Някой да е готвил спагети вместо с кайма с друго месо?

  • 4 125
  • 25
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Sofia
  • Мнения: 4 036
Имам спагети, както и сирене, кашкавал, лютеница за тях. Но нямам кайма. Чудя се дали е възможно вместо нея да сложа към спагетите нарязана на ситно наденица...  newsm78 Чакам мненията ви и личния ви споделен опит! Предварително благодаря на отзовалите се!  Hug

# 1
  • Мнения: 9 904
да, въпрос на вкус е. може и със ситно скълцани кренвирши, с карначета, с шунка....с каквото обичате вкъщи. след като слагаш лютеница вместо доматен сос, явно няма да правиш някаква оригинална рецепта.

# 2
  • Русе
  • Мнения: 1 155
Правила съм с почти всичко, което е минавало през хладилника ни. Точно с една наденица си бяхме облизали пръстите. Беше пикантна и стана много интересен сос. Всъщност най-много съм импровизирала именно със сосовете за спагети. Хич не се притеснявай, а експериментирай  Peace

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 4 036
Супер сте!!!   bouquet

Да, няма да готвя някаква специална рецепта.

Просто вечеря. Аз обожавам спагети, ама ВСЯКАКВИ ви казвам... Вижте, мъж ми е по-капричозо, но ...  Mr. Green  Heart Eyes каквито ги направя - такива ще ги яде...  Embarassed

Дано станат хубави!

Смятам и на синчето да дам, само че понамачкани... той е на 2 год. и 3 мес., дано му харесат - а ако не - друго ще му предложа на детето...  Joy

# 4
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 367
А с лютеница стават ли вкусни  Thinking, то май зависи и от марката лютеница, де. Обаче на мен не ми звучи вкусно. Мъжа ми така развали едни дробчета по селски, вместо дом.сок, сложил лютеница и станаха отврат  Sick

Иначе по-темата:
Можеш със всякакъв колбас или месо да ги направиш, въпрос на вкус  Simple Smile

# 5
  • Мнения: 9 904
с домашна лютеница, апетитка, доматено пюре - стават вкусни.
Купена лютеница не харесвам да добавям в ястие.

# 6
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 367
с домашна лютеница, апетитка, доматено пюре - стават вкусни.
Купена лютеница не харесвам да добавям в ястие.


С домашна може да е о.к  Simple Smile
Обаче мъжа ми сложи купешка, стана отврат

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 4 036
тити ме изпревари
да, лютеницата ми е домашна
страшно вкусна
готвила съм с нея вече солени палачинки, както и спагети
стават - е, въпрос на вкус де  Laughing

# 8
  • София
  • Мнения: 5 606
Аз рядко си играя с каймата, слагам или наденица или фире и луканка съм слагала - все стават вкусни!

# 9
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 367
Аз рядко си играя с каймата, слагам или наденица или фире и луканка съм слагала - все стават вкусни!


Що да е играчка, даже напротив, по голяма играчка е да режеш салами, наденица, филе. Каймата просто си я слагаш в тиганчето и намачкваш  Simple Smile

# 10
  • Мнения: 7 474
Аз ги правя със смляни кренвирши  Crazy

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=118664.0

# 11
  • Sofia
  • Мнения: 4 036
Лео, благодаря ти от сърце за споделената рецепта и за участието ти в моята тема въобще - за мен е чест!  Hug

# 12
  • Мнения: 7 474
Лео, благодаря ти от сърце за споделената рецепта и за участието ти в моята тема въобще - за мен е чест!  Hug

 Embarassed Embarassed Ама моля ти се, нали сме тук за да си помагаме  Hug bouquet

# 13
  • Мнения: 3 861
Напоследък правя едни много бързи и вкусни спагети...

Пилешко месце, пушено от бутче или филе...
Шепа гъби нарязани на филийки
1 голяма заквасена сметана, кашкавал, чесън

Запържвам месцето и гъбките, добавям малко чесън и ги задушавам хубаво
Добавям прясно мляко 1 чаша орентировъчно, въпреки че аз с мерките и теглилките съм скарана, готвя на око Embarassed
Оставям го това да покъкри 10-на минути, добавям и босилек, така за аромат

След това бухвам вътре и сметаната и една шепа настърган кашкавал.

