Руска рецепна

  • 8 634
  • 38
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 2 214
Споделях тази рецепта с мами в друга тема на този форум, обаче мисля че и тук ще свърши добра работа.

Искам да споделя една руска рецепта!    chef Много е добра особено за деца над 1 година. feeding
"Мои ленивые вареники": (всеки в Русия ги прави различно)

300-400 гр извара
4-5 супени лъжици вишни (може борвинки или ягоди)
2-3 супени лъжици „манка пшеничная”(проверете но мисля че това е  грис)
2-3 супени лъжици захар
50-60 гр растопено краве масло.
2-3 яйца
Всичко това, добавяйки брашно колкото вземе за да стане меко тестото, го месите и разделяте на равни части от тях оформяте нещо като кренвирши, това го правите на поръсена с брашно маса. „Кренвершите” ги нарязвате на парченца с дебелина 1.5-2 см и малко ги сплескайте.(получаются вареники)
Във вряща вода пускате да се варят варениките.
Като се повдигнат горе варете ги още 2-4 мин.(опитайте да сте сигурни )
Подават се с масло и сметана (тук ги подавам с масло и цедено кисело мляко)
На моето таралежче му добавям и малко пудра захар.
Както вече разбрахте с българския не съм много добре,  Embarassed  така че ако не сте разбрали нещо, питайте.
Приятного апетита!
 

# 1
  • Мнения: 901
НАй вкусни за мен с вишня ...мм кисело и сладко убиствено вкусно .. само дето Баба ги прави най добре  Heart Eyes


Манка е Грис на български  Simple Smile

# 2
  • Мнения: 2 214
Благодаря за превода на marabu  Heart Eyes

# 3
  • София
  • Мнения: 3 917
Споделях тази рецепта с мами в друга тема на този форум, обаче мисля че и тук ще свърши добра работа.

Мерси много. Тези дни ще я пробвам.

# 4
  • временно във Пицеландия
  • Мнения: 594
много вкусно звучи,а да знаеш хубава рецепта за пирожки?обожавам ги и тези дни се побърквам да търся рецепта,но все нещо не ми харесват тези който откривам.ако имаш нещо интересно може и на лични да пуснеш също така,спасибо предварително  Grinning

# 5
  • Мнения: 2 214
много вкусно звучи,а да знаеш хубава рецепта за пирожки?обожавам ги и тези дни се побърквам да търся рецепта,но все нещо не ми харесват тези който откривам.ако имаш нещо интересно може и на лични да пуснеш също така,спасибо предварително  Grinning
Правя два вида пирожки печени на фурна и пържени във тиган или във фритюрник какви точно искаш казвай ще пиша  chef

# 6
  • Мнения: 399
winter, пусни рецептата за печени пирожки, моля  Praynig
Много ги харесвам.

# 7
  • Мнения: 901
winter няма проблем Simple Smile

# 8
  • временно във Пицеландия
  • Мнения: 594
леле голяма кулинарка си тогава,щом знеш и двата вида  Hug ами аз сякаш пържените ми се искат,но от друга страна печните ще да са по-малко тежки  Thinking та ако не те затруднява и двете  Embarassed благодаря,може и на руски,мне будет очен прятно  Wink

# 9
  • Мнения: 2 214
Добре момичета ще пусна само по към вечерта че тоя малкия таралеж не ми дава сега да пиша Heart Eyes

# 10
  • Мнения: 2 214
"Пирожки печёные"


Пирожки печени на фурна     

Тесто:
1 чаша мляко
2 с.л захар,
1/2 ч.л. сол
200 грама маргарин
1 пакет суха мая
2 яйца,
3,5 чаши брашно
За оформяне на тестото 100 гр олио или зехтин

Приготвяне на тестото:
Мляко , сол, захар, маргарин  слагате го в някакъв съд (най добре в тефлонов) тази смес разтапяте на много слаб огън (постоянно разбърквате)до като се разтопи всичко в еднородна смес. След като изстине малко за да не се сварят яйцата, разбивате 2 яйца и ако имате миксер тази смес разбивате я на миксера 1 мин ако нямате миксер с вилица 4-5 мин.Брашното смесвате със сухата мая, добавяте по рано приготвената смес и забърквате тесто Тук пак използвам миксер ако нямате не е задължително. Получената  смес затваряте  я с капак и слагате във хладилник на 30-40 мин
До като тестото в хладилника може да направите пълнеж.

