готви, връхчетата най-вече.Аз я мия с найлонова ръкавица и после се попарва или директно се готви-не пари, не се усеща нищо!

# 11
  • Мнения: 6 461
Татко ми я бере когато ходи на село.
Запасявам се и за зимните месеци.
Млади връхчета от коприва....всъщност тази част използваме.
Татко ми я мие и я попарва .След това сия правя на малки части в отделни пликове и я замразявам.
Преди два дена ми донесе прясна.Не  попарена.Мисля да я приготвя като тази рецепта,която се предлага по темата.

# 12
  • Мнения: 2 197
  та откъде я купувате тази коприва  newsm78 и как я обработвате на не пари? претрива ли се , бланшира ли се  newsm78
По принцип млада коприва се готви, връхчетата най-вече.Аз я мия с найлонова ръкавица и после се попарва или директно се готви-не пари, не се усеща нищо!
Понеже рядко се намира млада коприва аз откъсвам само връхчетата на листенцата ( с ръкавици разбира се), попарвам и готвя.

# 13
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
Благодаря за отговорите, явно ще има обиколка по пазарите  Mr. Green

# 14
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
Kalinkata , сега приключихме с вечерята и бързам веднага да ти кажа едно ОГРОМНО , ГИГАНСКО БЛАГОДАРЯ !!!!!!! Ти си гений - по вкусно и лесно нещо не съм консумирала!!!!! Тази рецепта ще остане завинаги в моята кухня !!!!! Комплименти!!!! Ако ти хрумне нещо ново сподели го отново с нас .  smile3525 smile3501  love001

# 15
  • По-близо до звездите
  • Мнения: 274
Kalinkata , сега приключихме с вечерята и бързам веднага да ти кажа едно ОГРОМНО , ГИГАНСКО БЛАГОДАРЯ !!!!!!! Ти си гений - по вкусно и лесно нещо не съм консумирала!!!!! Тази рецепта ще остане завинаги в моята кухня !!!!! Комплименти!!!! Ако ти хрумне нещо ново сподели го отново с нас .  smile3525 smile3501  love001
Моля! За нищо Hug
Аз много обичам да готвя и да експериментирам, а любимото ми занимание е да каня приятели на хапване (и то често). bowuu
Всичко се изяжда,но тук има хора, които са като гении в готварството и, честно казано, се чувствам неловко да пиша моите фантазии на фона на техните утвърдени рецепти Embarassed smile3505

# 16
  • По-близо до звездите
  • Мнения: 274
Много обичам панирана коприва, но си е голям въртел да топиш всеки отделен стрък в панировката и после да го пържиш Crossing Arms
Рецептата звучи чудесно, само имам един въпрос  Blush
Аз коприва съм яла 2-3 пъти през живота си и все на супа, ама не съм правила никога, а ми харесва ooooh!  та откъде я купувате тази коприва  newsm78 и как я обработвате на не пари? претрива ли се , бланшира ли се  newsm78
Тъй като е млада коприва (или, ако вече няма такава, само връхчетата на порасналата), аз не я попарвам, а само я измивам добре. При това по този начин едновременно се запазват повече от ценните съставки и все пак тя не пари, защото минава през процеса на паниране Peace

# 17
  • София
  • Мнения: 1 163
ще пробвам, омръзна ми да я ям само на каша, супа и салата.

# 18
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
Аз също обичам да експериментирам и бъди сигурна че една фантазия както я наричаш ти може да превъзхожда много утвърдени вече рецепти - особено ако е бърза , лесна и вкусна / точно като тази /  Peace

# 19
  • София
  • Мнения: 3 064
Копирах си я, ще я пробвам непременно! Много вкусно звучи Peace

# 20
  • Мнения: 141
вместо с коприва става ли със спанак? Че коприва трудно се намира  Sad

# 21
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
Сигурно става , но мисля че спанака предварително трябва да се задуши малко защото не е толкова крехък

# 22
  • По-близо до звездите
  • Мнения: 274
Аз мисля сега да пробвам с лапад, защото копривените запаси свършиха Cry
Но не съм сигурна какво ще се получи. newsm78

# 23
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
Ами задуши го първо малко ама съвсем малко с пресен лук и чесън  Wink

# 24
  • София
  • Мнения: 3 421
 Ще пробвам и това!

Иначе аз я слагам в супи, правя каша, панирам и  кюфтенца от коприва(особено вкусни и ефектни за гарнитура, а може и така само с кисело мляко).

# 25
  • Мнения: 8 769
Аз копривата я готвя или на супа, или като ядене с ориз/булгур, като яхния с картофи...за друго не се сещам.
Не готвя пържено и панирано.

# 26
  • Мнения: 159
Аз копривата я готвя или на супа, или като ядене с ориз/булгур, като яхния с картофи...за друго не се сещам.

 

# 27
  • София
  • Мнения: 1 163
може ли кисело мляко вместо прясно за панировката?

# 28
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Сега сато чета то може да си стане истинска палачинка с коприва.
Найстина мързела е голяма работа.
Сега отивам да правя следното.
Сварявам коприват и я пасирам.Правя смес за палачинки -по-гъста и сипвам вътре копривата .
После ще ги навия със сирене и и не се сещам сега

# 29
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
Вече правих копривата около 10 пъти и не ни писва - чудесна рецепта   

Общи условия

Активация на акаунт