Предварително сварените спагети се слагат вътре в соса и се оставят да поемат на слаб огън. Бърка се непрекъснато за да се разпредели хубаво сосът. Ако е малко сухо добавям мляко.
Сол и т.н на вкус
Да ви е сладко, на нас ни е, а Калоян откакто измислих тази измишльотина ме кара всеки ден да ги правя Crazy , не му се връзвам де Blush

# 14
  • Sofia
  • Мнения: 4 036
Спагетите станаха много яки! Сосът е майонезено-кьополу-лютеницен  Mr. Green, овкусени са с чубрица и към спагетките прибавих още сиренце, кашкавалче и наденички!   chef ммм  Laughing

# 15
  • Мнения: 983
Ами да, готвила съм със пилешко месо, кремвирши, наденица, телешки салам,, може и без месни продукти, правила съм ги и постни, само с доматен сос.

# 16
  • София
  • Мнения: 1 320
Обикновено за спагети имам 3 рецепти, които практикувам  Mr. Green

1-та запържвам кайма в доматен сос, слагам 1 лъж. кисело мляко и малко сирене. При сервиране, наръсвам отгоре кашкавал.

2-та нарязвам на ситно пилешко филе, слагам да се позапържи със заквасена сметана. При сервиране наръсвам кашкавал.

3-та нарезвам кренвирши, пилешко месо и пушено сирене, добавям заквасена сметана, малко горчича. При сервиране отново наръсвам кашкавал.

# 17
  • Мнения: 701
Каймата е последното с което бих ги направила,иначе пробвам с всякакъв друг вид месо!

# 18
  • Мнения: 592
Каймата е последното с което бих ги направила,иначе пробвам с всякакъв друг вид месо!
и аз така...иначе абсолютно всичко друго става

# 19
  • Мнения: 999
аз ги правия с доматен сос, гъби, кисели краставички, чесън, кренвирши или шунка и вместо босилек слагам ронена чубрица.А можеш след като ги сервираш да си сложиш и 2 лъжици майонеза.Аз лично ги обичам посни  chef

# 20
  • София
  • Мнения: 830
Тъкмо се чудех с какво да направя едно сварено бяло месо. Че остана само то от пилето вчера. Хехе сега ще го префасонирам.
Добра идея, аз и с тази цел влязох, да разгледам с какво да го сготвя, че ни омръзна от пилешка каша.

# 21
Аз ги правя и с риба Тон. Слагате малко олио в тигана, рибата тон и после сок от домати и малко доматено пюре, сол и босилек. Може и малко чесън.

# 22
  • Мнения: 1 117
Аз никога не ги готвя с кайма. Вместо нея , използвам пушено пилешко или пуешко месо, понякога остатъци от печени бутчета, кренвирш, шунка.
Бялото пилешко месо също ми върши работа , защото то у дома не се яде, а в соса на спагетите, накълцано по-наситно , на никой не му пресяда Crazy

# 23
  • най-шареното място
  • Мнения: 8 197
Аз никога не ги готвя с кайма. Вместо нея , използвам пушено пилешко или пуешко месо, понякога остатъци от печени бутчета, кренвирш, шунка.
Бялото пилешко месо също ми върши работа , защото то у дома не се яде, а в соса на спагетите, накълцано по-наситно , на никой не му пресяда Crazy
Същото, въпреки че бялото месо го ядем и иначе Simple Smile

# 24
  • Мнения: 3 268
Моите любими спагети са Карбонара.Много лесно се приготвят.Сваряваш спагетите,отцеждаш и докато са още горещи и са в тенджерата чукваш отгоре 2 яйца и хубаво разбъркваш да полепнат навсякъде по спагетите.В голям тиган слагаш олио и когато се сгорещи запържваш в него 1 глава лук,нарязана на ситно до покафеняване,но да не прегори.Махаш от огъня и изсипваш в тигана ситно нарязан бекон,най-накрая 1 голяма квасена сметана.Хомогенизираш и сипваш върху спагетите.Сазбъркваш.Сервираш с настърган кашкавал.Бон апети!

# 25
  • Sofia
  • Мнения: 4 036
Божке, не съм вярвала, че имало толкова МНОГО възможности и начини да се приготвят едни спагети! Браво, момичета! И мерси за споделените рецепти!   chef

Общи условия

Активация на акаунт