Предлагам ви няколко вида:
1 Сирене и яйце
Зелен кромид нарязвате запържвате го с малко краве масло добавете към него малко сирене и нарязани варени яйца.
Всичко това го  смесвате в еднородна смес.
150гр сирене 5-6 яйца и 3-4 стръка лук

2 Черен дроб
Сварет шепа ориз.   
3-4 стръка зелен лук го запържвате с краве масло добавяте към запръжката смлян черен дроб около (не помня на грамове) годе долу смлян да 2 чаши нека да се пържи до като не изври водата.
Всичко го разбърквате и пълнежа е готов.

Също така може пълнежа да е сладък за това използвайте по желание ягоди, вишни, кайсии, правех със смокини също става вкусно (обичам смокини). Трябва към избрания плод да добавите малко нишесте   за да не пуска вода и във всеки пиражок едно малко кубче захар.

Преди да  извадете тесто сложете на масата или на дъската на която ще работите малко олио или зехтин с негова помощ лесно ще разделите тесто на малки питки диаметър 12-13, дебелина около1см.
След като направите питките сложете във средата пълнежа  и затворете питката като защипвате по края.
Пирожките се пекът 25-30 мин на температура 220гр във плитка тава на хартия за печене. Преди да ги извадете от фурната намажете ги отгоре със сбит на пяна жълтък.
Приятного апетита!!!  Heart Eyes

# 11
  • Мнения: 5 183
Мммм, зву4и много вкусно и лесно. А това сладко ли зна4и или пресен плод?  newsm78

4-5 супени лъжици вишни (може борвинки или ягоди)

# 12
  • Мнения: 2 214
Пресен или замръзен

# 13
  • Мнения: 5 183
Пресен или замръзен

А със сладко няма ли да стане?

# 14
  • Мнения: 2 214
Чесно казано незнам, може и ще стане, но аз не съм опитвала със сладко. newsm78
Ако си експерементатор   chef пробвай и ще кажеш какво стана.

# 15
  • Мнения: 5 183
Чесно казано незнам, може и ще стане, но аз не съм опитвала със сладко. newsm78
Ако си експерементатор   chef пробвай и ще кажеш какво стана.

Е, не, надали ще експериментирам от първия път. Ако ги правя, поне първия път ще следвам рецептата дословно. Просто тук сега не е сезона на тези плодове, а да купувам замразени ... те са в големи разфасовки, но все ще намеря приложение на останалото коли4ество  Wink

# 16
  • Мнения: 2 214
Аз със плодове ги правя много рядко

# 17
  • Мнения: 2 214
много вкусно звучи,а да знаеш хубава рецепта за пирожки?обожавам ги и тези дни се побърквам да търся рецепта,но все нещо не ми харесват тези който откривам.ако имаш нещо интересно може и на лични да пуснеш също така,спасибо предварително  Grinning
Писах рецепта на пирожки обаче това е  рецепта на баба ми ако искаш нещо по съвремено и разбираш руски виж това http://kuking.net/4a.htm
Ако имаш нужда от помощ казвай Heart Eyes

# 18
  • Мнения: 2 214
Обещах и пържени пирожки.
Тези може да ги правите в дълбок тиган или както аз във отворен фритюрник.
Жареные пирожки   chef

Тесто:
250-300 гр извара
3 яйца
3 с.л  кисело мляко
непълна чаша вода
3.5 чаши брашно
сода бикарбонат  гасена с оцет

Като забъркате тестото, ако спазете рецептата  ще се получи рядко.
За да не прелепва  на ръцете оформяйте пирожки като мокрите рацете във вода.
По точно вземете една купа със студена вода и преди да оформяте всеки пиражок потапяйте рацете в купата
Пирожките оформяте: Правите питка диаметър 9-10 см и дебелина около 1 см.
Поставяте пълнежа и защипвате краищата.
Пълнежа по ваш избор.
Може да използвате същия който описвах по горе.

# 19
  • Мнения: 5 183
Аз със плодове ги правя много рядко

Е как? За варениките става въпрос...

# 20
  • Мнения: 2 214
Аз със плодове ги правя много рядко

Е как? За варениките става въпрос...
Има различен вид вареники Naughty този затова се казва "ленивые" а това се превежда мързеливи smile3507.
Истинските мога да дам рецептата по късно ама тези ги писах защото могат да ги ядът и дечица които още не могат да дъвчат добре. newsm30

# 21
  • Бургас
  • Мнения: 1 470
Обещах и пържени пирожки.
Тези може да ги правите в дълбок тиган или както аз във отворен фритюрник.
Жареные пирожки   chef

Тесто:
250-300 гр извара
3 яйца
3 с.л  кисело мляко
непълна чаша вода
3.5 чаши брашно
сода бикарбонат  гасена с оцет

Като забъркате тестото, ако спазете рецептата  ще се получи рядко.
За да не прелепва  на ръцете оформяйте пирожки като мокрите рацете във вода.
По точно вземете една купа със студена вода и преди да оформяте всеки пиражок потапяйте рацете в купата
Пирожките оформяте: Правите питка диаметър 9-10 см и дебелина около 1 см.
Поставяте пълнежа и защипвате краищата.
Пълнежа по ваш избор.
Може да използвате същия който описвах по горе.


Здравей,само да попитам колко сода горе долу слагаш на тези продукти,и предполагам са 3,5 чаени чаши брашно newsm78
Благодаря  bouquet

# 22
  • Мнения: 2 214
Извенявайте  Embarassed
Сода 1 ч.л
брашно 3.5 чаши (от 200 мл)

# 23
  • Мнения: 843
мм. страхотна идея..Simple Smile)
 Обичам ги и солени... май със сметанов сос бяха. / Когато не е за дечко, де/ Имам  някакви прекрасни спомени от  това ястие. Мама вече не мога да я накарам да направи., а бабушка давным давно  я няма .Sad(/ Руският ми е ужасен, добре, че разбирам поне/

winter   , и едни пелмени помня.. мммммм:-)) Невероятни. Много  ще те обичам, ако напишеш твоя си рецепта за тях. Нещо, което ти харесва.   Оказва се, че мама  ги прави по записките на бабушка,  но някак си.. не са бабушкините. . Не е онзи вкус.
    Ох,  има и едни пирожки с мясом. ОХ!!! / тях ги знам, правя ги.. но ужасен калораж са:-))
    Хубава тема:-))

# 24
  • Мнения: 2 214
Някой ден като имам повече време ще преведа своите записки и ще ги споделя с вас.
Много се радвам да бъда полезна. Heart Eyes

# 25
  • Мнения: 399
winter, благодаря за рецептите. Мисля, че пържените са по-тежки от мазнината, нали?
Първо смятам да пробвам печените.

# 26
  • Мнения: 22 867
winter, много моля, ако имаш изпитана рецепта за беляши да я напишеш. Умирам си за тях, в бившия СССР колко нещо съм унищожила Embarassed - кой какво яде, аз - беляши. Бяха ми любимото ядене! Правила съм си вкъщи, но никога не станаха, като тези, дето ги ядях там.

# 27
  • Мнения: 5 183
winter, благодаря за рецептите. Мисля, че пържените са по-тежки от мазнината, нали?

по-тежки, ама и по-вкусни  Embarassed
то май по4ти вси4ко, което е адски вкусно, е още толкова адски нездравословно, ама какво да се прави като сме си 4ревоугодници ...  Embarassed
winter, когато имаш възможност дай още рецепти!!!  Peace  chef  bouquet

Последна редакция: сб, 03 юни 2006, 22:20 от Maika

# 28
  • Мнения: 2 214
От понеделник съм на линия ще наровя нещо в своите записки.  Heart Eyes

# 29
  • Мнения: 5 183
От понеделник съм на линия ще наровя нещо в своите записки.  Heart Eyes

  chef  bouquet

# 30
  • Мнения: 2 214
winter, много моля, ако имаш изпитана рецепта за беляши да я напишеш. Умирам си за тях, в бившия СССР колко нещо съм унищожила Embarassed - кой какво яде, аз - беляши. Бяха ми любимото ядене! Правила съм си вкъщи, но никога не станаха, като тези, дето ги ядях там.


Нямам миличка рецепта за беляши Sad
Мога да споделя рецептата за Чебуреки.

Итака рецепта за Чебуреки  chef
Състав
200 г.  извара един път мината през месомелачката.
1 чаша брашно
1 яйце 
соль
1/2 ч.л. сода бикарбонат гасена с оцет или лимон
Пълнеж
Кайма горе долу 300 гр малко зелен крумид мол и черен пипер пипер
Начин на приготвяне
Забъркайте тестото може да ви потрябва малко повече брашно зависи от изварата.
Разточваме тестото на един или два кръга добелената както на пелмени (горе долу 0.5 mm) на едната половина от кръга слагаме фарш (плънка) със другата половина покриваме плънката като предварително намокрете малко краищата за да прилепнат по добре. След като залепим краищата нарязваме със резачка за тесто (то такова кръгче на дръжка дето се върти) ако нямате такъв уред може  да притиснете с точилката там къде то искате да разрежете и след това режете на удобни за вас парчета и ги пържим в олио.

Мили момичета ако не сте разбрали нещо  Embarassedпитайте аз от своя стърна обещавам всеки път да пиша все по добре на български

# 31
  • София
  • Мнения: 802
Здравейте, мами-чревоугоднички!

Като ви видях вкусната тема, просто не можах да се въздържа и веднага се регистрирах! Аз също съм наполовин рускиня и съм страшно развратена от руската кухня  Embarassed Е, висококалорична е доста, ама си струва! Това е като... като... да си купиш, например, обувки за за 150 лв - скъпички, но пък си струва !

Надявам се да съм ви полезна с кулинарни съвети.
За чебуреките да кажа. Те нали не са баш руска измишльотина, а идват от казахската кухня. Затова класическата пропорция на каймата е 30-40% телешко на 70-60% агнешко. Аз лично добавям в нея и малко сварен оризец и мноооого, ама мнооого лук. Няма да ви обяснявам, колко вкусно е това, че започвам да отделям стомашни сокове! Пускат си вътре сосче и става нещо като бульонче. А за по-диетично все пак, открих, че може и да не се пържат, а да се пекат в тавичка, като пирожките, освен това става по-бързичко така  Wink

Беляшите обаче се пържат, няма как... Стават с най-обикновено купешко тесто - правят се малко питчици от него, в тях - кладенче, а в него се напъхва каймата (в случая - свинско-телешка, обилно с чер пипер и лук), отгоре не се затваря каймата, а когато се пържат - първо се изпържват отдолу, а после се обръщат за изпържване и отгоре.

Да ви е сладко! А който не е опитвал от тези вкусотии, много е загубил от живота, ей! Мисълта ми, е че трябва понякога да си даваме малко ваканция от диетите, защото веднъж се живее! smile3502

# 32
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
winter, мерси много за хубавите рецепти  bouquet
аз много харесвах на времето пирожки и ги помня бяха с някакъв изварено-сиренен пълнеж. това в детските ми години, помня чакахме на една опашка да си купим пирожки и гледахме как ги вадят от една машина. после в една тънка мазна хартийка ни ги даваха, много вървяха с боза Grinning
ще направя по твоята рецепта, спасиба дарагая  bouquet

# 33
Аз също съм наполовина рускиня и мога да споделя за беляшите , че много зависи вкуса от  каймата.Не трябва да е много постна, за да не се свие много след опържване.Това е татарско ястие,докололкото знам от баба ми, и като мюсюлмани сигурно татарите слагат  овнешко в беляшите.Баба ми ги прави с обикновено тесто за руски пирожки-пуснете търсачката, имаше пускана много точна рецепта.

# 34
  • временно във Пицеландия
  • Мнения: 594
ох тези дни бавно вървеше форума,та не можах да стигна дотук.
първо благодаря на winter ама мноооооооого  newsm51 точно това търсех.в сайта който даде търсих и преди,но все не откривах,всяка рецепта си имаше кусурче,пък аз съм малко претенциозна и без друго ще  се мацам с тесто,поне да си заслужава  newsm53
само да попитам,сухата мая колко и е грамажа,приблизително де,понеже си спомням че в Русия ползвахме малко по големи разфасовки сякаш  Thinking иначе имам от по 15гр. добре ли е или да сложа още половин пакетче
да направо ще е хувабо в готварската книга да има раздел за руска кухня,ако няма вече де,не съм ходила скоро там

# 35
  • Мнения: 2 214
Цитат
сухата мая колко и е грамажа,приблизително де,понеже си спомням че в Русия ползвахме малко по големи разфасовки сякаш   иначе имам от по 15гр. добре ли е
Достатъчно 15 гр

# 36
  • Мнения: 2 214
Цитат
за беляшите , че много зависи вкуса от  каймата.Не трябва да е много постна, за да не се свие много след опържване.Това е татарско ястие,докололкото знам от баба ми, и като мюсюлмани сигурно татарите слагат  овнешко в беляшите.Баба ми ги прави с обикновено тесто за руски пирожки-пуснете търсачката, имаше пускана много точна рецепта.
 

Точно така беляшите трябва да се по мазни.
Аз не правя някакво особено тесто, ползвам това за пържените пирожки а за да станат по вкусни слагам малко пръжки или мляна сланина. Peace

# 37
  • Мнения: 2 214
Момичета реших да пиша още една рецепта  chef

Много бях изненадана когато за пръв път видях в менюто на един ресторант „руска салата” и си помислих „О супер интересно каква ще е тя”.
Колко бях изненадана когато ми донесоха обикновено „Оливье”
До ден днешен не знам защо така я наричат в България тази салата като тя измислена от французин. Може би защото няма руско семейство което на празник няма на масата тази салата. Искам да ви запозная с още една салата която винаги присъства на празниците на масата на много руски и украински семейства

„Рыба в шубе” може да се приведе като (Риба облечена в шуба)
  chef
Селедка или Херинга или каквато намерите маринована или солена риба. (Предпочитам  селедка натурална има я в Била) взимам от големите кутии за тази рецепта върви половин кутия или 1.5 цели риби.
Ако сте взели цяла изчиствате я от кокали и нарязвате на малки кубчета.
2 по големи моркова.
2-3 големи картофа.
5-6 яйца
1-2 по малко цвекло.
Майонеза.
Цвеклото моркова картофа и яйцата сварявате ги и оставате ги да изстинат.
Вземате голямо блюдо наръсвате на дъното зелен лук отгоре наръсвате един слой нарязаната риба. Този слой го намазвате с майонеза нека да не е много(тъничко.)
След това вземате ренде и в същото блюдо отгоре на рибата настъргвате варения картоф колкото да покриете рибата пак го намазвате с майонеза.Върху картофа настъргвате цвеклото пак майонеза върху цвеклото морковите върху морковите яйцето като всеки слой го намазвате с майонеза освен горния.
Оставате салатата на няколко часа да попие майонезата.
Салатата е готова и много вкусна.
Приятного апетита bowuu

# 38
  • Пловдив
  • Мнения: 147
Изглежда много вкусно

Общи условия

Активация на акаунт